Sztuczne kwiaty we wnętrzu: dekoracyjny hit sezonu

Sztuczne kwiaty dla wielu miłośników wnętrz są idealnym rozwiązaniem na wprowadzenie do mieszkania motywów roślinnych. Ich różnorodność, łatwość w utrzymaniu i cena przekonują nawet zagorzałych przeciwników. Czy sztuczne kwiaty są wciąż modne? Sprawdź, co sądzi ekspert salonów Agata.

Dobór odpowiednich kwiatów do wnętrza jest nie lada wyzwaniem. Żywe rośliny wymagają systematycznej pielęgnacji i dobrego dostępu do światła, dlatego pod wieloma aspektami dobrym rozwiązaniem jest sztuczna roślinność.

Różnorodność możliwości

Sztuczne kwiaty, pod warunkiem, że są dobrane do stylu aranżacji wnętrza, mogą być sposobem na spektakularną i niedrogą metamorfozę czterech kątów. Takie dekoracje zdecydowanie ocieplą wnętrze, nadadzą mu przytulnego klimatu, a przede wszystkim wprowadzą odrobinę świeżości. Nie bój się eksperymentować, bo sztuczne kwiaty możesz postawić wszędzie: w kuchni na parapecie, w salonie na stoliku kawowym, w gabinecie na biurku lub nawet w korytarzu na podłodze. Pamiętaj jedynie, aby były spójne z resztą wystroju. W przeciwnym wypadku osiągniesz efekt chaosu i kiczu.
Agata SA_Aranżacja.jpg

Obecnie na rynku mamy bardzo szeroki wybór kolorów, wielkości czy kształtów roślin i bez problemu możemy dobrać takie, które pasują do naszego stylu i idealnie wkomponują się w wystrój wnętrza. Ci, którzy są fanami skandynawskiej prostoty powinni wybierać gładkie, białe lub szare donice, a w nich jednokolorowe rośliny. Miłośnicy wnętrz prowansalskich z pewnością docenią walory sztucznej lawendy. Do nowoczesnych czterech kątów polecam natomiast kaktusy i liście palm.

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz salonów Agata

Kompozycje kwiatowe

Innym rozwiązaniem na wprowadzenie sztucznych kwiatów do wnętrz jest tworzenie własnych kompozycji z różnorodnych rodzajów roślin, które stworzą spersonalizowane, wyjątkowe bukiety. Mogą to być proste, zielone liście w ozdobnych wazonach, które są obecnie bardzo modnym dodatkiem aranżacyjnym. Szeroka gama produktów wpisujących się w ten trend dostępna w salonach Agata sprawia, że możemy bawić się swoją kreatywnością i dostosowywać kompozycje do naszego stylu i charakteru. Ważnym elementem jest samo naczynie, w którym umieszczamy kompozycję – powinno idealnie pasować do bukietu. Nie musisz iść utartym wzorem, możesz też wykorzystać stary dzbanek czy niepotrzebną konewkę. To od Ciebie zależy cała kompozycja, jej wielkość, kolor, a także umiejscowienie. Masz dużą dowolność, dlatego do dzieła!
Agata SA_Sztuczny kwiat 10.jpgAgata SA_Sztuczny kwiat 9.jpgAgata SA_Sztuczny liść.jpgAgata SA_Sztuczny liść Filodendron.jpg
Agata SA_Wazon szary.JPGAgata SA_Wazon 2.JPGAgata SA_Wazon.JPGAgata SA_Wazon czarny.jpg
Pamiętaj jednak, aby nie przesadzić z liczbą sztucznych kwiatów w jednym pomieszczeniu, ponieważ nietrudno wtedy o efekt przeciwny do zamierzonego. Przede wszystkim należy trzymać się jednego stylu i pomysłu na wykorzystanie roślinności, aby efekt był spójny i zadowalający.

https://www.agatameble.pl/Sztuczne Kwiaty
https://www.agatameble.pl/Czarny wazon
https://www.agatameble.pl/Wazon szary

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 24 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A..jpg

Agata SA_Aranżacja 2.jpg

Agata SA_Aranżacja.jpg

Agata SA_Sztuczne kwiaty we wnętrzu - hit czy kit!_23.02.18.docx

Agata SA_Sztuczny kwiat 7.jpg

Agata SA_Wazon szary.JPG

Agata SA_Sztuczny kwiat 5.jpg

Agata SA_Sztuczny kwiat 10.jpg

Agata SA_Sztuczny kwiat 1.JPG

Agata SA_Wazon 2.JPG

Agata SA_Wazon.JPG

Agata SA_Sztuczny kwiat 3.JPG

Agata SA_Sztuczny liść Filodendron.jpg

Agata SA_Sztuczny kwiat 6.jpg

Agata SA_Sztuczny kwiat 2.JPG

Agata SA_Sztuczny liść.jpg

Agata SA_Sztuczny kwiat 9.jpg

Agata SA_Wazon czarny.jpg

Agata SA_Sztuczny kwiat 8.JPG

Agata SA_Sztuczny kwiat 4.jpg

Prostota i nowoczesność – nadchodzi era wnętrz loftowych

Styl loftowy  to przede wszystkim surowe materiały i przestronne pomieszczenia. Wśród architektów wnętrz jest dobrze znany już od kilku lat, jednak w nadchodzącym sezonie będzie wiodącym trendem także w naszych domach. Polacy polubili cegłę, beton oraz metalowe dodatki i nie ulega wątpliwości, że era wnętrz loftowych zawita na stałe w naszych domach. Sprawdź, czy taka przestrzeń pasuje również do Ciebie.
4 wnętrzarskie sposoby na jesienną chandrę

Mimo, że jesień skutecznie zniechęca do wychodzenia na zewnątrz, w Twoim domu wcale nie musi panować ponura i przygnębiająca atmosfera. Idealnym sposobem na poprawę samopoczucia są zmiany w aranżacji wnętrza. Sprawdź, co zrobić, aby twoje cztery kąty były przytulne, przyjazne i barwne, a przede wszystkim skutecznie odstraszały jesienną chandrę.
Oświetlenie w domu. Jakie lampy wybrać, aby ocieplić wnętrze na jesień?

Piękne wnętrze to nie tylko starannie dobrane meble, oryginalne dodatki czy ściany w najmodniejszym kolorze. Aby te wszystkie elementy były ze sobą spójne i efektownie się prezentowały, ważny jest wybór odpowiedniego oświetlenia, które je wyeksponuje. Ekspert salonów Agata radzi, jakie oświetlenie sprawi, że Twoje wnętrze będzie przytulne i ciepłe tej jesieni.
Modne wnętrze na jesień, czyli dodatki, których nie może zabraknąć w Twoim domu!

Zmiana garderoby to nie wszystko, o czym powinnaś pamiętać, przygotowując się na nadchodzącą porę roku. Przearanżowanie wnętrza według obowiązujących trendów powinno znaleźć się na Twojej liście jesiennych zadań. Wyraziste, ciepłe i kolorowe barwy oraz zaskakujące wzory będą dominowały w nadchodzącym sezonie jesień/zima 2018.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.