Budowa nowego salonu Agata w Gorzowie Wielkopolskim nabiera tempa!

Jedna z wiodących sieci salonów meblowych kontynuuje budowę nowego salonu w Gorzowie Wielkopolskim. Aktualnie kończą się prace związane z wykonywaniem fundamentów żelbetowych i rozpoczyna się etap montażu słupków prefabrykowanych. Planowane otwarcie salonu nastąpi w drugiej połowie 2018 r.

Salon sieci Agata powstanie przy ul. Myśliborskiej, w rejonie dużych obiektów handlowych, w zgodzie z przyjętymi planami zagospodarowania przestrzennego miasta. Jak informują przedstawiciele spółki, wszystkie prace budowlane przebiegają zgodnie z założonym planem. Obecnie na terenie inwestycji wykonywana jest podbudowa betonowa pod drogi i parkingi, następnie planowany jest montaż stropu prefabrykowanego, a pod koniec stycznia – konstrukcji stalowej dachu. Nowy salon Agata znacząco wzmocni lokalny rynek pracy, ponieważ na zatrudnienie w firmie może liczyć ok. 100 osób. Chociaż stopa bezrobocia w Gorzowie Wielkopolskim jest na niskim poziomie, to znana firma z ugruntowaną pozycją rynkową jest atrakcyjną alternatywną dla mieszkańców miasta.

Oficjalny nabór na poszczególne stanowiska w firmie jeszcze się nie rozpoczął, a już dostajemy wiele zapytań dotyczących możliwości podjęcia pracy w naszym salonie. Rozwój sieci Agata oznacza dla nas również inwestycje w ludzi, którzy ją tworzą na terenie całej Polski, dlatego bardzo się cieszymy, że do tego grona dołączą niebawem mieszkańcy Gorzowa Wielkopolskiego i okolic

komentuje Przemysław Gurban, dyrektor operacyjny sieci salonów Agata

Wolnostojący salon Agata będzie składał się z dwukondygnacyjnej części handlowej oraz części magazynowej. Obiekt będzie wyposażony w ruchome schody oraz windę, przystosowaną również do potrzeb osób niepełnosprawnych. Zaplanowano także pełne zaplecze socjalne, biurowe i techniczne. Łączna powierzchnia użytkowa budynku to ok. 10,5 tys. m2. W ramach inwestycji powstanie także 258 miejsc parkingowych.

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 24 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Agata SA_Budowa nowego salonu Agata w Gorzowie Wielkopolskim nabiera tempa!_17.01.18.docx

Agata SA_Przemysław Gurban.jpg

Otwarcie Salonu Agata w Nowym Sączu za nami!

Aż 16 tysięcy osób odwiedziło salon Agata w Nowym Sączu podczas wielkiego otwarcia, które odbyło się w ostatni weekend, między 8 a 10 grudnia. Poza wyjątkową gazetką promocyjną, na odwiedzających czekało mnóstwo świątecznych atrakcji.
Salon Agata w Rumi otwarty! Weekend pełny atrakcji za nami!

W miniony weekend na mieszkańców Rumi i okolic czekała moc atrakcji i niespodzianek z okazji otwarcia nowego Salonu Agata. Nie zabrakło konkursów, upominków dla odwiedzających, słodkości i przede wszystkim – wyjątkowych promocji przygotowanych specjalnie na te dni!
Aranżacyjna filozofia lagom – równowaga w domu

Popularną do niedawna duńską filozofię szczęścia hygge od pewnego czasu przysłania zupełnie nowa, szwedzka koncepcja – lagom. Zakłada ona przede wszystkim funkcjonowanie w równowadze i czerpanie radości z harmonii w życiu. Filozofia ta powinna być obecna w każdym aspekcie, również we wnętrzach. Jak urządzić cztery kąty w koncepcji lagom radzi Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.
„No to ładnie!”, czyli salony Agata i Małgorzata Socha przeprowadzają metamorfozę wnętrz!

13 maja br. na antenie telewizji TVN miała miejsce emisja pierwszego odcinka reportażu pod tytułem „No to ładnie!”, który powstał z inicjatywy sieci Agata. Nowy cykl realizowany we współpracy z Małgorzatą Sochą i Dzień Dobry TVN to działania mające wzmocnić komunikację marketingową sieci wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce.

Kilka pomysłów na drobne upominki na Dzień Babci i Dziadka

Przypadający na 21 stycznia Dzień Babci oraz na 22 stycznia Dzień Dziadka to idealny moment, aby obdarować te bliskie każdemu z nas osoby. Poniżej przedstawiamy kilka propozycji niedrogich upominków od salonów Agata, które ucieszą naszych drogich seniorów!