3 świąteczne aranżacje od Salonów Agata

Przygotowania do nadchodzących Świąt wielu z nas rozpoczyna od zmian aranżacyjnych w domu. Magiczny klimat, którym chcemy cieszyć się jak najdłużej, wprowadzamy już teraz, przed Mikołajkami. Kolorowe stroiki, figurki czy nawet choinki nieśmiało pojawiają się w naszych czterech kątach. Co zrobić, aby wnętrze zachwycało świąteczną finezją radzi Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Jak przekonują eksperci, warto wybierać delikatne ozdoby, które wkomponują się w resztę wystroju i będą odzwierciedleniem naszego charakteru oraz upodobań. Decydując się na aranżację w konkretnym stylu pamiętaj, aby utrzymywać spójność wprowadzając świąteczne elementy.

W stylu scandi

Lubisz biel, maksymalne wydobycie światła i prostotę form? Twoje wnętrze jest w stylu skandynawskim i takich też poszukujesz dodatków? Nic prostszego! Białe świece na stoliku, delikatne zawieszki w kształcie gwiazdek czy kryształowe figurki dopełnią wystrój Twojego salonu i wprowadzą domowników w świąteczny klimat. Pamiętaj, aby zawitał on również do Twojej sypialni. Szary koc w gwiazdki, białe, delikatne poduszki, a do tego niewielkie, szare lampiony ocieplą skandynawski chłód. Wszystko to sprawi, że do Twojego mieszkania zawita świąteczna atmosfera.
Agata SA_Figurka renifer.jpgAgata SA_Koc polarowy.jpgAgata SA_Świeca różyczka.jpgAgata SA_Zawieszki Śnieżynkii.JPGAgata SA_Figurka renifer 2.jpg
Agata SA_Świąteczna aranżacja (7).jpg

Klasyka ponad wszystko

Jeśli w Twoim mieszkaniu przeważają klasyczne aranżacje, którym towarzyszą odcienie ciepłego brązu, postaw na dodatki od lat niewychodzące z mody.

Drewniane zawieszki na choinkę, świeczniki czy mikołajkowe figurki wprowadzą nastrój świąt i uzupełnią klasykę czterech kątów. Ponadto mocne, czerwone akcenty ożywią monotonię kolorystyczną dominującą we wnętrzach w tym stylu. Do sypialni czy jadalni można wprowadzić ten kolor poprzez drobne dodatki: kubek, kocyk czy nawet serwetki. Każdy detal ma znaczenie, zwłaszcza w tym wyjątkowym czasie.

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Klasyczne wystroje wnętrz to tak naprawdę mieszanka kilku stylów dopasowana do osobowości domowników , dlatego nie bój się eksperymentować. Grudzień to czas, kiedy możesz próbować łączyć struktury, kolory i style, aby znaleźć ten, który idealnie sprawdzi się na Święta.
Agata SA_Poszewka dekoracyjna.jpgAgata SA_Koc solid.jpgAgata SA_Świecznik z kokardką.jpgAgata SA_Choinka dekorowana.jpgAgata SA_Kula dekoracyjna.jpg
Agata SA_Świąteczna aranżacja (5).jpg

Święta w stylu glamour

Wnętrza w stylu glamour, które kojarzą się głównie z elegancją osiągniętą dzięki bogactwu zdobień, dodatków oraz wysublimowanych mebli, mogą być wyzwaniem pod kątem aranżacji mikołajkowo-świątecznych. Jednak i w takich mieszkaniach można wprowadzić świąteczny klimat niewielkim kosztem. Jak to zrobić?

Tak jak we wnętrzach glamour idealnie odnajdują się kryształy, srebro, złoto i bogactwo zdobień, tak w podobny sposób należy dobrać świąteczne drobiazgi. Ozdobne, kryształowe świeczniki, srebrne figurki czy posrebrzane zawieszki na kominek dobrze sprawdzą się w mieszkaniach urządzonych w tym stylu. Jeśli jesteś zwolennikiem złota w aranżacjach – żaden problem. Jednolity bieżnik na stół lub świece spełnią swoją rolę. Pamiętaj jedynie, aby w tym bogactwie zachować umiar

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Agata SA_Figurka choinka.jpgAgata SA_Zawieszki dekoracyjne.jpgAgata SA_Wianek dekoracyjny.jpgAgata SA_Kulki dekoracyjne.jpgAgata SA_Figurka ceramiczna.jpg
Agata SA_Świąteczna aranżacja (3).jpg
Agata SA_Bieżnik świąteczny.jpgAgata SA_lampion Tealight.JPGAgata SA_Taca dekoracyjna.jpgAgata SA_Wianek dekoracyjny złoty.jpg
Agata SA_Świąteczna aranżacja (8).JPG

https://www.agatameble.pl/Figurka renifer
https://www.agatameble.pl/Świecznik z kokardą
https://www.agatameble.pl/Poszewka dekoracyjna
https://www.agatameble.pl/Figurka Choinka
https://www.agatameble.pl/Zawieszki dekoracyjne
https://www.agatameble.pl/Koc Solid
https://www.agatameble.pl/Wianek dekoracyjny
https://www.agatameble.pl/Kulki dekoracyjne
https://www.agatameble.pl/Figurka dekoracyjna

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 23 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A..jpg

Agata SA_Koc solid.jpg

Agata SA_3 mikołajkowe aranżacje_materiał prasowy_01.12.17.docx

docx | 1,65 MB

Otwarcie Salonu Agata w Nowym Sączu za nami!

Aż 16 tysięcy osób odwiedziło salon Agata w Nowym Sączu podczas wielkiego otwarcia, które odbyło się w ostatni weekend, między 8 a 10 grudnia. Poza wyjątkową gazetką promocyjną, na odwiedzających czekało mnóstwo świątecznych atrakcji.