Czy Twoje wnętrze pasuje do Twojego stylu ubierania się? Sprawdź!

Lubisz delikatne koronki oraz jasne, pastelowe barwy? A może nie wyobrażasz sobie życia bez poprzecieranych jeansów i białego topu? Jak wynika z badania „Jaka szafa, taki dom”, Twoje preferencje w zakresie stroju mogą zdradzić wiele o tym, jak mieszkasz!

Królowa klasyki

Gustujesz w prostych krojach i zawsze modnych kolorach? Stawiasz na czerń, biel i szarość, ale nie boisz się mocnych akcentów, np. w makijażu? Jeśli tak, to najlepiej pasują do Ciebie wnętrza klasyczne, w których dominują chłodne odcienie beżu i brązu, z dodatkiem ciemnego drewna.

Zawsze na czasie

Nadążasz za modą i najnowszymi trendami? W swojej garderobie nie boisz się eksperymentować z krojem i  odważnymi kolorami? Lubisz geometryczne wzory i nietypowe zestawienia? Jeśli tak, to najlepiej odnajdziesz się we wnętrzach nowoczesnych, pełnych połyskującej bieli, prostych brył i mocnych, wyrazistych kolorów.

Romantyczna dusza

Kochasz zwiewne sukienki, najlepiej w kolorach pastelowego różu, błękitu i fioletu? Nie wyobrażasz sobie lata bez słomkowego kapelusza i lekkich, płaskich sandałów w piaskowym kolorze? Jeśli tak, to najlepiej odnajdziesz się we wnętrzach w stylu prowansalskim, pełnych zgaszonej bieli połączonej z jasnym drewnem. Z pewnością pokochasz też sofy i fotele w lekką kratkę lub delikatne paski.

Postindustrialne klimaty

Nie jesteś fanką klasycznych spódnic i sukienek, a jeśli już, to łączysz je z oryginalnymi sneakersami? Lubisz ramoneski, przetarte jeansy i swobodne, proste kroje? Jeśli tak, to najlepiej będziesz się czuć we wnętrzach w stylu loftowym, charakteryzujących się surowością materiałów i minimalizmem. Szare, modułowe narożniki i dodatki z metalu lub betonu z pewnością wpasują się w cztery kąty odpowiednie dla Ciebie i Twojego stylu.

Brokatowy zawrót głowy

Lubisz błyszczeć i wyróżniać się z tłumu? Nie boisz się cekinów oraz odważnego srebra i złota? W Twojej garderobie królują ubrania ze szlachetnych, połyskujących tkanin, a szpilki są podstawą większości stylizacji? Jeśli tak, to postaw na wnętrza w stylu glamour! Stylowo pikowane meble oraz pozłacane lub posrebrzane dodatki z kryształowymi elementami oddadzą Twój styl również we wnętrzu!

W zgodzie z naturą

Jesteś miłośniczką naturalnych tkanin, takich jak len czy bawełna? W Twojej garderobie na próżno szukać poliestru czy ubrań o wyszukanych krojach i mocnych, neonowych kolorach?  Jeśli tak, to pokochasz wnętrza w stylu rustykalnym, charakteryzujące się dodatkami skojarzonymi z naturą. Naturalne drewno i liczne akcenty roślinne to wizytówka stylu wnętrzarskiego, który najlepiej odda Twoją osobowość.

Piękno tkwi w prostocie

W Twojej szafie królują błękitne koszule, jasne kardigany i proste jeansy? Lubisz klasyczne kroje i delikatne, minimalistyczne dodatki? Jeśli tak, a dodatkowo w Twojej garderobie przeważają stonowane kolory, głównie błękity i szarości, to najlepiej będzie do Ciebie pasować styl skandynawski, charakteryzujący się prostymi, ponadczasowymi rozwiązaniami.

O Agata S.A.:
Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 24 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Rustykalny.jpg

Prowansalski.jpg

Glamour.jpg

Loft2.jpg

Skandynawski.jpg

Nowoczesny.jpg

Klasyczny.jpg

Agata SA_Czy Twoje wnętrze pasuje do Twojego stylu ubierania się_materiał prasowy_17.04.18.docx

docx | 1,19 MB

Nie idziemy za modą? Polacy stawiają na wygodę i funkcjonalne wnętrza!

Wiele osób decyduje się na aranżację czterech kątów w bardzo modnym stylu klasycznym lub zupełnie innym, lecz równie popularnym – stylu nowoczesnym. Okazuje się jednak, że to nie moda jest kluczowym kryterium, którym kierujemy się kupując meble i dodatki. Co jest dla nas zatem najważniejsze?
Już nie skandynawski! Polacy stawiają na inne style wnętrz

Przez lata byliśmy zakochani w stylu skandynawskim, który charakteryzuje się jasną gamą kolorystyczną i prostymi, funkcjonalnymi rozwiązaniami. Wyniki najnowszego badania przeprowadzonego przez salony Agata wskazują, że trendy i gust Polaków znacząco się zmieniły. Jaki styl wnętrzarski jest teraz najpopularniejszy?
Wielkanocne aranżacje stołu na każdą kieszeń

Rodzinne śniadanie wielkanocne to chwila, na którą każdego roku czeka wielu z nas. Podpowiadamy, jak niewielkim kosztem sprawić, aby nasze świąteczne stoły zachwycały kolorami i dodatkami dobranymi specjalnie na tę okazję. Zajączki, pisanki i żonkile? Jak najbardziej! Jak przekonuje Natalia Nowak, ekspert salonów Agata – klasyczne rozwiązania są zawsze mile widziane.
Czy Polacy łączą styl z aranżacją wnętrz? Najnowsze wyniki badania „Jaka szafa, taki dom”

Czy moda może mieć coś wspólnego z wystrojem wnętrz i preferencjami przy urządzaniu mieszkania? Okazuje się, że tak! Prawie 60%  ankietowanych przyznaje, że ich mieszkanie jest odbiciem ich stylu i osobowości[1]. Zarówno przy wyborze ubioru, jak i aranżacji wnętrza cenimy przede wszystkim funkcjonalność, wygodę i jakość. Wyniki raportu przeprowadzonego przez KANTAR Millward Brown na zlecenie salonów Agata pokazują, że moda jest nie tylko na wybiegu, ale wkracza również na nasze domowe salony.

Odmień swoje mieszkanie na wiosnę przy pomocy dodatków w Twoim stylu

Wiosną, gdy wszystko budzi się do życia, obudzić może się również Twoja kreatywność! Dzięki dodatkom dostępnym w salonach Agata sprawisz, że Twoje wnętrze odzwierciedli nie tylko wiosenną aurę, ale również Twój unikalny styl. Jak to zrobić? Sprawdź kilka wskazówek!