Czas na wiosenne porządki! 3 sposoby na bałagan w szafie
Czas na wiosenne porządki!  3 sposoby na bałagan w szafie

Czas na wiosenne porządki! 3 sposoby na bałagan w szafie

Masz mnóstwo zimowych ubrań w szafie? Chciałabyś wymienić garderobę na wiosenno-letnią, ale nie masz na nią miejsca? To odpowiedni moment na porządki! Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz salonów Agata zdradza 3 sposoby na bałagan w szafie.

Mycie okien, prace w ogrodzie, czy wymiana garderoby to tylko kilka z wiosennych obowiązków. Jeśli jeszcze nie zaczęłaś porządkować swojej szafy – to już najwyższy czas. Poniżej znajdziesz kilka porad, jak się do tego zabrać.
Aranż z szafą Celle.jpg

Zimowa wymiana

Gruntowne porządki w szafie po sezonie zimowym przydadzą się każdemu. Może to chwilę potrwać, dlatego poświęć weekendowe popołudnie na reorganizację garderoby. Jeśli Twoja szafa jest niewielka i aktualnie zalegają w niej zimowe ubrania – wyjmij je z szafy. Pozostaw tylko te, które mogą się przydać na chłodniejsze wieczory. Bądź krytyczna. Wyrzuć z głowy wszystkie „może założę” lub „może się przyda”. Jeśli masz wątpliwości co do niektórych ubrań – radzimy nie pozostawiać ich w szafie, bo tylko zajmą niepotrzebnie miejsce. A jeśli dojdziesz do wniosku, że Twoja szafa nadaje się do wymiany, w salonach Agata masz możliwość dowolnej konfiguracji jej wnętrza tak, aby z łatwością dopasować ją do swoich potrzeb. Poniżej znajdziesz kilka propozycji dla mało, średnio i bardzo wymagających pod kątem miejsca potrzebnego do przechowywania odzieży.
Szafa Graz.jpgSzafa Celle.jpgSzafa Galaxy.jpgAgata SA_Szafa Mozet.jpgAgata SA_Szafa Corsica.jpg

Segregacja to podstawa

Najtrudniejsze zadanie przed Tobą: segregacja. W wiosennej, uporządkowanej szafie zostaw tylko te rzeczy, w których naprawdę będziesz chodziła. Jeśli pojawia Ci się w głowie pytanie, czy jeszcze założę tę bluzkę w paski lub granatowe spodnie – podpowiadamy: to najwyższy czas, aby znalazły one nowego właściciela. Będą tylko niepotrzebnie zajmowały miejsce w szafie, a Ty w nieskończoność będziesz je przekładać z półki na półkę. Jeśli znalazłaś ubranie, którego dawno nie miałaś na sobie i nie widzisz w najbliższej przyszłości okazji, aby je ponownie założyć – nie zastanawiaj się, oddaj je komuś innemu lub sprzedaj na jednym z portali, które umożliwiają sprzedaż lub wymianę. Znalazłaś jeansy z zepsutym zamkiem? Sweter z dziurą? To odpowiedni czas, żeby na zawsze się z nimi pożegnać.

Odpowiednio przechowuj

Aby porządek w Twojej szafie utrzymywał się dłużej niż do pierwszego szukania ulubionej bluzki – pogrupuj ubrania. Jeśli masz odpowiednią liczbę półek: bluzki, koszulki i t-shirty połóż w jednej, jeansy i spodnie w drugiej, swetry, bluzy w trzeciej i tak dalej. Dla zimowych lub okazyjnych butów kup plastikowe pudełko, które ochroni je przed kurzem i zabrudzeniami. Zimowe ubrania natomiast spakuj na przykład w materiałowe pokrowce i schowaj na dnie szafy lub pod łóżkiem. To samo zrób z drobnymi dodatkami – wybierz zgodne z Twoim stylem ozdobne pudełka i posegreguj. Wszelkie akcesoria służące właściwemu przechowywaniu ubrań możesz znaleźć w ofercie salonów Agata.
Porządek w szafie wymaga dużo chęci, determinacji i odrobiny wolnego czasu. Nie zniechęcaj się przy pierwszej, trudnej decyzji dotyczącej rozstania się z nienoszoną bluzką. Będziesz zadowolona z efektu końcowego, kiedy to znalezienie konkretnego elementu garderoby zajmie Ci dosłownie chwilę. Powodzenia!

https://www.agatameble.pl/Szafa Kulmbach
https://www.agatameble.pl/Szafa Graz
https://www.agatameble.pl/Szafa Galaxy
https://www.agatameble.pl/Pojemnik z pokrywą Tropical
https://www.agatameble.pl/Pojemnik TOP Store
https://www.agatameble.pl/Pokrowiec pod łóżko
https://www.agatameble.pl/Pudełko składane

O Agata S.A.:
Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 24 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Agata SA_Czas na wiosenne porządki. 3 sposoby na bałagan w szafie_02.05.18.docx

Aranż z szafą Kulmbach.jpg

Aranż z szafą Celle.jpg

Szafa Galaxy.jpg

Agata_Pokrowiec kolonialny pod łóżko.jpg

Agata SA_Pudełko składane.jpg

Agata SA_Pojemnik z pokrywką Tropical.jpg

Szafa Celle.jpg

Agata SA_Pudełko Geometric.jpg

Szafa Graz.jpg

Agata SA_Szafa Corsica.jpg

Agata SA_Pojemnik Top Store.jpg

Agata SA_Szafa Mozet.jpg

Agata SA_Pojemnik na damskie obuwie.jpg

Szafa tekstylna.jpg

Pokrowiec na ubrania.jpg

Wiosenne śniadanie na balkonie. Sprawdź, jak stworzyć niepowtarzalny klimat!

Wiosenna aura sprzyja długim spacerom, rowerowym przejażdżkom i przebywaniu na świeżym powietrzu. Doskonałym pomysłem na rozpoczęcie ciepłego, majowego weekendu może okazać się pyszne śniadanie i aromatyczna kawa na balkonie. Sprawdź, czego potrzebujesz, aby stworzyć niepowtarzalny klimat na kilku metrach kwadratowych!
Sprawdź, jak urządzić kuchnię zgodnie z Twoim stylem

Lubisz gotować i spędzasz dużo czasu w kuchni? Chciałabyś, aby była ona urządzona zgodnie z Twoim stylem? Daj się zaskoczyć propozycjom od salonów Agata i sprawdź, jak łatwo dopasować przestrzeń do siebie.
Odmień swoje mieszkanie na wiosnę przy pomocy dodatków w Twoim stylu

Wiosną, gdy wszystko budzi się do życia, obudzić może się również Twoja kreatywność! Dzięki dodatkom dostępnym w salonach Agata sprawisz, że Twoje wnętrze odzwierciedli nie tylko wiosenną aurę, ale również Twój unikalny styl. Jak to zrobić? Sprawdź kilka wskazówek!
Szukasz inspiracji na urodzinowy prezent dla przyjaciółki? Mamy dla Ciebie kilka propozycji!

Zbliżają się urodziny Twojej najlepszej przyjaciółki, a Ty wciąż nie masz pomysłu na to, co możesz jej sprezentować? Bardzo praktycznym rozwiązaniem mogą okazać się dodatki do aranżacji wnętrz! Pamiętaj tylko o jednym – powinny one odzwierciedlać styl obdarowywanej osoby. Jak trafić w 10? Sprawdź porady od eksperta salonów Agata.