Czy Twoje wnętrze pasuje do Twojego stylu ubierania się? Sprawdź!

Lubisz delikatne koronki oraz jasne, pastelowe barwy? A może nie wyobrażasz sobie życia bez poprzecieranych jeansów i białego topu? Jak wynika z badania „Jaka szafa, taki dom”, Twoje preferencje w zakresie stroju mogą zdradzić wiele o tym, jak mieszkasz!

Królowa klasyki

Gustujesz w prostych krojach i zawsze modnych kolorach? Stawiasz na czerń, biel i szarość, ale nie boisz się mocnych akcentów, np. w makijażu? Jeśli tak, to najlepiej pasują do Ciebie wnętrza klasyczne, w których dominują chłodne odcienie beżu i brązu, z dodatkiem ciemnego drewna.

Zawsze na czasie

Nadążasz za modą i najnowszymi trendami? W swojej garderobie nie boisz się eksperymentować z krojem i  odważnymi kolorami? Lubisz geometryczne wzory i nietypowe zestawienia? Jeśli tak, to najlepiej odnajdziesz się we wnętrzach nowoczesnych, pełnych połyskującej bieli, prostych brył i mocnych, wyrazistych kolorów.

Romantyczna dusza

Kochasz zwiewne sukienki, najlepiej w kolorach pastelowego różu, błękitu i fioletu? Nie wyobrażasz sobie lata bez słomkowego kapelusza i lekkich, płaskich sandałów w piaskowym kolorze? Jeśli tak, to najlepiej odnajdziesz się we wnętrzach w stylu prowansalskim, pełnych zgaszonej bieli połączonej z jasnym drewnem. Z pewnością pokochasz też sofy i fotele w lekką kratkę lub delikatne paski.

Postindustrialne klimaty

Nie jesteś fanką klasycznych spódnic i sukienek, a jeśli już, to łączysz je z oryginalnymi sneakersami? Lubisz ramoneski, przetarte jeansy i swobodne, proste kroje? Jeśli tak, to najlepiej będziesz się czuć we wnętrzach w stylu loftowym, charakteryzujących się surowością materiałów i minimalizmem. Szare, modułowe narożniki i dodatki z metalu lub betonu z pewnością wpasują się w cztery kąty odpowiednie dla Ciebie i Twojego stylu.

Brokatowy zawrót głowy

Lubisz błyszczeć i wyróżniać się z tłumu? Nie boisz się cekinów oraz odważnego srebra i złota? W Twojej garderobie królują ubrania ze szlachetnych, połyskujących tkanin, a szpilki są podstawą większości stylizacji? Jeśli tak, to postaw na wnętrza w stylu glamour! Stylowo pikowane meble oraz pozłacane lub posrebrzane dodatki z kryształowymi elementami oddadzą Twój styl również we wnętrzu!

W zgodzie z naturą

Jesteś miłośniczką naturalnych tkanin, takich jak len czy bawełna? W Twojej garderobie na próżno szukać poliestru czy ubrań o wyszukanych krojach i mocnych, neonowych kolorach?  Jeśli tak, to pokochasz wnętrza w stylu rustykalnym, charakteryzujące się dodatkami skojarzonymi z naturą. Naturalne drewno i liczne akcenty roślinne to wizytówka stylu wnętrzarskiego, który najlepiej odda Twoją osobowość.

Piękno tkwi w prostocie

W Twojej szafie królują błękitne koszule, jasne kardigany i proste jeansy? Lubisz klasyczne kroje i delikatne, minimalistyczne dodatki? Jeśli tak, a dodatkowo w Twojej garderobie przeważają stonowane kolory, głównie błękity i szarości, to najlepiej będzie do Ciebie pasować styl skandynawski, charakteryzujący się prostymi, ponadczasowymi rozwiązaniami.

O Agata S.A.:
Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 24 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Rustykalny.jpg

Prowansalski.jpg

Glamour.jpg

Loft2.jpg

Skandynawski.jpg

Nowoczesny.jpg

Klasyczny.jpg

Agata SA_Czy Twoje wnętrze pasuje do Twojego stylu ubierania się_materiał prasowy_17.04.18.docx

docx | 1,19 MB

Salon Agata w Gorzowie Wielkopolskim otwarty!

Wyjątkowe rabaty, gazetka promocyjna i upominki dla gości to tylko niektóre z atrakcji, które czekały na klientów podczas wielkiego otwarcia salonu Agata w Gorzowie Wielkopolskim. W weekend salon Agata odwiedziło ponad 30 tys. osób. Od piątku mieszkańcy województwa lubuskiego mają dostęp do ogromnej oferty mebli i artykułów wyposażenia wnętrz od polskich i zagranicznych producentów.
Moda i aranżacja wnętrz – czy istnieje wspólny trend?

Każdy sezon przynosi zaskakujące nowości, które goszczą w naszych domach i szafach – jedne skradają nasze serca na dłużej, z innych rezygnujemy już po krótkim czasie. Trendy obserwujemy wszędzie, ale czy zastanawia nas to, jak one powstają i czy pomiędzy poszczególnymi branżami istnieje nić styku? Poprzez to, jak się ubieramy, wyrażamy siebie. Czy ta sama reguła dotyczy również tego, jak mieszkamy? Planowane działania salonów Agata z topowym duetem modowym Bizuu mają na celu pokazanie, jak bardzo te dwa światy wzajemnie się uzupełniają.
3 pomysły na prezentacje zdjęć z wakacji – sprawdź jak zachować wspomnienia lata

Początek września zwiastuje kończący się okres beztroski i braku obowiązków, a towarzyszy mu tęsknota za wakacyjnymi dniami pełnymi słońca. Aby móc zatrzymać te wspomnienia i przez cały rok cieszyć się minionymi chwilami, stwórz za sprawą fotografii magiczny klimat w swoim wnętrzu. Poniżej znajdziesz kilka wskazówek, jak dopasować zdjęcia do pomieszczeń, tak aby zdobiły Twoje mieszkanie przez cały rok.
Urządzamy pokój dla ucznia- 5 praktycznych wskazówek

Funkcjonalność i estetyka to cechy, które powinny dominować w pokoju każdego dziecka. Organizacja przestrzeni do komfortowej nauki, odpoczynku i zabawy, jest nie lada wyzwaniem dla rodziców. Jak pogodzić preferencje dziecka z oczekiwaniami opiekunów? Poniżej znajdziecie kilka wskazówek od eksperta salonów Agata, dzięki którym urządzicie idealny pokój dla swoich pociech.