5 trendów w aranżacji wnętrz na 2018 rok

Sprawdź, co przyniesie 2018 rok w zakresie aranżacji wnętrz i zainspiruj się!

1. Najmodniejszy kolor - Ultra Violet

Instytut Pantone ogłosił, że kolorem tego roku będzie Ultra Violet. Jak przekonują eksperci salonów Agata, jest to wymagająca, ale bardzo ciekawa barwa, która wniesie powiew świeżości do naszych wnętrz. Bez względu na to, czy zdecydujemy się zaadaptować ten kolor za pomocą mebli czy dodatków, warto pamiętać, że Ultra Violet nie jest kolorem neutralnym, więc najlepiej sprawdzi się w towarzystwie stonowanej szarości czy klasycznej bieli.
Agata SA_Ultra Violet (1).jpgAgata SA_Ultra Violet (2).jpg

2. Dekoracyjne ściany

Puste ściany są już passe. 2018 rok przyniesie nowe spojrzenie na kwestie dekoracyjne, a w szczególności na rolę ścian w naszych domach. Do tej pory były one głównie tłem do aranżacji. W tym roku nie będą już dodatkiem, tylko głównym bohaterem. Fantazyjne, dekoracyjne ściany można tworzyć za pomocą fototapet czy specjalnych naklejek, ale równie duże pole do popisu dadzą nam ramki na zdjęcia – w różnych kolorach, o różnych wielkościach i niejednakowych kształtach – razem mogą stworzyć kompozycje, obok których trudno będzie przejść obojętnie.
Agata SA_Dekoracyjne ściany (1).jpgAgata SA_Dekoracyjne ściany (2).jpg

3. Mieszane materiały

Coraz częściej decydujemy się na odważne kroki i przełamywanie obowiązujących konwencji. W aranżacji wnętrz panują podobne zasady, dlatego 2018 rok będzie stał pod znakiem nieoczywistych zestawień i łączenia różnych metali oraz materiałów. Bardzo modne betonowe dodatki w parze z surową miedzią? A może drewniane wstawki w ceramicznych przedmiotach? Możesz dać się ponieść swojej wyobraźni, ponieważ oryginalne zestawienia będą w tym roku bardzo modne.
Agata SA_Różne metale (2).jpgAgata SA_Różne metale (1).jpg

4. Opływowe krawędzie w meblach

Zwolennicy mebli z „miękkimi” krawędziami mają powody do zadowolenia. W 2018 roku takie kształty będą najbardziej modne. Okrągłe stoły i stoliki czy zaokrąglone oparcia foteli pojawiały się w katalogach znacznie wcześniej, ale to właśnie w tym roku będą dominować w inspiracjach dotyczących aranżacji wnętrz. Coraz częściej projektanci będą stawiać też na zaokrąglone komody i szafki, dzięki czemu nowy trend będzie miał swoje odzwierciedlenie w wystroju różnych pomieszczeń: od jadalni, przez salon, aż po sypialnię.
Agata SA_Opływowe krawędzie (1).jpgAgata SA_Opływowe krawędzie (2).jpg

5. Orientalna wizja Wabi-Sabi

Wabi-Sabi jest określeniem japońskiej filozofii i epoki designu. Samo słowo „Wabi” oznacza prostotę, natomiast „Sabi” to piękno wynikające z upływu czasu. Eksperci salonów Agata podkreślają, że osoby planujące aranżacje swoich mieszkań coraz częściej poszukują niestandardowych rozwiązań i niesztampowych inspiracji, w związku z czym trend polegający na docenianiu niedoskonałych i prostych form może na stałe zagościć w naszych wnętrzach w 2018 roku.
Agata SA_Wabi Sabi  (2).jpgAgata SA_Wabi Sabi  (3).jpgAgata SA_Wabi Sabi  (1).jpg

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 24 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Agata SA_Dekoracyjne ściany (1).jpg

grafika | 12 MB

Agata SA_Opływowe krawędzie (2).jpg

Agata SA_Wabi Sabi (2).jpg

Agata SA_Opływowe krawędzie (1).jpg

Agata SA_Różne metale (1).jpg

Agata SA_Ultra Violet (1).jpg

Agata SA_Wabi Sabi (3).jpg

Agata SA_Różne metale (2).jpg

Agata SA_Dekoracyjne ściany (2).jpg

Agata SA_Ultra Violet (2).jpg

Agata SA_Wabi Sabi (1).jpg

Agata SA_5 trendów w aranżacji wnętrz na 2018 rok_12.01.18.docx

Salon Agata w Gorzowie Wielkopolskim otwarty!

Wyjątkowe rabaty, gazetka promocyjna i upominki dla gości to tylko niektóre z atrakcji, które czekały na klientów podczas wielkiego otwarcia salonu Agata w Gorzowie Wielkopolskim. W weekend salon Agata odwiedziło ponad 30 tys. osób. Od piątku mieszkańcy województwa lubuskiego mają dostęp do ogromnej oferty mebli i artykułów wyposażenia wnętrz od polskich i zagranicznych producentów.
Moda i aranżacja wnętrz – czy istnieje wspólny trend?

Każdy sezon przynosi zaskakujące nowości, które goszczą w naszych domach i szafach – jedne skradają nasze serca na dłużej, z innych rezygnujemy już po krótkim czasie. Trendy obserwujemy wszędzie, ale czy zastanawia nas to, jak one powstają i czy pomiędzy poszczególnymi branżami istnieje nić styku? Poprzez to, jak się ubieramy, wyrażamy siebie. Czy ta sama reguła dotyczy również tego, jak mieszkamy? Planowane działania salonów Agata z topowym duetem modowym Bizuu mają na celu pokazanie, jak bardzo te dwa światy wzajemnie się uzupełniają.
3 pomysły na prezentacje zdjęć z wakacji – sprawdź jak zachować wspomnienia lata

Początek września zwiastuje kończący się okres beztroski i braku obowiązków, a towarzyszy mu tęsknota za wakacyjnymi dniami pełnymi słońca. Aby móc zatrzymać te wspomnienia i przez cały rok cieszyć się minionymi chwilami, stwórz za sprawą fotografii magiczny klimat w swoim wnętrzu. Poniżej znajdziesz kilka wskazówek, jak dopasować zdjęcia do pomieszczeń, tak aby zdobiły Twoje mieszkanie przez cały rok.
Urządzamy pokój dla ucznia- 5 praktycznych wskazówek

Funkcjonalność i estetyka to cechy, które powinny dominować w pokoju każdego dziecka. Organizacja przestrzeni do komfortowej nauki, odpoczynku i zabawy, jest nie lada wyzwaniem dla rodziców. Jak pogodzić preferencje dziecka z oczekiwaniami opiekunów? Poniżej znajdziecie kilka wskazówek od eksperta salonów Agata, dzięki którym urządzicie idealny pokój dla swoich pociech.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.