5 trendów w aranżacji wnętrz na 2018 rok

Sprawdź, co przyniesie 2018 rok w zakresie aranżacji wnętrz i zainspiruj się!

1. Najmodniejszy kolor - Ultra Violet

Instytut Pantone ogłosił, że kolorem tego roku będzie Ultra Violet. Jak przekonują eksperci salonów Agata, jest to wymagająca, ale bardzo ciekawa barwa, która wniesie powiew świeżości do naszych wnętrz. Bez względu na to, czy zdecydujemy się zaadaptować ten kolor za pomocą mebli czy dodatków, warto pamiętać, że Ultra Violet nie jest kolorem neutralnym, więc najlepiej sprawdzi się w towarzystwie stonowanej szarości czy klasycznej bieli.
Agata SA_Ultra Violet (1).jpgAgata SA_Ultra Violet (2).jpg

2. Dekoracyjne ściany

Puste ściany są już passe. 2018 rok przyniesie nowe spojrzenie na kwestie dekoracyjne, a w szczególności na rolę ścian w naszych domach. Do tej pory były one głównie tłem do aranżacji. W tym roku nie będą już dodatkiem, tylko głównym bohaterem. Fantazyjne, dekoracyjne ściany można tworzyć za pomocą fototapet czy specjalnych naklejek, ale równie duże pole do popisu dadzą nam ramki na zdjęcia – w różnych kolorach, o różnych wielkościach i niejednakowych kształtach – razem mogą stworzyć kompozycje, obok których trudno będzie przejść obojętnie.
Agata SA_Dekoracyjne ściany (1).jpgAgata SA_Dekoracyjne ściany (2).jpg

3. Mieszane materiały

Coraz częściej decydujemy się na odważne kroki i przełamywanie obowiązujących konwencji. W aranżacji wnętrz panują podobne zasady, dlatego 2018 rok będzie stał pod znakiem nieoczywistych zestawień i łączenia różnych metali oraz materiałów. Bardzo modne betonowe dodatki w parze z surową miedzią? A może drewniane wstawki w ceramicznych przedmiotach? Możesz dać się ponieść swojej wyobraźni, ponieważ oryginalne zestawienia będą w tym roku bardzo modne.
Agata SA_Różne metale (2).jpgAgata SA_Różne metale (1).jpg

4. Opływowe krawędzie w meblach

Zwolennicy mebli z „miękkimi” krawędziami mają powody do zadowolenia. W 2018 roku takie kształty będą najbardziej modne. Okrągłe stoły i stoliki czy zaokrąglone oparcia foteli pojawiały się w katalogach znacznie wcześniej, ale to właśnie w tym roku będą dominować w inspiracjach dotyczących aranżacji wnętrz. Coraz częściej projektanci będą stawiać też na zaokrąglone komody i szafki, dzięki czemu nowy trend będzie miał swoje odzwierciedlenie w wystroju różnych pomieszczeń: od jadalni, przez salon, aż po sypialnię.
Agata SA_Opływowe krawędzie (1).jpgAgata SA_Opływowe krawędzie (2).jpg

5. Orientalna wizja Wabi-Sabi

Wabi-Sabi jest określeniem japońskiej filozofii i epoki designu. Samo słowo „Wabi” oznacza prostotę, natomiast „Sabi” to piękno wynikające z upływu czasu. Eksperci salonów Agata podkreślają, że osoby planujące aranżacje swoich mieszkań coraz częściej poszukują niestandardowych rozwiązań i niesztampowych inspiracji, w związku z czym trend polegający na docenianiu niedoskonałych i prostych form może na stałe zagościć w naszych wnętrzach w 2018 roku.
Agata SA_Wabi Sabi  (2).jpgAgata SA_Wabi Sabi  (3).jpgAgata SA_Wabi Sabi  (1).jpg

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 24 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Agata SA_Dekoracyjne ściany (1).jpg

grafika | 12 MB

Agata SA_Opływowe krawędzie (2).jpg

Agata SA_Wabi Sabi (2).jpg

Agata SA_Opływowe krawędzie (1).jpg

Agata SA_Różne metale (1).jpg

Agata SA_Ultra Violet (1).jpg

Agata SA_Wabi Sabi (3).jpg

Agata SA_Różne metale (2).jpg

Agata SA_Dekoracyjne ściany (2).jpg

Agata SA_Ultra Violet (2).jpg

Agata SA_Wabi Sabi (1).jpg

Agata SA_5 trendów w aranżacji wnętrz na 2018 rok_12.01.18.docx

OŚWIADCZENIE

Uprzejmie informujemy, że w materacach i meblach dostarczanych do sieci Salonów Agata nie występują szkodliwe substancje o podwyższonym poziomie dichlorobenzenu.
Domowe biuro dzięki nowej ofercie promocyjnej Salonów Agata

Na zdalną pracę z domu decyduje się coraz więcej osób. Warto zadbać o odpowiednią przestrzeń, która będzie sprzyjała pracy i potrzebie skupienia. Dzięki nowej ofercie promocyjnej Salonów Agata możesz wyposażyć swoje domowe biuro w atrakcyjnym systemie ratalnym 60 rat 0%, a dwie pierwsze raty otrzymasz gratis.
Wakacyjne leniuchowanie dzięki nowej ofercie promocyjnej salonów Agata

Po pracowitym, pełnym obowiązków dniu każdemu należy się odrobina lenistwa. Przecież nie ma nic lepszego jak odpoczynek we własnym domu, na wygodnym łóżku czy sofie z pucharkiem lodów w ręku na ochłodę i orzeźwienie w upalne dni. Sieć salonów Agata przygotowała wielkie, wakacyjne, wietrzenie magazynów i rabaty od 10% do 30% na wszystkie produkty, aby każdy mógł znaleźć coś dla siebie w sam raz na letni relaks.
Salony Agata z Małgorzatą Sochą – po raz trzeci. Właśnie startuje nowa kampania promocyjna.

Sieć salonów Agata w kolejnej odsłonie kampanii telewizyjnej z udziałem aktorki Małgorzaty Sochy. Seria spotów wspiera działania wizerunkowe Agata S. A. oraz majową ofertę promocyjną dostępną w punktach sprzedaży detalicznej i e-commerce.

Budowa nowego salonu Agata w Gorzowie Wielkopolskim nabiera tempa!

Jedna z wiodących sieci salonów meblowych kontynuuje budowę nowego salonu w Gorzowie Wielkopolskim. Aktualnie kończą się prace związane z wykonywaniem fundamentów żelbetowych i rozpoczyna się etap montażu słupków prefabrykowanych. Planowane otwarcie salonu nastąpi w drugiej połowie 2018 r.