Loftowe, skandynawskie, glamour - jakie oświetlenie pasuje do Twojego wnętrza?

Odpowiednio dobrane oświetlenie nie tylko rozjaśnia przestrzeń, ale też nadaje jej wyjątkowego klimatu. Przy wyborze lamp do mieszkania pamiętaj, aby odzwierciedlały one charakter aranżacji. Jak dobrać oświetlenie pasujące do konkretnego stylu radzi Karol Jaworek, ekspert Agata S.A. ds. oświetlenia.

Loftowy klimat

Od kilku lat dużym zainteresowaniem cieszy się aranżacja wnętrz w stylu loftowym, czyli surowym, industrialnym, który nawiązuje do starych obiektów przemysłowych o dużej powierzchni. Każdy element wystroju musi być dokładnie przemyślany, aby nie tylko oddawał styl domowników, ale również był funkcjonalny i charakterystyczny dla loftu.

Dużym wyzwaniem jest dobór odpowiedniego oświetlenia, które będzie dopełnieniem całej aranżacji. Idealnie sprawdzą się tutaj geometryczne i minimalistyczne lampy sufitowe na przykład nad stołem w jadalni lub nowoczesne i zarazem niekonwencjonalne lampy stojące w salonie

Karol Jaworek, ekspert Agata S.A. ds. oświetlenia.

kolekcja lamp Brylant.jpg
Agata SA_Lampa stołowa Brylant.jpgAgata SA_Lampa podłogowa Assane.JPGAgata SA_Lampa wisząca Diamond.jpgAgata SA_Lampa podłogowa Antenne.png

Elegancja w stylu glamour

Aranżacja mieszkania w stylu glamour jest odpowiednia dla osób, które we wnętrzu cenią sobie odrobinę eleganckiego przepychu i odważnych zestawień mebli oraz dodatków. Oświetlenie w takim mieszkaniu powinno dodać blasku i lekkości. Idealnie sprawdzą się więc wszystkie lampy z kryształami lub te w kolorze złota lub srebra. Jeśli mimo wszystko chciałabyś zachować minimalizm przy wyborze oświetlenia – zdecyduj się na proste formy bez przesadnego przepychu. W aranżacjach glamour to od Ciebie zależy „bogactwo” wnętrza.
kolekcja lamp Alaska, lampa wisząca Novia.jpg

Skandynawski minimalizm

Styl skandynawski to przede wszystkim prostota, minimalizm i maksymalne wydobycie światła w przestrzeni. Proste w konstrukcji, funkcjonalne meble oraz wszechobecna biel i szarość sprawiają, że styl ten nieustannie ma całą rzeszę zwolenników.  Skandynawskie aranżację dają wolność właścicielowi do doboru dodatków oraz oświetlenia, które mu się podoba i odpowiada jego stylowi oraz charakterowi.

Wszechobecna prostota i minimalizm sprawiają, że tekstylia, ramki czy właśnie lampy – mogą być odzwierciedleniem gustu mieszkańców. Chcąc jednak zachować cechy główne tego stylu warto wybrać minimalistyczne lampy. Proste w kształcie, tkaninowe abażury na pojedynczej nodze czy klasyczne lampki stołowe dodadzą uroku i będą dopełnieniem całej aranżacji

Karol Jaworek, ekspert Agata S.A. ds. oświetlenia.

https://www.agatameble.pl/Lampa Antenne
https://www.agatameble.pl/Lampa Diamond
https://www.agatameble.pl/Lampa Assane
https://www.agatameble.pl/Lampa Brylant
https://www.agatameble.pl/Lampa Carmen
https://www.agatameble.pl/Lampa Crystal
https://www.agatameble.pl/Lampa Leta
https://www.agatameble.pl/Lampa stołowa Leta
https://www.agatameble.pl/Lampa Carree
https://www.agatameble.pl/Lampa Constanza
https://www.agatameble.pl/Lampa Galileo

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 23 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Karol Jaworek, ekspert oświetlenia Agata S.A..jpg

Loftowe, skandynawskie, glamour -jakie oświetlenie pasuje do Twojego wnętrza_06.11.17.docx

kolekcja lamp Brylant.jpg

Agata SA_Lampa wisząca Diamond.jpg

Agata SA_Lampa stołowa Rea.jpg

Agata SA_Lampa podłogowa Diva.jpg

Odmień swoje mieszkanie na wiosnę przy pomocy dodatków w Twoim stylu

Wiosną, gdy wszystko budzi się do życia, obudzić może się również Twoja kreatywność! Dzięki dodatkom dostępnym w salonach Agata sprawisz, że Twoje wnętrze odzwierciedli nie tylko wiosenną aurę, ale również Twój unikalny styl. Jak to zrobić? Sprawdź kilka wskazówek!
Szukasz inspiracji na urodzinowy prezent dla przyjaciółki? Mamy dla Ciebie kilka propozycji!

Zbliżają się urodziny Twojej najlepszej przyjaciółki, a Ty wciąż nie masz pomysłu na to, co możesz jej sprezentować? Bardzo praktycznym rozwiązaniem mogą okazać się dodatki do aranżacji wnętrz! Pamiętaj tylko o jednym – powinny one odzwierciedlać styl obdarowywanej osoby. Jak trafić w 10? Sprawdź porady od eksperta salonów Agata.
Zasady, których nie możesz złamać przy aranżacji mieszkania! Komentarz ekspercki

Aranżacja przestrzeni jest sztuką i chociaż kreatywność jest w niej mile widziana, to obowiązują nas też pewne prawa oraz zasady, których nie należy łamać. Często bawimy się konwencją i eksperymentujemy, aby wyrazić swój własny, niepowtarzalny styl, jednak dla zachowania
Nie możesz się wyspać? Sprawdź, jak wybrać odpowiedni materac!

Odpowiednio dobrany materac gwarantuje najwyższy komfort w trakcie snu oraz odpoczynek i regenerację całego ciała. Na co zwrócić uwagę przy zakupie, abyśmy każdego dnia wstawali wypoczęci i zrelaksowani radzi Gabriel Gdula, ekspert ds. materacy salonów Agata.

Ten kolor zdominuje aranżacje wnętrz w 2018 roku!

Choć kolor roku 2018 nie został jeszcze oficjalnie wybrany, wiele wskazuje na to, że kolejny sezon upłynie pod znakiem odcienia morskiego. Jak wprowadzić tę barwę do wnętrz? Sprawdź inspiracje od eksperta Salonów Agata!