Zasady, których nie możesz złamać przy aranżacji mieszkania! Komentarz ekspercki

Aranżacja przestrzeni jest sztuką i chociaż kreatywność jest w niej mile widziana, to obowiązują nas też pewne prawa oraz zasady, których nie należy łamać. Często bawimy się konwencją i eksperymentujemy, aby wyrazić swój własny, niepowtarzalny styl, jednak dla zachowania odpowiedniego efektu końcowego niezbędna jest podstawowa wiedza. Zasadą, której nie wolno złamać, jest odpowiednie dobranie wielkości mebli do pomieszczenia. Nawet jeśli najważniejsza jest dla Ciebie sofa, to i tak nie może ona zajmować ¾ pokoju, ponieważ go przytłoczy. Drugą zasadą jest spójność stylu. Prowansalska kanapa, klasyczny regał i nowoczesny stół? Z pewnością nie polecam takiego rozwiązania. Jeśli chcesz, aby Twoje wnętrze było oryginalne, to zadbają o to za sprawą odpowiednich dodatków. Przede wszystkim pamiętaj, że aby czuć się dobrze w swoim domu, powinien on pasować do Ciebie i Twojego stylu. Jak wynika z badania „Jaka szafa, taki dom”, prawie 60% osób uważa, że dom jest odbiciem ich osobowości. Moim zdaniem procent ten powinien być jeszcze wyższy i to właśnie dopasowanie wnętrza do nas samych jest zasadą numer 1, której nie wolno łamać

Natalia Nowak, ekspert ds. aranżacji wnętrz salonów Agata.

O Agata S.A.:
Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 24 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A..jpg

Agata SA_Zasady, których nie należy łamać przy aranżacji wnętrz_28.03.2018.docx

Modne wnętrze na jesień, czyli dodatki, których nie może zabraknąć w Twoim domu!

Zmiana garderoby to nie wszystko, o czym powinnaś pamiętać, przygotowując się na nadchodzącą porę roku. Przearanżowanie wnętrza według obowiązujących trendów powinno znaleźć się na Twojej liście jesiennych zadań. Wyraziste, ciepłe i kolorowe barwy oraz zaskakujące wzory będą dominowały w nadchodzącym sezonie jesień/zima 2018.
Zieleń angielska wchodzi na salony. Sprawdź, co przewidują eksperci

Chcesz wprowadzić elegancję i szyk do swojego mieszkania? Nic prostszego! W tym sezonie masz szansę podkreślić swoje wnętrze modnymi meblami i dodatkami w kolorze butelkowej zieleni. Dawniej kojarzony z ciężkim, angielskim wystrojem, obecnie stał się najbardziej pożądanym kolorem w aranżacji wnętrz. Ekspert salonów Agata podpowiada, jak wprowadzić tę szlachetną barwę do swoich czterech kątów.
Czas na wiosenne porządki! 3 sposoby na bałagan w szafie

Masz mnóstwo zimowych ubrań w szafie? Chciałabyś wymienić garderobę na wiosenno-letnią, ale nie masz na nią miejsca? To odpowiedni moment na porządki! Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz salonów Agata zdradza 3 sposoby na bałagan w szafie.
Wiosenne śniadanie na balkonie. Sprawdź, jak stworzyć niepowtarzalny klimat!

Wiosenna aura sprzyja długim spacerom, rowerowym przejażdżkom i przebywaniu na świeżym powietrzu. Doskonałym pomysłem na rozpoczęcie ciepłego, majowego weekendu może okazać się pyszne śniadanie i aromatyczna kawa na balkonie. Sprawdź, czego potrzebujesz, aby stworzyć niepowtarzalny klimat na kilku metrach kwadratowych!