Trendy aranżacyjne, które wciąż są modne!

Każdy rok przynosi nowe pomysły i trendy nie tylko w modzie, ale również w aranżacji wnętrz. Rok 2017 był bardzo ciekawy pod kątem kolorów, wzorów i eksperymentów dekoracyjnych. Czy dużo się zmieni w najbliższych miesiącach? Sprawdźmy!

Twoje mieszkanie przechodziło remont w ubiegłym roku i martwisz się, że jego wystrój nie będzie odpowiadał nadchodzącym trendom? Zdaniem ekspertów salonów Agata – nic bardziej mylnego.

Jeszcze więcej kolorów!

Białe, stonowane wnętrza nie muszą pasować do każdego. W 2017 kolorem roku według Instytutu Pantone była soczysta zieleń „Greenery”. Był to pierwszy stanowczy krok ku nasyconym, pełnym wyrazu, kolorowym wnętrzom. Na początku tego roku ogłoszono, że w tym sezonie będzie królował „Ultra Violet”. Piękny, mocny fiolet jest kontynuacją kolorystycznego eksperymentu, wyrażającego odwagę i ekstrawagancję projektantów wnętrz.
Agata SA_Sofa George.jpgAgata SA_SOfa Candy.jpgAgata SA_Fotel Next fiolet.jpgAgata SA_Fotel Next żółty.jpg
Agata SA_Candy.jpgAgata SA_Fotel.jpg

Natura we wnętrzu

Kolory ziemi, odcienie drewna i akcenty roślinne przenikają z powrotem do aranżacji wnętrz. Coraz bardziej popularne motywy natury i zwierząt w 2018 roku mają szansę się utrzymać. Drewniane, kuchenne blaty, biurka, krzesła czy nawet najmniejsze dodatki do aranżacji wnętrz w postaci świeczników i ramek znajdą swoich zwolenników i wciąż będą bardzo modne. Ponadto motywy zwierzęce na tekstyliach ocieplą każde wnętrze i nadadzą mu wyjątkowego, przytulnego charakteru.

Niestandardowe połączenia!

W 2017 roku coraz bardziej popularne były nieoczywiste łączenia zarówno mebli, jak i dodatków. Elegancka sofa w skandynawskim stylu i wzorzyste poduszki? Fotel glamour i loftowe oświetlenie? Nie bój się eksperymentować! W tym roku oryginalne zestawienia oraz łączenie różnych materiałów będą w trendzie. Dzięki temu można : dać ponieść się wyobraźni i szukać rozwiązań, które najbardziej odpowiadają Twojemu charakterowi i stylowi.

Bez względu na panujące trendy pamiętaj o urządzeniu swojego mieszkanie tak, aby odzwierciedlało ono Twój indywidualny styl. Jeśli zależy Ci na tym, aby być w zgodzie z panującą modą, poszukaj ciekawych dodatków do aranżacji wnętrz, które są jednocześnie modne, a zarazem spójne z Twoim charakterem. W ten sposób uzyskasz najlepszy efekt.

Natalia Nowak, ekspert salonów Agata ds. aranżacji wnętrz

Warto bawić się modą i czerpać inspiracje z obowiązujących trendów, ale przede wszystkim trzeba pielęgnować swój styl.
Dekoracyjne ściany 2.jpgMieszane kolory 1.jpg

https://www.agatameble.pl/Fotel Next
https://www.agatameble.pl/Sofa Candy
https://www.agatameble.pl/Sofa George
https://www.agatameble.pl/Poduszka Chic
https://www.agatameble.pl/Sztuczny kwiat
https://www.agatameble.pl/Sztuczny kwiat w doniczce

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 24 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów. Więcej o Agata S.A: www.agatameble.pl

Agata SA_Candy.jpg

Dekoracyjne ściany 2.jpg

grafika | 12 MB

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A..jpg

Mieszane kolory 1.jpg

Agata SA_Trendy aranżacyjne, które wciąż są modne!_08.02.18.docx

Agata SA_Fotel.jpg

Agata SA_Tablica memo.jpg

Agata SA_Komplet koszy.jpg

Agata SA_Sztuczny kwiat 2.jpg

Agata SA_Sofa George.jpg

Agata SA_SOfa Candy.jpg

Agata SA_Świecznik dekoracyjny.jpg

Agata SA_Latarenka drewniana.jpg

Agata SA_Obraz Shabby.jpg

Agata SA_Poduszka Chic.jpg

Agata SA_Fotel Next żółty.jpg

Agata SA_Fotel Next fiolet.jpg

Agata SA_Sztuczny kwiat.jpg

Modne wnętrze na jesień, czyli dodatki, których nie może zabraknąć w Twoim domu!

Zmiana garderoby to nie wszystko, o czym powinnaś pamiętać, przygotowując się na nadchodzącą porę roku. Przearanżowanie wnętrza według obowiązujących trendów powinno znaleźć się na Twojej liście jesiennych zadań. Wyraziste, ciepłe i kolorowe barwy oraz zaskakujące wzory będą dominowały w nadchodzącym sezonie jesień/zima 2018.
Zieleń angielska wchodzi na salony. Sprawdź, co przewidują eksperci

Chcesz wprowadzić elegancję i szyk do swojego mieszkania? Nic prostszego! W tym sezonie masz szansę podkreślić swoje wnętrze modnymi meblami i dodatkami w kolorze butelkowej zieleni. Dawniej kojarzony z ciężkim, angielskim wystrojem, obecnie stał się najbardziej pożądanym kolorem w aranżacji wnętrz. Ekspert salonów Agata podpowiada, jak wprowadzić tę szlachetną barwę do swoich czterech kątów.
Czas na wiosenne porządki! 3 sposoby na bałagan w szafie

Masz mnóstwo zimowych ubrań w szafie? Chciałabyś wymienić garderobę na wiosenno-letnią, ale nie masz na nią miejsca? To odpowiedni moment na porządki! Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz salonów Agata zdradza 3 sposoby na bałagan w szafie.
Wiosenne śniadanie na balkonie. Sprawdź, jak stworzyć niepowtarzalny klimat!

Wiosenna aura sprzyja długim spacerom, rowerowym przejażdżkom i przebywaniu na świeżym powietrzu. Doskonałym pomysłem na rozpoczęcie ciepłego, majowego weekendu może okazać się pyszne śniadanie i aromatyczna kawa na balkonie. Sprawdź, czego potrzebujesz, aby stworzyć niepowtarzalny klimat na kilku metrach kwadratowych!