3 pomysły na prezentacje zdjęć z wakacji – sprawdź jak zachować wspomnienia lata

Początek września zwiastuje kończący się okres beztroski i braku obowiązków, a towarzyszy mu tęsknota za wakacyjnymi dniami pełnymi słońca. Aby móc zatrzymać te wspomnienia i przez cały rok cieszyć się minionymi chwilami, stwórz za sprawą fotografii magiczny klimat w swoim wnętrzu. Poniżej znajdziesz kilka wskazówek, jak dopasować zdjęcia do pomieszczeń, tak aby zdobiły Twoje mieszkanie przez cały rok.

Kilka wywołanych, wakacyjnych fotografii wystarczy, by cztery kąty wydawały się bardziej przytulne i ciepłe. Jednak jak uniknąć monotonii i oryginalnie ozdobić pokój, aby zdjęcia komponowały się z innymi dodatkami przez cały rok? W salonach Agata znajdziesz wiele ramek i dekoracji, które na pewno dopasujesz do swojego wyjątkowego stylu.

Klasyczne rozwiązanie

Tradycyjnym rozwiązaniem są ramki na zdjęcia, które znajdują się niemal w każdym domu. Aby nie stanowiły nudnego akcentu, ważny jest wybór ich wielkości, koloru czy też wzoru. Możesz zdecydować się na kolorystykę zgodną z tłem fotografii, bądź wybrać niestandardowe wzory, które będą przykuwały uwagę. Pamiętaj tylko, że kolorowe ramki najlepiej komponują się z naturalnymi, stonowanymi kolorami ścian. Jeżeli lubisz eksperymentować i preferujesz oryginalne rozwiązania, możesz stworzyć kolaż z mniejszych ramek i ułożyć go w ciekawy napis, albo zdecydować się na jedną dużą fotografię, która znajdzie się w centralnym punkcie pomieszczenia, a dookoła niej powiesić mniejsze. Jedynym ograniczeniem jest Twoja wyobraźnia!
Ramki na zdjęcia Agata S.A.

Wykaż się kreatywnością

Kupno tablicy korkowej to kolejny sposób, dzięki któremu możesz zatrzymać wakacyjne chwile. Taki element dekoracji możesz postawić na komodzie, zawiesić na ścianie w poziomie czy w pionie – wszystko zależy od Ciebie! Jedno jest pewne – jest tak uniwersalny, że dopasuje się zarówno do sypialni jak i pokoju dziennego. Eksperymentować możesz także z ułożeniem zdjęć, oraz doborem pinesek, które utrzymają je na tablicy. W ofercie salonów Agata znajdziesz również ramki dekoracyjne
z klamerkami, do których możesz przyczepić fotografie w różnych formatach. Ciekawe wzory tła na pewno będą delikatnym urozmaiceniem wystroju Twojego mieszkania.
Tablice korkowe

Tablice na zdjęcia Agata S.A.

Dodatki w słonecznym wydaniu

Świetnym rozwiązaniem są także gadżety z wakacyjnymi motywami. Możesz wybrać kilka zdjęć i wydrukować je na poduszce, kubku, czy breloku. Zasypiając, pijąc kawę w pracy, czy otwierając torebkę – każdego dnia będziesz mieć okazję przywoływać minione, letnie chwile. Wakacje to czas, który nie trwa długo, ale to jak długo zostanie w naszej pamięci – zależy od nas.
Bez tytułuaa.png

Salon Agata w Gorzowie Wielkopolskim otwarty!

Wyjątkowe rabaty, gazetka promocyjna i upominki dla gości to tylko niektóre z atrakcji, które czekały na klientów podczas wielkiego otwarcia salonu Agata w Gorzowie Wielkopolskim. W weekend salon Agata odwiedziło ponad 30 tys. osób. Od piątku mieszkańcy województwa lubuskiego mają dostęp do ogromnej oferty mebli i artykułów wyposażenia wnętrz od polskich i zagranicznych producentów.
Moda i aranżacja wnętrz – czy istnieje wspólny trend?

Każdy sezon przynosi zaskakujące nowości, które goszczą w naszych domach i szafach – jedne skradają nasze serca na dłużej, z innych rezygnujemy już po krótkim czasie. Trendy obserwujemy wszędzie, ale czy zastanawia nas to, jak one powstają i czy pomiędzy poszczególnymi branżami istnieje nić styku? Poprzez to, jak się ubieramy, wyrażamy siebie. Czy ta sama reguła dotyczy również tego, jak mieszkamy? Planowane działania salonów Agata z topowym duetem modowym Bizuu mają na celu pokazanie, jak bardzo te dwa światy wzajemnie się uzupełniają.
Urządzamy pokój dla ucznia- 5 praktycznych wskazówek

Funkcjonalność i estetyka to cechy, które powinny dominować w pokoju każdego dziecka. Organizacja przestrzeni do komfortowej nauki, odpoczynku i zabawy, jest nie lada wyzwaniem dla rodziców. Jak pogodzić preferencje dziecka z oczekiwaniami opiekunów? Poniżej znajdziecie kilka wskazówek od eksperta salonów Agata, dzięki którym urządzicie idealny pokój dla swoich pociech.
Idealna kuchnia – o czym warto pamiętać?

Jak wygląda idealna kuchnia? Zależy, kogo o to zapytamy. Każdy ma swoje wyobrażenie tego, jak powinna być  urządzona idealna przestrzeń do gotowania i spędzania czasu z najbliższymi. Jest jednak parę wskazówek, o których warto pamiętać. Ekspert salonów Agata podpowiada: idealna kuchnia powinna być…