Sprawdź, jak urządzić kuchnię zgodnie z Twoim stylem

Lubisz gotować i spędzasz dużo czasu w kuchni? Chciałabyś, aby była ona urządzona zgodnie z Twoim stylem? Daj się zaskoczyć propozycjom od salonów Agata i sprawdź, jak łatwo dopasować przestrzeń do siebie.

Czasami wystarczy kilka drobiazgów, aby nadać czterem kątom wyjątkowego klimatu. Pamiętaj jednak, że bez względu na to czy planujesz całkowity remont czy po prostu odświeżenie pomieszczenia warto, aby było ono spójne z Twoim stylem. Poniżej znajdziesz krótki przewodnik.

Nuta Prowansji

Kuchnie w stylu prowansalskim będą idealne dla osób, które lubią motywy kwiatowe, lawendę oraz wszelkie zdobienia inspirowane naturą. Jeśli planujesz wymianę mebli kuchennych – postaw na proste, białe szafki, które idealnie skomponują się z pastelowymi lub kwiatowymi dodatkami. Różowy komplet kuchenny czy ozdobne osłonki na zioła stworzą doskonały, prowansalski klimat.
Agata SA_Kuchnia prowansalska.jpg
Agata SA_Kubek Lawenda.jpgAgata SA_Komplet kuchenny 2.jpgAgata SA_Obraz na szkle Lawenda.jpgAgata SA_Osłonka dekoracyjna.JPG

Kobieca i glamour

Jak wynika z badania „Jaka szafa, taki dom”, Twoje preferencje w zakresie stroju mogą zdradzić wiele o tym, jaka aranżacja wnętrza do Ciebie pasuje. Jeśli więc na co dzień swój styl określasz jako elegancki, luksusowy i bardzo kobiecy, to odnajdziesz się w kuchni glamour. Aby zaaranżować kuchnię w tym stylu, wystarczy kilka mocnych akcentów, na przykład błyszczące powierzchnie szafek i blatów. Jeśli chciałabyś odmienić swoją dotychczasową kuchnię, wybierz srebrne, złote lub kryształowe akcesoria.
kuchnia glamour.jpg
Agata SA_Kosz na owoce.JPGAgata SA_Osłonka dekoracyjna 1.JPGAgata SA_Czajnik.jpgAgata SA_Komplet 3 noży.JPG

Niezawodna klasyka

Dla tych, którzy cenią sobie tradycyjny, klasyczny styl ubioru, najlepszym rozwiązaniem będzie przytulna kuchnia, którą charakteryzuje określenie „mniej znaczy więcej”. Domowy charakter, funkcjonalność, a przede wszystkim minimalizm i harmonia klasycznych, kuchennych mebli spełni oczekiwania miłośników tradycyjnych wnętrz. Wybierz meble w odcieniach brązu i beżu, bez przesadnych zdobień. Jeśli potrzebujesz więcej miejsca na akcesoria i asortyment kuchenny – kuchnie modułowe Qubik w salonach Agata dadzą Ci nieograniczoną możliwość tworzenia dowolnych kombinacji brył. Do tego wybierz kwiaty w ozdobnych doniczkach, drewniane latarenki i różnokolorowe dodatki.
Agata SA_Kuchnia klasyczna.png
Agata SA_Komplet kuchenny.JPGAgata SA_Świecznik dekoracyjny.jpgAgata SA_sztuczny kwiat.jpg

Skandynawska prostota

Jeśli lubisz klasyczne w kroju koszule, jasne kolory, ponadczasowe jeansy, a do tego delikatne dodatki odpowiednia dla Ciebie będzie kuchnia w stylu skandynawskim. Minimalistyczne w formie i kształcie bryły i maksymalne wydobycie światła w kuchennej przestrzeni powinno spełnić Twoje oczekiwania. Białe lub szare meble z drewnianymi akcentami będą doskonałą bazą do pastelowych akcesoriów lub tych, wykonanych z naturalnych materiałów. Kuchnia w stylu skandynawskim daje Ci dużą możliwość do wyrażenia własnego, wyjątkowego „ja” poprzez różnorodne dodatki.
kuchnia skandynawska.jpg
Agata SA_Pojemnik geometria.jpgAgata SA_Filiżanka ze spodkiem.jpgAgata SA_Świecznik.jpgAgata SA_Chlebak z deską.jpg

https://www.agatameble.pl/Osłonka dekoracyjna
https://www.agatameble.pl/Świecznik dekoracyjny
https://www.agatameble.pl/Sztuczny kwiat
https://www.agatameble.pl/Chlebak biały
https://www.agatameble.pl/Komplet kuchenny

O Agata S.A.:
Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 24 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Agata SA_Sprawdź, jak urządzić kuchnię zgodnie z Twoim stylem_25.04.18.docx

Agata SA_Chlebak z deską.jpg

Agata SA_Komplet 3 noży.JPG

Agata SA_Osłonka dekoracyjna.JPG

Prostota i nowoczesność – nadchodzi era wnętrz loftowych

Styl loftowy  to przede wszystkim surowe materiały i przestronne pomieszczenia. Wśród architektów wnętrz jest dobrze znany już od kilku lat, jednak w nadchodzącym sezonie będzie wiodącym trendem także w naszych domach. Polacy polubili cegłę, beton oraz metalowe dodatki i nie ulega wątpliwości, że era wnętrz loftowych zawita na stałe w naszych domach. Sprawdź, czy taka przestrzeń pasuje również do Ciebie.
4 wnętrzarskie sposoby na jesienną chandrę

Mimo, że jesień skutecznie zniechęca do wychodzenia na zewnątrz, w Twoim domu wcale nie musi panować ponura i przygnębiająca atmosfera. Idealnym sposobem na poprawę samopoczucia są zmiany w aranżacji wnętrza. Sprawdź, co zrobić, aby twoje cztery kąty były przytulne, przyjazne i barwne, a przede wszystkim skutecznie odstraszały jesienną chandrę.
Oświetlenie w domu. Jakie lampy wybrać, aby ocieplić wnętrze na jesień?

Piękne wnętrze to nie tylko starannie dobrane meble, oryginalne dodatki czy ściany w najmodniejszym kolorze. Aby te wszystkie elementy były ze sobą spójne i efektownie się prezentowały, ważny jest wybór odpowiedniego oświetlenia, które je wyeksponuje. Ekspert salonów Agata radzi, jakie oświetlenie sprawi, że Twoje wnętrze będzie przytulne i ciepłe tej jesieni.
Modne wnętrze na jesień, czyli dodatki, których nie może zabraknąć w Twoim domu!

Zmiana garderoby to nie wszystko, o czym powinnaś pamiętać, przygotowując się na nadchodzącą porę roku. Przearanżowanie wnętrza według obowiązujących trendów powinno znaleźć się na Twojej liście jesiennych zadań. Wyraziste, ciepłe i kolorowe barwy oraz zaskakujące wzory będą dominowały w nadchodzącym sezonie jesień/zima 2018.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.