Loftowe, skandynawskie, glamour - jakie oświetlenie pasuje do Twojego wnętrza?

Odpowiednio dobrane oświetlenie nie tylko rozjaśnia przestrzeń, ale też nadaje jej wyjątkowego klimatu. Przy wyborze lamp do mieszkania pamiętaj, aby odzwierciedlały one charakter aranżacji. Jak dobrać oświetlenie pasujące do konkretnego stylu radzi Karol Jaworek, ekspert Agata S.A. ds. oświetlenia.

Loftowy klimat

Od kilku lat dużym zainteresowaniem cieszy się aranżacja wnętrz w stylu loftowym, czyli surowym, industrialnym, który nawiązuje do starych obiektów przemysłowych o dużej powierzchni. Każdy element wystroju musi być dokładnie przemyślany, aby nie tylko oddawał styl domowników, ale również był funkcjonalny i charakterystyczny dla loftu.

Dużym wyzwaniem jest dobór odpowiedniego oświetlenia, które będzie dopełnieniem całej aranżacji. Idealnie sprawdzą się tutaj geometryczne i minimalistyczne lampy sufitowe na przykład nad stołem w jadalni lub nowoczesne i zarazem niekonwencjonalne lampy stojące w salonie

Karol Jaworek, ekspert Agata S.A. ds. oświetlenia.

kolekcja lamp Brylant.jpg
Agata SA_Lampa stołowa Brylant.jpgAgata SA_Lampa podłogowa Assane.JPGAgata SA_Lampa wisząca Diamond.jpgAgata SA_Lampa podłogowa Antenne.png

Elegancja w stylu glamour

Aranżacja mieszkania w stylu glamour jest odpowiednia dla osób, które we wnętrzu cenią sobie odrobinę eleganckiego przepychu i odważnych zestawień mebli oraz dodatków. Oświetlenie w takim mieszkaniu powinno dodać blasku i lekkości. Idealnie sprawdzą się więc wszystkie lampy z kryształami lub te w kolorze złota lub srebra. Jeśli mimo wszystko chciałabyś zachować minimalizm przy wyborze oświetlenia – zdecyduj się na proste formy bez przesadnego przepychu. W aranżacjach glamour to od Ciebie zależy „bogactwo” wnętrza.
kolekcja lamp Alaska, lampa wisząca Novia.jpg

Skandynawski minimalizm

Styl skandynawski to przede wszystkim prostota, minimalizm i maksymalne wydobycie światła w przestrzeni. Proste w konstrukcji, funkcjonalne meble oraz wszechobecna biel i szarość sprawiają, że styl ten nieustannie ma całą rzeszę zwolenników.  Skandynawskie aranżację dają wolność właścicielowi do doboru dodatków oraz oświetlenia, które mu się podoba i odpowiada jego stylowi oraz charakterowi.

Wszechobecna prostota i minimalizm sprawiają, że tekstylia, ramki czy właśnie lampy – mogą być odzwierciedleniem gustu mieszkańców. Chcąc jednak zachować cechy główne tego stylu warto wybrać minimalistyczne lampy. Proste w kształcie, tkaninowe abażury na pojedynczej nodze czy klasyczne lampki stołowe dodadzą uroku i będą dopełnieniem całej aranżacji

Karol Jaworek, ekspert Agata S.A. ds. oświetlenia.

https://www.agatameble.pl/Lampa Antenne
https://www.agatameble.pl/Lampa Diamond
https://www.agatameble.pl/Lampa Assane
https://www.agatameble.pl/Lampa Brylant
https://www.agatameble.pl/Lampa Carmen
https://www.agatameble.pl/Lampa Crystal
https://www.agatameble.pl/Lampa Leta
https://www.agatameble.pl/Lampa stołowa Leta
https://www.agatameble.pl/Lampa Carree
https://www.agatameble.pl/Lampa Constanza
https://www.agatameble.pl/Lampa Galileo

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 23 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Karol Jaworek, ekspert oświetlenia Agata S.A..jpg

Loftowe, skandynawskie, glamour -jakie oświetlenie pasuje do Twojego wnętrza_06.11.17.docx

kolekcja lamp Brylant.jpg

Agata SA_Lampa wisząca Diamond.jpg

Agata SA_Lampa stołowa Rea.jpg

Agata SA_Lampa podłogowa Diva.jpg

Modne wnętrze na jesień, czyli dodatki, których nie może zabraknąć w Twoim domu!

Zmiana garderoby to nie wszystko, o czym powinnaś pamiętać, przygotowując się na nadchodzącą porę roku. Przearanżowanie wnętrza według obowiązujących trendów powinno znaleźć się na Twojej liście jesiennych zadań. Wyraziste, ciepłe i kolorowe barwy oraz zaskakujące wzory będą dominowały w nadchodzącym sezonie jesień/zima 2018.
Zieleń angielska wchodzi na salony. Sprawdź, co przewidują eksperci

Chcesz wprowadzić elegancję i szyk do swojego mieszkania? Nic prostszego! W tym sezonie masz szansę podkreślić swoje wnętrze modnymi meblami i dodatkami w kolorze butelkowej zieleni. Dawniej kojarzony z ciężkim, angielskim wystrojem, obecnie stał się najbardziej pożądanym kolorem w aranżacji wnętrz. Ekspert salonów Agata podpowiada, jak wprowadzić tę szlachetną barwę do swoich czterech kątów.
Czas na wiosenne porządki! 3 sposoby na bałagan w szafie

Masz mnóstwo zimowych ubrań w szafie? Chciałabyś wymienić garderobę na wiosenno-letnią, ale nie masz na nią miejsca? To odpowiedni moment na porządki! Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz salonów Agata zdradza 3 sposoby na bałagan w szafie.
Wiosenne śniadanie na balkonie. Sprawdź, jak stworzyć niepowtarzalny klimat!

Wiosenna aura sprzyja długim spacerom, rowerowym przejażdżkom i przebywaniu na świeżym powietrzu. Doskonałym pomysłem na rozpoczęcie ciepłego, majowego weekendu może okazać się pyszne śniadanie i aromatyczna kawa na balkonie. Sprawdź, czego potrzebujesz, aby stworzyć niepowtarzalny klimat na kilku metrach kwadratowych!