Czas na wiosenne porządki! 3 sposoby na bałagan w szafie
Czas na wiosenne porządki!  3 sposoby na bałagan w szafie

Czas na wiosenne porządki! 3 sposoby na bałagan w szafie

Masz mnóstwo zimowych ubrań w szafie? Chciałabyś wymienić garderobę na wiosenno-letnią, ale nie masz na nią miejsca? To odpowiedni moment na porządki! Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz salonów Agata zdradza 3 sposoby na bałagan w szafie.

Mycie okien, prace w ogrodzie, czy wymiana garderoby to tylko kilka z wiosennych obowiązków. Jeśli jeszcze nie zaczęłaś porządkować swojej szafy – to już najwyższy czas. Poniżej znajdziesz kilka porad, jak się do tego zabrać.
Aranż z szafą Celle.jpg

Zimowa wymiana

Gruntowne porządki w szafie po sezonie zimowym przydadzą się każdemu. Może to chwilę potrwać, dlatego poświęć weekendowe popołudnie na reorganizację garderoby. Jeśli Twoja szafa jest niewielka i aktualnie zalegają w niej zimowe ubrania – wyjmij je z szafy. Pozostaw tylko te, które mogą się przydać na chłodniejsze wieczory. Bądź krytyczna. Wyrzuć z głowy wszystkie „może założę” lub „może się przyda”. Jeśli masz wątpliwości co do niektórych ubrań – radzimy nie pozostawiać ich w szafie, bo tylko zajmą niepotrzebnie miejsce. A jeśli dojdziesz do wniosku, że Twoja szafa nadaje się do wymiany, w salonach Agata masz możliwość dowolnej konfiguracji jej wnętrza tak, aby z łatwością dopasować ją do swoich potrzeb. Poniżej znajdziesz kilka propozycji dla mało, średnio i bardzo wymagających pod kątem miejsca potrzebnego do przechowywania odzieży.
Szafa Graz.jpgSzafa Celle.jpgSzafa Galaxy.jpgAgata SA_Szafa Mozet.jpgAgata SA_Szafa Corsica.jpg

Segregacja to podstawa

Najtrudniejsze zadanie przed Tobą: segregacja. W wiosennej, uporządkowanej szafie zostaw tylko te rzeczy, w których naprawdę będziesz chodziła. Jeśli pojawia Ci się w głowie pytanie, czy jeszcze założę tę bluzkę w paski lub granatowe spodnie – podpowiadamy: to najwyższy czas, aby znalazły one nowego właściciela. Będą tylko niepotrzebnie zajmowały miejsce w szafie, a Ty w nieskończoność będziesz je przekładać z półki na półkę. Jeśli znalazłaś ubranie, którego dawno nie miałaś na sobie i nie widzisz w najbliższej przyszłości okazji, aby je ponownie założyć – nie zastanawiaj się, oddaj je komuś innemu lub sprzedaj na jednym z portali, które umożliwiają sprzedaż lub wymianę. Znalazłaś jeansy z zepsutym zamkiem? Sweter z dziurą? To odpowiedni czas, żeby na zawsze się z nimi pożegnać.

Odpowiednio przechowuj

Aby porządek w Twojej szafie utrzymywał się dłużej niż do pierwszego szukania ulubionej bluzki – pogrupuj ubrania. Jeśli masz odpowiednią liczbę półek: bluzki, koszulki i t-shirty połóż w jednej, jeansy i spodnie w drugiej, swetry, bluzy w trzeciej i tak dalej. Dla zimowych lub okazyjnych butów kup plastikowe pudełko, które ochroni je przed kurzem i zabrudzeniami. Zimowe ubrania natomiast spakuj na przykład w materiałowe pokrowce i schowaj na dnie szafy lub pod łóżkiem. To samo zrób z drobnymi dodatkami – wybierz zgodne z Twoim stylem ozdobne pudełka i posegreguj. Wszelkie akcesoria służące właściwemu przechowywaniu ubrań możesz znaleźć w ofercie salonów Agata.
Porządek w szafie wymaga dużo chęci, determinacji i odrobiny wolnego czasu. Nie zniechęcaj się przy pierwszej, trudnej decyzji dotyczącej rozstania się z nienoszoną bluzką. Będziesz zadowolona z efektu końcowego, kiedy to znalezienie konkretnego elementu garderoby zajmie Ci dosłownie chwilę. Powodzenia!

