Wiosenne śniadanie na balkonie. Sprawdź, jak stworzyć niepowtarzalny klimat!

Wiosenna aura sprzyja długim spacerom, rowerowym przejażdżkom i przebywaniu na świeżym powietrzu. Doskonałym pomysłem na rozpoczęcie ciepłego, majowego weekendu może okazać się pyszne śniadanie i aromatyczna kawa na balkonie. Sprawdź, czego potrzebujesz, aby stworzyć niepowtarzalny klimat na kilku metrach kwadratowych!

Aby Twój balkon był miejscem, gdzie chętnie rozpoczynasz dzień, wystarczy kilka stylowych dodatków. Przy pomocy akcesoriów do aranżacji możesz nadać mu zupełnie nowego, wiosennego klimatu.

Po pierwsze: wygoda!

Pamiętaj, że najważniejszy jest Twój komfort, dlatego zmiany na balkonie zacznij od wyboru wygodnych poduszek na krzesła. Zdecyduj się na te, które pasują do Twojego stylu. Jeśli lubisz proste, klasyczne rozwiązania, to postaw na poduchy w różnych kolorach. Natomiast jeśli nie boisz się eksperymentów i naprawdę chcesz odświeżyć balkon na sezon wiosenno-letni – w salonach Agata znajdziesz oryginalne poduszki w wyjątkowe wzory - kiwi, ananas a może arbuz? Zaszalej i postaw na owocowy motyw!

Po drugie: stoliczku nakryj się!

By wiosenne śniadanie było ucztą nie tylko dla podniebienia, ale i dla oczu, warto zadbać o każdy szczegół. Zwolenniczkom stylu skandynawskiego polecamy białe lub pastelowe kubki i talerzyki. Jeśli jednak bliski jest Ci styl prowansalski – zdecyduj się na kwiaty! Zamiast standardowej zastawy możesz wybrać szklanki w kształcie słoiczków ze słomką, a zwykły dzbanek zastąpić mniej tradycyjnym rozwiązaniem. Wszystko zależy od Ciebie! Dobierając podkładki, kubki, miseczki pamiętaj, aby były one ze sobą spójne pod kątem stylu lub koloru. Poniżej znajdziesz kilka inspiracyjnych zestawów od salonów Agata.
Agata SA_Słój z kranikiem.jpgAgata SA_Misa do sałaty z łyżkami.jpgAgata SA_Butelka ze słomką.jpgAgata SA_Podkładka stołowa.jpg
Agata SA_Kubek.jpgAgata SA_Zestaw do dipów.jpgAgata SA_Miska Juliet.JPGAgata SA_Talerz Juliet.jpg
Agata SA_Podkładka stołowa szara.jpgAgata SA_Pojemnik.JPGAgata SA_Kubek 2.JPGAgata SA_Talerz Juliet szary.jpg

Po trzecie: dekoracje!

Lampiony, sztuczne kwiaty czy figurki dekoracyjne będą doskonałym dopełnieniem całej aranżacji. Papierowe latarenki w pastelowych kolorach nadadzą kobiecego klimatu, a kwiaty w stylowych osłonkach sprawią, że Twój balkon będzie bardziej przytulny. W tym sezonie królują ozdobne liście, które możesz włożyć w oryginalny dzbanek, tworząc tym samym własną kompozycję. Dzięki  przemyślanym dodatkom, które posłużą Ci na kilka sezonów sprawisz, że Twoja mała, balkonowa przestrzeń nabierze zupełnie nowego charakteru. Nie zapomnij, aby zawsze mieć pod ręką ciepły koc, który z pewnością umili wiosenne śniadanie w chłodniejsze dni.
Nie bój się eksperymentować! Ulubione dodatki oraz pyszne śniadanie na balkonie to niezawodny sposób, aby każdy dzień zaczynał się wyjątkowo.

https://www.agatameble.pl/Poduszka Arbuz
https://www.agatameble.pl/Poduszka Ananas
https://www.agatameble.pl/Poduszka na krzesło
https://www.agatameble.pl/Słój z kranikiem
https://www.agatameble.pl/Sztuczny liść
https://www.agatameble.pl/Sztuczny kwiat

O Agata S.A.:
Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 24 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, Dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Agata_SA_Koc_Stripes.jpg

Agata SA_Sztuczny liść.jpg

Agata SA_Talerz Juliet szary.jpg

Agata SA_Wazon.JPG

Agata SA_Misa do sałaty z łyżkami.jpg

Agata SA_Sztuczny kwiat biały.jpg

Agata SA_Wazon 2.jpg

Agata A_Poduszka na krzesło 2.jpg

Czas na wiosenne porządki! 3 sposoby na bałagan w szafie

Masz mnóstwo zimowych ubrań w szafie? Chciałabyś wymienić garderobę na wiosenno-letnią, ale nie masz na nią miejsca? To odpowiedni moment na porządki! Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz salonów Agata zdradza 3 sposoby na bałagan w szafie.
Sprawdź, jak urządzić kuchnię zgodnie z Twoim stylem

Lubisz gotować i spędzasz dużo czasu w kuchni? Chciałabyś, aby była ona urządzona zgodnie z Twoim stylem? Daj się zaskoczyć propozycjom od salonów Agata i sprawdź, jak łatwo dopasować przestrzeń do siebie.
Odmień swoje mieszkanie na wiosnę przy pomocy dodatków w Twoim stylu

Wiosną, gdy wszystko budzi się do życia, obudzić może się również Twoja kreatywność! Dzięki dodatkom dostępnym w salonach Agata sprawisz, że Twoje wnętrze odzwierciedli nie tylko wiosenną aurę, ale również Twój unikalny styl. Jak to zrobić? Sprawdź kilka wskazówek!
Szukasz inspiracji na urodzinowy prezent dla przyjaciółki? Mamy dla Ciebie kilka propozycji!

Zbliżają się urodziny Twojej najlepszej przyjaciółki, a Ty wciąż nie masz pomysłu na to, co możesz jej sprezentować? Bardzo praktycznym rozwiązaniem mogą okazać się dodatki do aranżacji wnętrz! Pamiętaj tylko o jednym – powinny one odzwierciedlać styl obdarowywanej osoby. Jak trafić w 10? Sprawdź porady od eksperta salonów Agata.

Czas na wiosenne porządki! 3 sposoby na bałagan w szafie