Wielkanocne aranżacje stołu na każdą kieszeń

Warszawa, 16.03.2018

Wielkanocne aranżacje stołu na każdą kieszeń

Rodzinne śniadanie wielkanocne to chwila, na którą każdego roku czeka wielu z nas. Podpowiadamy, jak niewielkim kosztem sprawić, aby nasze świąteczne stoły zachwycały kolorami i dodatkami dobranymi specjalnie na tę okazję. Zajączki, pisanki i żonkile? Jak najbardziej! Jak przekonuje Natalia Nowak, ekspert salonów Agata – klasyczne rozwiązania są zawsze mile widziane.

Graj w zielone i … różowe!

Klasyczną kombinacją kolorystyczną na Wielkanoc jest połączenie zielonego z żółtym. Choć taki zestaw barw najbardziej kojarzy się z wiosną i dodaje ciepła do każdego wnętrza, to warto przełamać tę klasykę kilkoma elementami dekoracyjnymi w kolorze pastelowego różu.

Wielkanocna baza kolorystyczna jest dobrym punktem wyjścia do wprowadzenia dodatkowego, trzeciego koloru. Niektórzy stawiają na pomarańcz, my w tym sezonie proponujemy pastelowy róż. Najlepiej wprowadzić go poprzez dodatki, takie jak: serwetki, figurki czy pisanki. Niewielkim kosztem odmienimy w ten sposób nasz świąteczny stół

Natalia Nowak, ekspert ds. aranżacji wnętrz salonów Agata

Agata S.A._świeczki

Agata S.A._dekoracja wielkanocna

Agata S.A._serwetki wielkanocne

Agata S.A._figurka ptaszek

Postaw na dodatki

Agata_S.A._Wielkanoc

Nie jest tajemnicą, że najprostszym sposobem na ożywienie wielkanocnego stołu jest wprowadzenie dodatków kojarzących się ze świętami. W salonach Agata można znaleźć mnóstwo inspirujących propozycji: ceramiczne figurki zajączków czy kurczaczków pomogą wyczarować odpowiednią atmosferę bez generowania dużych kosztów. Oprócz typowo świątecznych dodatków można też postawić na bardziej uniwersalne elementy, takie jak zielona patera czy biało-żółty dzbanek. Wtedy produkty będą nam służyć jeszcze długo po śniadaniu wielkanocnym.

Często figurki dekoracyjne występują w kompletach. Warto zdecydować się na jeden styl i być konsekwentnym w doborze produktów, aby uniknąć niepotrzebnego chaosu estetycznego. W tym sezonie bardzo modne są dekoracje i produkty inspirowane sztuką składania papieru origami

dodaje Natalia Nowak

Agata S.A._Figurka ceramiczna JAJO

Agata S.A._Figurka dekoracyjna KRÓLIK

Agata S.A._Figurka dekoracyjna

Agata S.A._Wazon

Agata S.A._wazon

Bez względu na to, na jaką kolorystykę stołu wielkanocnego postawisz w tym roku, pamiętaj o tym, aby bawić się swoją kreatywnością i stylem angażując w to swoich najbliższych. Wspólne przygotowania do świątecznego śniadania są jednym z najważniejszych elementów budujących magię tych wyjątkowych, rodzinnych chwil.

O Agata S.A.:
Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 24 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Agata S.A._Aranżacje stołu wielkanocnego na każdą kieszeń_16.03.2018.DOCX

Agata SA_Talerz na jajka.jpg

Agata SA_Figurka królik 4.JPG

Urządzamy pokój dla ucznia- 5 praktycznych wskazówek

Funkcjonalność i estetyka to cechy, które powinny dominować w pokoju każdego dziecka. Organizacja przestrzeni do komfortowej nauki, odpoczynku i zabawy, jest nie lada wyzwaniem dla rodziców. Jak pogodzić preferencje dziecka z oczekiwaniami opiekunów? Poniżej znajdziecie kilka wskazówek od eksperta salonów Agata, dzięki którym urządzicie idealny pokój dla swoich pociech.
Idealna kuchnia – o czym warto pamiętać?

Jak wygląda idealna kuchnia? Zależy, kogo o to zapytamy. Każdy ma swoje wyobrażenie tego, jak powinna być  urządzona idealna przestrzeń do gotowania i spędzania czasu z najbliższymi. Jest jednak parę wskazówek, o których warto pamiętać. Ekspert salonów Agata podpowiada: idealna kuchnia powinna być…
Jakiego koloru nie może zabraknąć w naszych wnętrzach w 2019 r.? Prognozy ekspertów salonów Agata

W połowie roku eksperci aranżacji wnętrz coraz częściej spekulują odnośnie koloru, który w przyszłym sezonie będzie wiódł prym w naszych domach. Obecnie najmodniejszy jest Ultra Violet zarówno w przypadku mebli, jak i dodatków. Eksperci salonów Agata typują, jaka paleta kolorystyczna będzie dominować już za kilka miesięcy.
Nie idziemy za modą? Polacy stawiają na wygodę i funkcjonalne wnętrza!

Wiele osób decyduje się na aranżację czterech kątów w bardzo modnym stylu klasycznym lub zupełnie innym, lecz równie popularnym – stylu nowoczesnym. Okazuje się jednak, że to nie moda jest kluczowym kryterium, którym kierujemy się kupując meble i dodatki. Co jest dla nas zatem najważniejsze?