https://www.agatameble.pl/Szafa Kulmbach
https://www.agatameble.pl/Szafa Graz
https://www.agatameble.pl/Szafa Galaxy
https://www.agatameble.pl/Pojemnik z pokrywą Tropical
https://www.agatameble.pl/Pojemnik TOP Store
https://www.agatameble.pl/Pokrowiec pod łóżko
https://www.agatameble.pl/Pudełko składane

O Agata S.A.:
Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 24 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Agata SA_Czas na wiosenne porządki. 3 sposoby na bałagan w szafie_02.05.18.docx

Aranż z szafą Kulmbach.jpg

Aranż z szafą Celle.jpg

Szafa Galaxy.jpg

Agata_Pokrowiec kolonialny pod łóżko.jpg

Agata SA_Pudełko składane.jpg

Agata SA_Pojemnik z pokrywką Tropical.jpg

Szafa Celle.jpg

Agata SA_Pudełko Geometric.jpg

Szafa Graz.jpg

Agata SA_Szafa Corsica.jpg

Agata SA_Pojemnik Top Store.jpg

Agata SA_Szafa Mozet.jpg

Agata SA_Pojemnik na damskie obuwie.jpg

Szafa tekstylna.jpg

Pokrowiec na ubrania.jpg

Prostota i nowoczesność – nadchodzi era wnętrz loftowych

Styl loftowy  to przede wszystkim surowe materiały i przestronne pomieszczenia. Wśród architektów wnętrz jest dobrze znany już od kilku lat, jednak w nadchodzącym sezonie będzie wiodącym trendem także w naszych domach. Polacy polubili cegłę, beton oraz metalowe dodatki i nie ulega wątpliwości, że era wnętrz loftowych zawita na stałe w naszych domach. Sprawdź, czy taka przestrzeń pasuje również do Ciebie.
4 wnętrzarskie sposoby na jesienną chandrę

Mimo, że jesień skutecznie zniechęca do wychodzenia na zewnątrz, w Twoim domu wcale nie musi panować ponura i przygnębiająca atmosfera. Idealnym sposobem na poprawę samopoczucia są zmiany w aranżacji wnętrza. Sprawdź, co zrobić, aby twoje cztery kąty były przytulne, przyjazne i barwne, a przede wszystkim skutecznie odstraszały jesienną chandrę.
Oświetlenie w domu. Jakie lampy wybrać, aby ocieplić wnętrze na jesień?

Piękne wnętrze to nie tylko starannie dobrane meble, oryginalne dodatki czy ściany w najmodniejszym kolorze. Aby te wszystkie elementy były ze sobą spójne i efektownie się prezentowały, ważny jest wybór odpowiedniego oświetlenia, które je wyeksponuje. Ekspert salonów Agata radzi, jakie oświetlenie sprawi, że Twoje wnętrze będzie przytulne i ciepłe tej jesieni.
Modne wnętrze na jesień, czyli dodatki, których nie może zabraknąć w Twoim domu!

Zmiana garderoby to nie wszystko, o czym powinnaś pamiętać, przygotowując się na nadchodzącą porę roku. Przearanżowanie wnętrza według obowiązujących trendów powinno znaleźć się na Twojej liście jesiennych zadań. Wyraziste, ciepłe i kolorowe barwy oraz zaskakujące wzory będą dominowały w nadchodzącym sezonie jesień/zima 2018.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.