Sprawdź, jak urządzić kuchnię zgodnie z Twoim stylem

Lubisz gotować i spędzasz dużo czasu w kuchni? Chciałabyś, aby była ona urządzona zgodnie z Twoim stylem? Daj się zaskoczyć propozycjom od salonów Agata i sprawdź, jak łatwo dopasować przestrzeń do siebie.

Czasami wystarczy kilka drobiazgów, aby nadać czterem kątom wyjątkowego klimatu. Pamiętaj jednak, że bez względu na to czy planujesz całkowity remont czy po prostu odświeżenie pomieszczenia warto, aby było ono spójne z Twoim stylem. Poniżej znajdziesz krótki przewodnik.

Nuta Prowansji

Kuchnie w stylu prowansalskim będą idealne dla osób, które lubią motywy kwiatowe, lawendę oraz wszelkie zdobienia inspirowane naturą. Jeśli planujesz wymianę mebli kuchennych – postaw na proste, białe szafki, które idealnie skomponują się z pastelowymi lub kwiatowymi dodatkami. Różowy komplet kuchenny czy ozdobne osłonki na zioła stworzą doskonały, prowansalski klimat.
Agata SA_Kuchnia prowansalska.jpg
Agata SA_Kubek Lawenda.jpgAgata SA_Komplet kuchenny 2.jpgAgata SA_Obraz na szkle Lawenda.jpgAgata SA_Osłonka dekoracyjna.JPG

Kobieca i glamour

Jak wynika z badania „Jaka szafa, taki dom”, Twoje preferencje w zakresie stroju mogą zdradzić wiele o tym, jaka aranżacja wnętrza do Ciebie pasuje. Jeśli więc na co dzień swój styl określasz jako elegancki, luksusowy i bardzo kobiecy, to odnajdziesz się w kuchni glamour. Aby zaaranżować kuchnię w tym stylu, wystarczy kilka mocnych akcentów, na przykład błyszczące powierzchnie szafek i blatów. Jeśli chciałabyś odmienić swoją dotychczasową kuchnię, wybierz srebrne, złote lub kryształowe akcesoria.
kuchnia glamour.jpg
Agata SA_Kosz na owoce.JPGAgata SA_Osłonka dekoracyjna 1.JPGAgata SA_Czajnik.jpgAgata SA_Komplet 3 noży.JPG

Niezawodna klasyka

Dla tych, którzy cenią sobie tradycyjny, klasyczny styl ubioru, najlepszym rozwiązaniem będzie przytulna kuchnia, którą charakteryzuje określenie „mniej znaczy więcej”. Domowy charakter, funkcjonalność, a przede wszystkim minimalizm i harmonia klasycznych, kuchennych mebli spełni oczekiwania miłośników tradycyjnych wnętrz. Wybierz meble w odcieniach brązu i beżu, bez przesadnych zdobień. Jeśli potrzebujesz więcej miejsca na akcesoria i asortyment kuchenny – kuchnie modułowe Qubik w salonach Agata dadzą Ci nieograniczoną możliwość tworzenia dowolnych kombinacji brył. Do tego wybierz kwiaty w ozdobnych doniczkach, drewniane latarenki i różnokolorowe dodatki.
Agata SA_Kuchnia klasyczna.png
Agata SA_Komplet kuchenny.JPGAgata SA_Świecznik dekoracyjny.jpgAgata SA_sztuczny kwiat.jpg

Skandynawska prostota

Jeśli lubisz klasyczne w kroju koszule, jasne kolory, ponadczasowe jeansy, a do tego delikatne dodatki odpowiednia dla Ciebie będzie kuchnia w stylu skandynawskim. Minimalistyczne w formie i kształcie bryły i maksymalne wydobycie światła w kuchennej przestrzeni powinno spełnić Twoje oczekiwania. Białe lub szare meble z drewnianymi akcentami będą doskonałą bazą do pastelowych akcesoriów lub tych, wykonanych z naturalnych materiałów. Kuchnia w stylu skandynawskim daje Ci dużą możliwość do wyrażenia własnego, wyjątkowego „ja” poprzez różnorodne dodatki.
kuchnia skandynawska.jpg
Agata SA_Pojemnik geometria.jpgAgata SA_Filiżanka ze spodkiem.jpgAgata SA_Świecznik.jpgAgata SA_Chlebak z deską.jpg

https://www.agatameble.pl/Osłonka dekoracyjna
https://www.agatameble.pl/Świecznik dekoracyjny
https://www.agatameble.pl/Sztuczny kwiat
https://www.agatameble.pl/Chlebak biały
https://www.agatameble.pl/Komplet kuchenny

O Agata S.A.:
Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 24 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Agata SA_Sprawdź, jak urządzić kuchnię zgodnie z Twoim stylem_25.04.18.docx

Agata SA_Komplet 3 noży.JPG

Agata SA_Osłonka dekoracyjna.JPG

Czas na wiosenne porządki! 3 sposoby na bałagan w szafie

Masz mnóstwo zimowych ubrań w szafie? Chciałabyś wymienić garderobę na wiosenno-letnią, ale nie masz na nią miejsca? To odpowiedni moment na porządki! Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz salonów Agata zdradza 3 sposoby na bałagan w szafie.
Wiosenne śniadanie na balkonie. Sprawdź, jak stworzyć niepowtarzalny klimat!

Wiosenna aura sprzyja długim spacerom, rowerowym przejażdżkom i przebywaniu na świeżym powietrzu. Doskonałym pomysłem na rozpoczęcie ciepłego, majowego weekendu może okazać się pyszne śniadanie i aromatyczna kawa na balkonie. Sprawdź, czego potrzebujesz, aby stworzyć niepowtarzalny klimat na kilku metrach kwadratowych!
Odmień swoje mieszkanie na wiosnę przy pomocy dodatków w Twoim stylu

Wiosną, gdy wszystko budzi się do życia, obudzić może się również Twoja kreatywność! Dzięki dodatkom dostępnym w salonach Agata sprawisz, że Twoje wnętrze odzwierciedli nie tylko wiosenną aurę, ale również Twój unikalny styl. Jak to zrobić? Sprawdź kilka wskazówek!
Szukasz inspiracji na urodzinowy prezent dla przyjaciółki? Mamy dla Ciebie kilka propozycji!

Zbliżają się urodziny Twojej najlepszej przyjaciółki, a Ty wciąż nie masz pomysłu na to, co możesz jej sprezentować? Bardzo praktycznym rozwiązaniem mogą okazać się dodatki do aranżacji wnętrz! Pamiętaj tylko o jednym – powinny one odzwierciedlać styl obdarowywanej osoby. Jak trafić w 10? Sprawdź porady od eksperta salonów Agata.

Wiosenne śniadanie na balkonie. Sprawdź, jak stworzyć niepowtarzalny klimat!