Wielkanocne aranżacje stołu na każdą kieszeń

Warszawa, 16.03.2018

Wielkanocne aranżacje stołu na każdą kieszeń

Rodzinne śniadanie wielkanocne to chwila, na którą każdego roku czeka wielu z nas. Podpowiadamy, jak niewielkim kosztem sprawić, aby nasze świąteczne stoły zachwycały kolorami i dodatkami dobranymi specjalnie na tę okazję. Zajączki, pisanki i żonkile? Jak najbardziej! Jak przekonuje Natalia Nowak, ekspert salonów Agata – klasyczne rozwiązania są zawsze mile widziane.

Graj w zielone i … różowe!

Klasyczną kombinacją kolorystyczną na Wielkanoc jest połączenie zielonego z żółtym. Choć taki zestaw barw najbardziej kojarzy się z wiosną i dodaje ciepła do każdego wnętrza, to warto przełamać tę klasykę kilkoma elementami dekoracyjnymi w kolorze pastelowego różu.

Wielkanocna baza kolorystyczna jest dobrym punktem wyjścia do wprowadzenia dodatkowego, trzeciego koloru. Niektórzy stawiają na pomarańcz, my w tym sezonie proponujemy pastelowy róż. Najlepiej wprowadzić go poprzez dodatki, takie jak: serwetki, figurki czy pisanki. Niewielkim kosztem odmienimy w ten sposób nasz świąteczny stół

Natalia Nowak, ekspert ds. aranżacji wnętrz salonów Agata

Agata S.A._świeczki

Agata S.A._dekoracja wielkanocna

Agata S.A._serwetki wielkanocne

Agata S.A._figurka ptaszek

Postaw na dodatki

Agata_S.A._Wielkanoc

Nie jest tajemnicą, że najprostszym sposobem na ożywienie wielkanocnego stołu jest wprowadzenie dodatków kojarzących się ze świętami. W salonach Agata można znaleźć mnóstwo inspirujących propozycji: ceramiczne figurki zajączków czy kurczaczków pomogą wyczarować odpowiednią atmosferę bez generowania dużych kosztów. Oprócz typowo świątecznych dodatków można też postawić na bardziej uniwersalne elementy, takie jak zielona patera czy biało-żółty dzbanek. Wtedy produkty będą nam służyć jeszcze długo po śniadaniu wielkanocnym.

Często figurki dekoracyjne występują w kompletach. Warto zdecydować się na jeden styl i być konsekwentnym w doborze produktów, aby uniknąć niepotrzebnego chaosu estetycznego. W tym sezonie bardzo modne są dekoracje i produkty inspirowane sztuką składania papieru origami

dodaje Natalia Nowak

Agata S.A._Figurka ceramiczna JAJO

Agata S.A._Figurka dekoracyjna KRÓLIK

Agata S.A._Figurka dekoracyjna

Agata S.A._Wazon

Agata S.A._wazon

Bez względu na to, na jaką kolorystykę stołu wielkanocnego postawisz w tym roku, pamiętaj o tym, aby bawić się swoją kreatywnością i stylem angażując w to swoich najbliższych. Wspólne przygotowania do świątecznego śniadania są jednym z najważniejszych elementów budujących magię tych wyjątkowych, rodzinnych chwil.

O Agata S.A.:
Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 24 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Agata S.A._Aranżacje stołu wielkanocnego na każdą kieszeń_16.03.2018.DOCX

docx | 1,09 MB

Agata SA_kompozycja wielkanocna.jpg

Agata SA_stół wielkanocny.jpg

Agata SA_wielkanoc.jpg

Agata SA.jpg

Agata S.A._serwetki.jpg

Agata S.A._wazon1.JPG

Agata S.A._figurka origami.JPG

Agata_S.A._wazon.JPG

Agata S.A._jajko.JPG

Agata S.A._figurka ptaszek.JPG

Agata SA_jajko.JPG

Agata SA_Figurka kura.JPG

Agata SA_Kubek z zaparzaczem.jpg

Agata S.A._świeczki.jpg

Agata S.A._królik zielony.JPG

Agata SA_Figurka zając i jajo.JPG

Agata SA_Talerz na jajka.jpg

Agata SA_Figurka królik 4.JPG

Nie idziemy za modą? Polacy stawiają na wygodę i funkcjonalne wnętrza!

Wiele osób decyduje się na aranżację czterech kątów w bardzo modnym stylu klasycznym lub zupełnie innym, lecz równie popularnym – stylu nowoczesnym. Okazuje się jednak, że to nie moda jest kluczowym kryterium, którym kierujemy się kupując meble i dodatki. Co jest dla nas zatem najważniejsze?
Czy Twoje wnętrze pasuje do Twojego stylu ubierania się? Sprawdź!

Lubisz delikatne koronki oraz jasne, pastelowe barwy? A może nie wyobrażasz sobie życia bez poprzecieranych jeansów i białego topu? Jak wynika z badania „Jaka szafa, taki dom”, Twoje preferencje w zakresie stroju mogą zdradzić wiele o tym, jak mieszkasz!
Już nie skandynawski! Polacy stawiają na inne style wnętrz

Przez lata byliśmy zakochani w stylu skandynawskim, który charakteryzuje się jasną gamą kolorystyczną i prostymi, funkcjonalnymi rozwiązaniami. Wyniki najnowszego badania przeprowadzonego przez salony Agata wskazują, że trendy i gust Polaków znacząco się zmieniły. Jaki styl wnętrzarski jest teraz najpopularniejszy?
Czy Polacy łączą styl z aranżacją wnętrz? Najnowsze wyniki badania „Jaka szafa, taki dom”

Czy moda może mieć coś wspólnego z wystrojem wnętrz i preferencjami przy urządzaniu mieszkania? Okazuje się, że tak! Prawie 60%  ankietowanych przyznaje, że ich mieszkanie jest odbiciem ich stylu i osobowości[1]. Zarówno przy wyborze ubioru, jak i aranżacji wnętrza cenimy przede wszystkim funkcjonalność, wygodę i jakość. Wyniki raportu przeprowadzonego przez KANTAR Millward Brown na zlecenie salonów Agata pokazują, że moda jest nie tylko na wybiegu, ale wkracza również na nasze domowe salony.

Już nie skandynawski! Polacy stawiają na inne style wnętrz