To już pewne – ten kolor zdominuje 2018 rok!

Warszawa, 08.01.2018

To już pewne – ten kolor zdominuje 2018 rok!

Przypuszczeń było wiele. Teraz już wiemy – według Instytutu Pantone kolorem roku 2018 będzie Ultra Violet. Jak wprowadzić go do wnętrz? Odważnym polecamy zmianę koloru ścian. Tym, którzy nie chcą aż tak dużych rewolucji w domu, wraz z salonami Agata podpowiadamy, jak stworzyć modne wnętrze niewielkim kosztem.

Osobom, które chcą być w zgodzie nie tylko z własnym stylem, ale również z aktualnymi trendami, polecamy kilka prostych sposobów na wprowadzenie koloru roku do wnętrz. Ultra Violet, opisywany jako wizjonerski, twórczy i oryginalny, z pewnością pokochają osoby odważne, które lubią eksperymentować.

Mocny akcent – kolorowy fotel lub sofa

Modny fotel lub sofa to sprawdzony sposób na adaptację przestrzeni do aktualnych trendów. By uzyskać ciekawy i oryginalny efekt, możemy eksperymentować nie tylko z kolorem, ale też kształtem i fakturą mebla.

- Ultra Violet jest kolorem odważnym, kojarzącym się z bogactwem, luksusem i wysoką jakością. Dlatego meble w tym kolorze, oprócz użyteczności, mają też pełnić funkcję dekoracyjną, powinny być oryginalne w swojej formie. Unikajmy natomiast dodatkowych zdobień – mocna barwa wystarczy, aby zapewnić efekt „wow”.

Natalia Nowak, ekspert ds. aranżacji wnętrz Salonów Agata.

Tekstylia – Twój sposób na modne adaptacje

Ultra Violet 2.jpg
Warto inspirować się kolorem roku przy wyborze tekstyliów, ponieważ właśnie dzięki nim stosunkowo łatwo można wprowadzić powiew świeżości i mody do swoich czterech kątów. Pamiętajmy jednak o spójności – Ultra Violet nie jest kolorem neutralnym, który pasuje do wszystkiego. Jeśli masz wątpliwości, czy zasłony o tej barwie sprawdzą się w Twoim wnętrzu, zasięgnij rady u ekspertów.

- Ultra Violet nie występuje w naturze, dlatego stanowczo odradzam wprowadzanie go do wnętrz w stylu rustykalnym, które charakteryzują się swojskością i ludową nutą. Barwa roku 2018 lepiej sprawdzi się we wnętrzach w stylu nowoczesnym, dobrze wprowadzona odnajdzie się też w aranżacjach glamour

Natalia Nowa, ekspert ds. aranżacji wnętrz Salonów Agata

Kolor roku wybrany przez Instytut Pantone, choć jest stosunkowo wymagający przy urządzaniu wnętrz, daje duże możliwości aranżacyjne. Jednak jak każdy trend, powinien być implementowany rozsądnie i z umiarem. Aby uniknąć podstawowych błędów warto zainspirować się pomysłami od salonów Agata.

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 24 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A..jpg

Ultra Violet_Agata S.A. (2).jpg

Ultra Violet_Agata S.A..jpg

Agata SA_Ultra fiolet_kolor roku 2018_materiał prasowy_08.01.2018.docx

Modne wnętrze na jesień, czyli dodatki, których nie może zabraknąć w Twoim domu!

Zmiana garderoby to nie wszystko, o czym powinnaś pamiętać, przygotowując się na nadchodzącą porę roku. Przearanżowanie wnętrza według obowiązujących trendów powinno znaleźć się na Twojej liście jesiennych zadań. Wyraziste, ciepłe i kolorowe barwy oraz zaskakujące wzory będą dominowały w nadchodzącym sezonie jesień/zima 2018.
Zieleń angielska wchodzi na salony. Sprawdź, co przewidują eksperci

Chcesz wprowadzić elegancję i szyk do swojego mieszkania? Nic prostszego! W tym sezonie masz szansę podkreślić swoje wnętrze modnymi meblami i dodatkami w kolorze butelkowej zieleni. Dawniej kojarzony z ciężkim, angielskim wystrojem, obecnie stał się najbardziej pożądanym kolorem w aranżacji wnętrz. Ekspert salonów Agata podpowiada, jak wprowadzić tę szlachetną barwę do swoich czterech kątów.
Czas na wiosenne porządki! 3 sposoby na bałagan w szafie

Masz mnóstwo zimowych ubrań w szafie? Chciałabyś wymienić garderobę na wiosenno-letnią, ale nie masz na nią miejsca? To odpowiedni moment na porządki! Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz salonów Agata zdradza 3 sposoby na bałagan w szafie.
Wiosenne śniadanie na balkonie. Sprawdź, jak stworzyć niepowtarzalny klimat!

Wiosenna aura sprzyja długim spacerom, rowerowym przejażdżkom i przebywaniu na świeżym powietrzu. Doskonałym pomysłem na rozpoczęcie ciepłego, majowego weekendu może okazać się pyszne śniadanie i aromatyczna kawa na balkonie. Sprawdź, czego potrzebujesz, aby stworzyć niepowtarzalny klimat na kilku metrach kwadratowych!