Nie idziemy za modą? Polacy stawiają na wygodę i funkcjonalne wnętrza!

Wiele osób decyduje się na aranżację czterech kątów w bardzo modnym stylu klasycznym lub zupełnie innym, lecz równie popularnym – stylu nowoczesnym. Okazuje się jednak, że to nie moda jest kluczowym kryterium, którym kierujemy się kupując meble i dodatki. Co jest dla nas zatem najważniejsze?

Jak wynika z badania „Jaka szafa, taki dom” przeprowadzonego na zlecenie salonów Agata, większość Polaków najbardziej ceni funkcjonalność mebli. W drugiej kolejności stawiamy na wygodę. Kwestie takie, jak marka i producent czy aktualna moda odgrywają znacznie mniejszą rolę podczas zakupów.
Agata_Collet_sypialnia_zdjęcie aranżowane.jpg

Trendy w aranżacji wnętrz są trudniejsze do wdrożenia w życie niż moda rozumiana przez pryzmat ubioru. Inspirujemy się nowościami, ale nie zawsze możemy zastosować podpatrzone rozwiązania w naszych domach. Dlatego tak ważne jest to, aby wnętrza odzwierciedlały nasz indywidualny styl. Cieszę się, że jestem ambasadorką marki, która inspiruje wszystkich Polaków do tego, aby przeistaczali zwykłe przestrzenie w miejsca, w których chce się być, bo są takie jak my.

Małgorzata Socha, ambasadorka marki Agata.

Decydując się na zakup sofy, biurka czy łóżka zwracamy uwagę na to, aby dany mebel dobrze spełniał swoją funkcję i służył nam jak najdłużej, o czym świadczy fakt, że coraz częściej przywiązujemy dużą wagę do jakości wykonania i użytych materiałów. Nie ma się co dziwić, w końcu meble to inwestycja na lata. Coraz częściej decydujemy się też na zakup kompletów modułowych, którymi możemy zaaranżować pokój dokładnie tak, jak chcemy, dowolnie przestawiając i łącząc elementy zestawu. Wynika to bezpośrednio z naszego przywiązania do funkcjonalności i wygody. Cena, chociaż nadal istotna, przestała być głównym wyznacznikiem.
Agata_CANDY.jpg
Wyniki badania „Jaka szafa, taki dom” pokazują, że zależy nam na wyrażaniu siebie poprzez wystrój wnętrz i zgadzamy się z tym, że nasze mieszkania powinny odzwierciedlać naszą osobowość. Wciąż jednak uczymy się tego, jak to robić i na co zwracać uwagę. Dopasowywanie wnętrz bezpośrednio do naszego stylu i rezygnacja z kopiowania rozwiązań katalogowych to trendy, które są coraz bardziej widoczne i z pewnością będą się dalej rozwijać.
Agata_Aurillac_aranz.jpg
Nie idziemy za modą, tylko czerpiemy z niej inspiracje i łączymy z naszym indywidualnym stylem. Tak powstaje nasza garderoba i warto, aby w podobny sposób kształtowały się nasze wnętrza. *

*Materiał powstał w oparciu o badanie opinii „Jaka szafa, taki dom” z 2017 roku, które zostało przeprowadzone przez ośrodek Kantar Millward Brown na zlecenie Agata S.A.

O Agata S.A.:
Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 24 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Agata_CANDY.jpg

Agata SA_Nie idziemy za modą Polacy stawiają na wygodę i funkcjonalne wnętrza_14.05.18.docx

Agata_Collet_sypialnia_zdjęcie aranżowane.jpg

Agata_Aurillac_aranz.jpg

Agata SA_Boca.jpg

Salon Agata w Gorzowie Wielkopolskim otwarty!

Wyjątkowe rabaty, gazetka promocyjna i upominki dla gości to tylko niektóre z atrakcji, które czekały na klientów podczas wielkiego otwarcia salonu Agata w Gorzowie Wielkopolskim. W weekend salon Agata odwiedziło ponad 30 tys. osób. Od piątku mieszkańcy województwa lubuskiego mają dostęp do ogromnej oferty mebli i artykułów wyposażenia wnętrz od polskich i zagranicznych producentów.
Moda i aranżacja wnętrz – czy istnieje wspólny trend?

Każdy sezon przynosi zaskakujące nowości, które goszczą w naszych domach i szafach – jedne skradają nasze serca na dłużej, z innych rezygnujemy już po krótkim czasie. Trendy obserwujemy wszędzie, ale czy zastanawia nas to, jak one powstają i czy pomiędzy poszczególnymi branżami istnieje nić styku? Poprzez to, jak się ubieramy, wyrażamy siebie. Czy ta sama reguła dotyczy również tego, jak mieszkamy? Planowane działania salonów Agata z topowym duetem modowym Bizuu mają na celu pokazanie, jak bardzo te dwa światy wzajemnie się uzupełniają.
3 pomysły na prezentacje zdjęć z wakacji – sprawdź jak zachować wspomnienia lata

Początek września zwiastuje kończący się okres beztroski i braku obowiązków, a towarzyszy mu tęsknota za wakacyjnymi dniami pełnymi słońca. Aby móc zatrzymać te wspomnienia i przez cały rok cieszyć się minionymi chwilami, stwórz za sprawą fotografii magiczny klimat w swoim wnętrzu. Poniżej znajdziesz kilka wskazówek, jak dopasować zdjęcia do pomieszczeń, tak aby zdobiły Twoje mieszkanie przez cały rok.
Urządzamy pokój dla ucznia- 5 praktycznych wskazówek

Funkcjonalność i estetyka to cechy, które powinny dominować w pokoju każdego dziecka. Organizacja przestrzeni do komfortowej nauki, odpoczynku i zabawy, jest nie lada wyzwaniem dla rodziców. Jak pogodzić preferencje dziecka z oczekiwaniami opiekunów? Poniżej znajdziecie kilka wskazówek od eksperta salonów Agata, dzięki którym urządzicie idealny pokój dla swoich pociech.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.