Wielkanocne aranżacje stołu na każdą kieszeń

Warszawa, 16.03.2018

Wielkanocne aranżacje stołu na każdą kieszeń

Rodzinne śniadanie wielkanocne to chwila, na którą każdego roku czeka wielu z nas. Podpowiadamy, jak niewielkim kosztem sprawić, aby nasze świąteczne stoły zachwycały kolorami i dodatkami dobranymi specjalnie na tę okazję. Zajączki, pisanki i żonkile? Jak najbardziej! Jak przekonuje Natalia Nowak, ekspert salonów Agata – klasyczne rozwiązania są zawsze mile widziane.

Graj w zielone i … różowe!

Klasyczną kombinacją kolorystyczną na Wielkanoc jest połączenie zielonego z żółtym. Choć taki zestaw barw najbardziej kojarzy się z wiosną i dodaje ciepła do każdego wnętrza, to warto przełamać tę klasykę kilkoma elementami dekoracyjnymi w kolorze pastelowego różu.

Wielkanocna baza kolorystyczna jest dobrym punktem wyjścia do wprowadzenia dodatkowego, trzeciego koloru. Niektórzy stawiają na pomarańcz, my w tym sezonie proponujemy pastelowy róż. Najlepiej wprowadzić go poprzez dodatki, takie jak: serwetki, figurki czy pisanki. Niewielkim kosztem odmienimy w ten sposób nasz świąteczny stół

Natalia Nowak, ekspert ds. aranżacji wnętrz salonów Agata

Agata S.A._świeczki

Agata S.A._dekoracja wielkanocna

Agata S.A._serwetki wielkanocne

Agata S.A._figurka ptaszek

Postaw na dodatki

Agata_S.A._Wielkanoc

Nie jest tajemnicą, że najprostszym sposobem na ożywienie wielkanocnego stołu jest wprowadzenie dodatków kojarzących się ze świętami. W salonach Agata można znaleźć mnóstwo inspirujących propozycji: ceramiczne figurki zajączków czy kurczaczków pomogą wyczarować odpowiednią atmosferę bez generowania dużych kosztów. Oprócz typowo świątecznych dodatków można też postawić na bardziej uniwersalne elementy, takie jak zielona patera czy biało-żółty dzbanek. Wtedy produkty będą nam służyć jeszcze długo po śniadaniu wielkanocnym.

Często figurki dekoracyjne występują w kompletach. Warto zdecydować się na jeden styl i być konsekwentnym w doborze produktów, aby uniknąć niepotrzebnego chaosu estetycznego. W tym sezonie bardzo modne są dekoracje i produkty inspirowane sztuką składania papieru origami

dodaje Natalia Nowak

Agata S.A._Figurka ceramiczna JAJO

Agata S.A._Figurka dekoracyjna KRÓLIK

Agata S.A._Figurka dekoracyjna

Agata S.A._Wazon

Agata S.A._wazon

Bez względu na to, na jaką kolorystykę stołu wielkanocnego postawisz w tym roku, pamiętaj o tym, aby bawić się swoją kreatywnością i stylem angażując w to swoich najbliższych. Wspólne przygotowania do świątecznego śniadania są jednym z najważniejszych elementów budujących magię tych wyjątkowych, rodzinnych chwil.

O Agata S.A.:
Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 24 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Agata S.A._Aranżacje stołu wielkanocnego na każdą kieszeń_16.03.2018.DOCX

docx | 1,09 MB

Agata SA_kompozycja wielkanocna.jpg

Agata SA_stół wielkanocny.jpg

Agata SA_wielkanoc.jpg

Agata SA.jpg

Agata S.A._serwetki.jpg

Agata S.A._wazon1.JPG

Agata S.A._figurka origami.JPG

Agata_S.A._wazon.JPG

Agata S.A._jajko.JPG

Agata S.A._figurka ptaszek.JPG

Agata SA_jajko.JPG

Agata SA_Figurka kura.JPG

Agata SA_Kubek z zaparzaczem.jpg

Agata S.A._świeczki.jpg

Agata S.A._królik zielony.JPG

Agata SA_Figurka zając i jajo.JPG

Agata SA_Talerz na jajka.jpg

Agata SA_Figurka królik 4.JPG

Salon Agata w Gorzowie Wielkopolskim otwarty!

Wyjątkowe rabaty, gazetka promocyjna i upominki dla gości to tylko niektóre z atrakcji, które czekały na klientów podczas wielkiego otwarcia salonu Agata w Gorzowie Wielkopolskim. W weekend salon Agata odwiedziło ponad 30 tys. osób. Od piątku mieszkańcy województwa lubuskiego mają dostęp do ogromnej oferty mebli i artykułów wyposażenia wnętrz od polskich i zagranicznych producentów.
Moda i aranżacja wnętrz – czy istnieje wspólny trend?

Każdy sezon przynosi zaskakujące nowości, które goszczą w naszych domach i szafach – jedne skradają nasze serca na dłużej, z innych rezygnujemy już po krótkim czasie. Trendy obserwujemy wszędzie, ale czy zastanawia nas to, jak one powstają i czy pomiędzy poszczególnymi branżami istnieje nić styku? Poprzez to, jak się ubieramy, wyrażamy siebie. Czy ta sama reguła dotyczy również tego, jak mieszkamy? Planowane działania salonów Agata z topowym duetem modowym Bizuu mają na celu pokazanie, jak bardzo te dwa światy wzajemnie się uzupełniają.
3 pomysły na prezentacje zdjęć z wakacji – sprawdź jak zachować wspomnienia lata

Początek września zwiastuje kończący się okres beztroski i braku obowiązków, a towarzyszy mu tęsknota za wakacyjnymi dniami pełnymi słońca. Aby móc zatrzymać te wspomnienia i przez cały rok cieszyć się minionymi chwilami, stwórz za sprawą fotografii magiczny klimat w swoim wnętrzu. Poniżej znajdziesz kilka wskazówek, jak dopasować zdjęcia do pomieszczeń, tak aby zdobiły Twoje mieszkanie przez cały rok.
Urządzamy pokój dla ucznia- 5 praktycznych wskazówek

Funkcjonalność i estetyka to cechy, które powinny dominować w pokoju każdego dziecka. Organizacja przestrzeni do komfortowej nauki, odpoczynku i zabawy, jest nie lada wyzwaniem dla rodziców. Jak pogodzić preferencje dziecka z oczekiwaniami opiekunów? Poniżej znajdziecie kilka wskazówek od eksperta salonów Agata, dzięki którym urządzicie idealny pokój dla swoich pociech.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.