Artystyczny salon, czyli jak osiągnąć oryginalny efekt w aranżacji salonu

Masz artystyczną duszę? Lubisz wszystko, co oryginalne, niepowtarzalne i stylowe? Chcesz, by tak też wyglądały Twoje cztery kąty? Poniżej znajdziesz kilka wskazówek od ekspertów salonów Agata, dzięki którym osiągniesz artystyczny klimat w pokoju dziennym. Czasami wystarczy trochę dodatków, aby efekt był zaskakujący. Sprawdź sama!

Artystyczny klimat w mieszkaniu może kojarzyć się z chaosem, miszmaszem kolorystycznym i brakiem spójności. Nic bardziej mylnego! Kilka drobnych, dopasowanych do Twojego stylu zmian w salonie może nadać mu świeży, nowoczesny i przede wszystkim artystyczny charakter.

Sofa do wymiany?

Jeśli nie boisz się eksperymentować w aranżacji wnętrz, a Twoja sofa lub fotel nadaje się do wymiany – postaw na niestandardową, oryginalną konstrukcję lub kolor. Nasycony błękit, świeży róż lub skandynawska szarość z pikowanym oparciem – aby osiągnąć artystyczny efekt wystarczy jedynie odrobina szaleństwa. Jak podkreślają eksperci salonów Agata, odważna, niestandardowa sofa lub fotel stanowiący centrum pomieszczenia to niezawodny sposób na widoczną odmianę.
Agata SA_Fotel Wellington.jpgAgata SA_Sofa Novea.jpgAgata SA_Fotel Serena.jpgAgata SA_Sofa Inka.jpg

Ważna jest personalizacja!

Artystyczny efekt można osiągnąć również dzięki kilku drobnym elementom, na przykład ulubionym zdjęciom, obrazom i dodatkom aranżacyjnym. Jeśli jesteś fanką sztuki – powieś w jednym centralnym punkcie salonu kilka ulubionych dzieł i dekoracji obok siebie lub w przemyślanym nieładzie. Dobrym pomysłem jest też zawieszenie pustych, ozdobnych ramek zamiast obrazów. Pamiętaj, że aby osiągnąć oryginalny efekt, do każdego zdjęcia powinna być wybrana inna ramka.
Agata SA_Obraz Kot.jpgAgata SA_Dekoracja ścienna 2.jpgAgata SA_Obraz Glesses.pngAgata SA_Dekoracja ścienna.jpg
Agata SA_Ramka na zdjęcia 3.jpgAgata SA_Ramka na zdjęcia.jpgAgata SA_Ramka na zdjęcia 2.jpgAgata SA_Ramka na zdjęcia London.jpg

Magia oświetlenia

Odpowiednia ekspozycja mebli czy dodatków jest bardzo ważna, zwłaszcza gdy chcemy zbudować artystyczny klimat w salonie. Podświetlane obrazy na ścianach czy designerska lampa przy fotelu stworzą nastrój, ale przede wszystkim zwrócą uwagę na meble czy dodatki, które najbardziej odzwierciedlają Twój styl. Dzięki klimatycznym świecom w różnych kształtach i kolorach dodasz odrobinę ciepła przestrzeni.
Agata SA_Kinkiet Pola.jpgAgata SA_Lampa podłogowa.jpgAgata SA_Kinkiet Chandelier.pngAgata SA_Lampa podłogowa vision.jpg
Agata SA_Świece różyczka.jpgAgata SA_Świecaa glamour.jpgAgata SA_Lampion kostka.jpgAgata SA_Lampion.jpgAgata SA_Świeca pikowana.jpg
Pamiętaj, że kluczem do osiągnięcia zamierzonych efektów we wnętrzu jest dopasowanie go do Twojej osobowości. To Ty musisz czuć się w nim dobrze, bo to Ty je tworzysz!

https://www.agatameble.pl/Sofa Novea
https://www.agatameble.pl/Fotel Serena
https://www.agatameble.pl/Fotel Wellington
https://www.agatameble.pl/Sofa Inka
https://www.agatameble.pl/Obraz Kot
https://www.agatameble.pl/Dekoracja ścienna
https://www.agatameble.pl/Obraz glasses
https://www.agatameble.pl/Ramka London
https://www.agatameble.pl/Ramka na zdjęcie
https://www.agatameble.pl/Kinkiet Chandelier
https://www.agatameble.pl/Kinkiet Pola
https://www.agatameble.pl/Lampion kostka
https://www.agatameble.pl/Świeca walec szary

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 24 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów. Więcej o Agata S.A: www.agatameble.pl

Agata SA_Ramka na zdjęcia.jpg

Agata SA_Lampion.jpg

Agata SA_Lampa podłogowa vision.jpg

Agata SA_Lampa podłogowa.jpg

Agata SA_Artystyczny salon, czyli jak osiągnąć oryginalny efekt w aranżacji salonu_26.01.18.docx

Modne wnętrze na jesień, czyli dodatki, których nie może zabraknąć w Twoim domu!

Zmiana garderoby to nie wszystko, o czym powinnaś pamiętać, przygotowując się na nadchodzącą porę roku. Przearanżowanie wnętrza według obowiązujących trendów powinno znaleźć się na Twojej liście jesiennych zadań. Wyraziste, ciepłe i kolorowe barwy oraz zaskakujące wzory będą dominowały w nadchodzącym sezonie jesień/zima 2018.
Zieleń angielska wchodzi na salony. Sprawdź, co przewidują eksperci

Chcesz wprowadzić elegancję i szyk do swojego mieszkania? Nic prostszego! W tym sezonie masz szansę podkreślić swoje wnętrze modnymi meblami i dodatkami w kolorze butelkowej zieleni. Dawniej kojarzony z ciężkim, angielskim wystrojem, obecnie stał się najbardziej pożądanym kolorem w aranżacji wnętrz. Ekspert salonów Agata podpowiada, jak wprowadzić tę szlachetną barwę do swoich czterech kątów.
Czas na wiosenne porządki! 3 sposoby na bałagan w szafie

Masz mnóstwo zimowych ubrań w szafie? Chciałabyś wymienić garderobę na wiosenno-letnią, ale nie masz na nią miejsca? To odpowiedni moment na porządki! Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz salonów Agata zdradza 3 sposoby na bałagan w szafie.
Wiosenne śniadanie na balkonie. Sprawdź, jak stworzyć niepowtarzalny klimat!

Wiosenna aura sprzyja długim spacerom, rowerowym przejażdżkom i przebywaniu na świeżym powietrzu. Doskonałym pomysłem na rozpoczęcie ciepłego, majowego weekendu może okazać się pyszne śniadanie i aromatyczna kawa na balkonie. Sprawdź, czego potrzebujesz, aby stworzyć niepowtarzalny klimat na kilku metrach kwadratowych!