Ten kolor zdominuje aranżacje wnętrz w 2018 roku!

Choć kolor roku 2018 nie został jeszcze oficjalnie wybrany, wiele wskazuje na to, że kolejny sezon upłynie pod znakiem odcienia morskiego. Jak wprowadzić tę barwę do wnętrz? Sprawdź inspiracje od eksperta Salonów Agata!

Rezygnacja ze spokojnych, pastelowych kolorów, łączenie ze sobą intensywnych barw, czy wprowadzanie morskich odcieni do klasycznych wnętrz to tylko niektóre z trendów w aranżacji, które w nadchodzącym roku zagoszczą w naszych domach. Jak wskazują eksperci, żywe barwy
w pomieszczeniach znakomicie odzwierciedlają nasz obecny styl życia.

Coraz mniej pasteli

Wprawdzie w 2018 roku trend lekko rozmytych barw z domieszką bieli nie odejdzie całkowicie do lamusa, jednak najmodniejsze wnętrza będą się charakteryzować zdecydowanymi barwami, wśród których prym będzie wiódł kolor morski.

Idąc za myślą badaczy z Instytutu Pantone, żywe i zdecydowane barwy są odzwierciedleniem naszego intensywnego stylu życia. Działamy szybciej i żyjemy intensywniej, co przekłada się na nasze upodobania, również w zakresie aranżacji wnętrz. W 2018 roku to mocne i intensywne barwy będą królowały w naszych wnętrzach.

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Z czym łączyć kolor morski?

Bardzo modnym zestawieniem będzie mariaż koloru morskiego z innymi, intensywnymi barwami. Eksperci radzą, aby wybierając meble w najbardziej rozchwytywanym kolorze sezonu, dodawać im oryginalności za sprawą dodatków w różnych barwach. Klasyką gatunku będzie połączenie morskiego z szarym, mniej oczywistym wyborem może wydawać się np. żółty, który jak udowadniają eksperci Salonów Agata, równie doskonale prezentuje się w towarzystwie charakterystycznego niebieskiego.
lampa podłogowa Vision, lampa wisząca Orbita, dywan Aster.jpgAgata SA_Klio.jpg

Jeśli w aranżacji wnętrz nie boisz się mocnych akcentów, idealna może okazać się sofa lub fotel w intensywnym, kontrastowym odcieniu. Dla tych, którzy zarówno w życiu, jak i w urządzaniu mieszkania, są bardziej zachowawczy, dobrym rozwiązaniem będzie inwestycja w dodatki w najmodniejszym kolorze sezonu

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Agata SA_Catania.jpg
Agata SA_Krzesło.jpgAgata SA_Poduszka.jpgAgata SA_Wazon.jpgAgata SA_Fotel.jpgAgata SA_Triangle Sherpa.jpgAgata SA_Fotel Juliet.jpg

Nowocześnie w bieli

Nie ma chyba bardziej klasycznego połączenia niż biel i jasne drewno. Właśnie takie aranżacje najlepiej nadają się do implementacji trendów kolorystycznych. Morski dywan czy krzesło z charakterystycznym akcentem mogą sprawić, że znane nam wnętrze nabierze nowego życia. Twoje mieszkanie ma białe ściany? Jeśli tak, masz idealną bazę do zabawy mocnym kolorem w swojej aranżacji! Od Ciebie zależy jak dużo go wprowadzisz;  nie musisz się martwić kolorystycznym chaosem. Biel i morski bardzo dobrze się uzupełniają, nadając wnętrzu niepowtarzalnego charakteru.
Agata SA_Paul meblościanka.jpgAgata SA_Magnus.jpg

https://www.agatameble.pl/Narożnik Catania
https://www.agatameble.pl/Fotel Juliet
https://www.agatameble.pl/Poszewka dekoracyjna
https://www.agatameble.pl/Kolekcja Magnus
https://www.agatameble.pl/Kolekcja Paul

O Agata S.A.:
Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 23 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Agata SA_dywan, poszekwa dekoracyjna, pudełko kartonowe, koc polarowy, kubek Sowa, obraz, lampa podłogowa New York.jpg

grafika | 12 MB

Agata SA_Wizualizacja.jpg

lampa podłogowa Vision, lampa wisząca Orbita, dywan Aster.jpg

Ten kolor będzie modny w 2018 roku_materiał prasowy_10.11.2017.docx

docx | 1,05 MB

Natalia_Nowak__ekspert aranżacji wnętrz Agata SA.jpg

Agata SA_lampa wisząca Moderna aranżacja.jpg

Agata SA_Magnus.jpg

Agata SA_Paul meblościanka.jpg

Agata SA_Sofa Belisa.jpg

Agata SA_świecznik.jpg

Agata SA_Poduszka.jpg

Agata SA_Klio.jpg

Agata SA_Catania.jpg

Agata SA_Krzesło.jpg

Agata SA_Triangle Sherpa.jpg

Agata SA_Fotel.jpg

Agata SA_Fotel Juliet.jpg

Agata SA_Wazon.jpg

Urządzanie jadalni: podstawowe wskazówki

Kuchnia to dla wielu osób serce każdego domu. Niemniej ważną funkcję pełni również jadalnia, w której spotykają się wszyscy domownicy, aby wspólnie spędzać czas podczas posiłków. Sprawdź, na co zdaniem ekspertów Salonów Agata warto zwracać uwagę  planując tę część mieszkania czy domu.
Loftowe, skandynawskie, glamour - jakie oświetlenie pasuje do Twojego wnętrza?

Odpowiednio dobrane oświetlenie nie tylko rozjaśnia przestrzeń, ale też nadaje jej wyjątkowego klimatu. Przy wyborze lamp do mieszkania pamiętaj, aby odzwierciedlały one charakter aranżacji. Jak dobrać oświetlenie pasujące do konkretnego stylu radzi Karol Jaworek, ekspert Agata S.A. ds. oświetlenia.
Jak urządzić idealny kącik do czytania jesienią?

Jesienne wieczory sprzyjają spędzaniu czasu w towarzystwie dobrej książki. Aby przyjemność z czytania była jeszcze większa, warto zatroszczyć się o odpowiednią przestrzeń w domu, która jest dostosowana do naszych potrzeb. Jak zorganizować idealny kącik czytelniczy radzi Natalia Nowak, ekspert ds. aranżacji wnętrz Salonów Agata.
Mocny kolor w mieszkaniu – jak go wprowadzić?

Jesteś zadowolona z aranżacji swojego mieszkania, ale czujesz, że wciąż czegoś Ci w nim brakuje? Chciałabyś wprowadzić kolorowy akcent, który jeszcze bardziej podkreśli Twój styl? Umiejętne użycie mocnych barw we wnętrzu może zapewnić oryginalny, stylowy efekt i odmienić Twoje mieszkanie. Jak to zrobić radzi Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

OŚWIADCZENIE

Uprzejmie informujemy, że w materacach i meblach dostarczanych do sieci Salonów Agata nie występują szkodliwe substancje o podwyższonym poziomie dichlorobenzenu.