Trendy aranżacyjne, które wciąż są modne!

Każdy rok przynosi nowe pomysły i trendy nie tylko w modzie, ale również w aranżacji wnętrz. Rok 2017 był bardzo ciekawy pod kątem kolorów, wzorów i eksperymentów dekoracyjnych. Czy dużo się zmieni w najbliższych miesiącach? Sprawdźmy!

Twoje mieszkanie przechodziło remont w ubiegłym roku i martwisz się, że jego wystrój nie będzie odpowiadał nadchodzącym trendom? Zdaniem ekspertów salonów Agata – nic bardziej mylnego.

Jeszcze więcej kolorów!

Białe, stonowane wnętrza nie muszą pasować do każdego. W 2017 kolorem roku według Instytutu Pantone była soczysta zieleń „Greenery”. Był to pierwszy stanowczy krok ku nasyconym, pełnym wyrazu, kolorowym wnętrzom. Na początku tego roku ogłoszono, że w tym sezonie będzie królował „Ultra Violet”. Piękny, mocny fiolet jest kontynuacją kolorystycznego eksperymentu, wyrażającego odwagę i ekstrawagancję projektantów wnętrz.
Agata SA_Sofa George.jpgAgata SA_SOfa Candy.jpgAgata SA_Fotel Next fiolet.jpgAgata SA_Fotel Next żółty.jpg
Agata SA_Candy.jpgAgata SA_Fotel.jpg

Natura we wnętrzu

Kolory ziemi, odcienie drewna i akcenty roślinne przenikają z powrotem do aranżacji wnętrz. Coraz bardziej popularne motywy natury i zwierząt w 2018 roku mają szansę się utrzymać. Drewniane, kuchenne blaty, biurka, krzesła czy nawet najmniejsze dodatki do aranżacji wnętrz w postaci świeczników i ramek znajdą swoich zwolenników i wciąż będą bardzo modne. Ponadto motywy zwierzęce na tekstyliach ocieplą każde wnętrze i nadadzą mu wyjątkowego, przytulnego charakteru.

Niestandardowe połączenia!

W 2017 roku coraz bardziej popularne były nieoczywiste łączenia zarówno mebli, jak i dodatków. Elegancka sofa w skandynawskim stylu i wzorzyste poduszki? Fotel glamour i loftowe oświetlenie? Nie bój się eksperymentować! W tym roku oryginalne zestawienia oraz łączenie różnych materiałów będą w trendzie. Dzięki temu można : dać ponieść się wyobraźni i szukać rozwiązań, które najbardziej odpowiadają Twojemu charakterowi i stylowi.

Bez względu na panujące trendy pamiętaj o urządzeniu swojego mieszkanie tak, aby odzwierciedlało ono Twój indywidualny styl. Jeśli zależy Ci na tym, aby być w zgodzie z panującą modą, poszukaj ciekawych dodatków do aranżacji wnętrz, które są jednocześnie modne, a zarazem spójne z Twoim charakterem. W ten sposób uzyskasz najlepszy efekt.

Natalia Nowak, ekspert salonów Agata ds. aranżacji wnętrz

Warto bawić się modą i czerpać inspiracje z obowiązujących trendów, ale przede wszystkim trzeba pielęgnować swój styl.
Dekoracyjne ściany 2.jpgMieszane kolory 1.jpg

https://www.agatameble.pl/Fotel Next
https://www.agatameble.pl/Sofa Candy
https://www.agatameble.pl/Sofa George
https://www.agatameble.pl/Poduszka Chic
https://www.agatameble.pl/Sztuczny kwiat
https://www.agatameble.pl/Sztuczny kwiat w doniczce

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 24 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów. Więcej o Agata S.A: www.agatameble.pl

Agata SA_Candy.jpg

Dekoracyjne ściany 2.jpg

grafika | 12 MB

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A..jpg

Mieszane kolory 1.jpg

Agata SA_Trendy aranżacyjne, które wciąż są modne!_08.02.18.docx

Agata SA_Fotel.jpg

Agata SA_Tablica memo.jpg

Agata SA_Komplet koszy.jpg

Agata SA_Sztuczny kwiat 2.jpg

Agata SA_Sofa George.jpg

Agata SA_SOfa Candy.jpg

Agata SA_Świecznik dekoracyjny.jpg

Agata SA_Latarenka drewniana.jpg

Agata SA_Obraz Shabby.jpg

Agata SA_Poduszka Chic.jpg

Agata SA_Fotel Next żółty.jpg

Agata SA_Fotel Next fiolet.jpg

Agata SA_Sztuczny kwiat.jpg

Sprawdź, jak urządzić kuchnię zgodnie z Twoim stylem

Lubisz gotować i spędzasz dużo czasu w kuchni? Chciałabyś, aby była ona urządzona zgodnie z Twoim stylem? Daj się zaskoczyć propozycjom od salonów Agata i sprawdź, jak łatwo dopasować przestrzeń do siebie.
Odmień swoje mieszkanie na wiosnę przy pomocy dodatków w Twoim stylu

Wiosną, gdy wszystko budzi się do życia, obudzić może się również Twoja kreatywność! Dzięki dodatkom dostępnym w salonach Agata sprawisz, że Twoje wnętrze odzwierciedli nie tylko wiosenną aurę, ale również Twój unikalny styl. Jak to zrobić? Sprawdź kilka wskazówek!
Szukasz inspiracji na urodzinowy prezent dla przyjaciółki? Mamy dla Ciebie kilka propozycji!

Zbliżają się urodziny Twojej najlepszej przyjaciółki, a Ty wciąż nie masz pomysłu na to, co możesz jej sprezentować? Bardzo praktycznym rozwiązaniem mogą okazać się dodatki do aranżacji wnętrz! Pamiętaj tylko o jednym – powinny one odzwierciedlać styl obdarowywanej osoby. Jak trafić w 10? Sprawdź porady od eksperta salonów Agata.
Zasady, których nie możesz złamać przy aranżacji mieszkania! Komentarz ekspercki

Aranżacja przestrzeni jest sztuką i chociaż kreatywność jest w niej mile widziana, to obowiązują nas też pewne prawa oraz zasady, których nie należy łamać. Często bawimy się konwencją i eksperymentujemy, aby wyrazić swój własny, niepowtarzalny styl, jednak dla zachowania

Sztuczne kwiaty we wnętrzu: dekoracyjny hit sezonu

Sztuczne kwiaty dla wielu miłośników wnętrz są idealnym rozwiązaniem na wprowadzenie do mieszkania motywów roślinnych. Ich różnorodność, łatwość w utrzymaniu i cena przekonują nawet zagorzałych przeciwników. Czy sztuczne kwiaty są wciąż modne? Sprawdź, co sądzi ekspert salonów Agata.