Mocny kolor w mieszkaniu – jak go wprowadzić?

Jesteś zadowolona z aranżacji swojego mieszkania, ale czujesz, że wciąż czegoś Ci w nim brakuje? Chciałabyś wprowadzić kolorowy akcent, który jeszcze bardziej podkreśli Twój styl? Umiejętne użycie mocnych barw we wnętrzu może zapewnić oryginalny, stylowy efekt i odmienić Twoje mieszkanie. Jak to zrobić radzi Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Kolorowy mebel

Twój salon wydaje Ci się zbyt spokojny, bo przeważają w nim stonowane odcienie szarości, beżu czy bieli? Idealnym rozwiązaniem może okazać się komplet wypoczynkowy w mocnym kolorze. Chcąc ocieplić wnętrze zdecyduj się na żółtą tapicerkę, która spełni swoje zadanie sprawiając, że cztery kąty staną się bardziej jasne i przytulne. Pamiętaj, żeby wybrać taką sofę, która stylem będzie pasowała do pozostałej części Twojego mieszkania, aby nie wprowadzić niepotrzebnego chaosu.
Agata SA_Sofa Pure żółta.jpgAgata_Amelie_2 (1).jpgAgata SA_Sofa Pure.jpg

Jeśli chciałabyś, aby Twój salon odznaczał się oryginalnym designem i niestandardową kolorystyką wybierz sofę lub fotel w odcieniach niebieskiego, fioletu albo różu. Wymienione kolory wymagają szczególnej uwagi przy aranżacji pozostałej części pomieszczenia. Jeśli komplet wypoczynkowy ma drewniane nóżki, to śmiało możesz go połączyć z drewnianym meblami w tym samym stylu. Ponadto pamiętaj, że dużo łatwiej skomponować mocne  kolory z prostymi formami – z takiego połączenia na pewno będziesz bardzo zadowolona!

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Agata SA_Kolekcja Candy.jpg
Agata SA_Sofa Inka.jpgAgata SA_Fotel Amelie.jpgAgata SA_Sofa Amelie niebieska.jpgAgata_Pure (2).jpg

Barwne dodatki

Dla osób, które nie są na tyle odważne, aby wybrać mocny akcent w postaci mebla, idealnym rozwiązaniem będą barwne dodatki ożywiające każde pomieszczenia. Twoja sypialnia to paleta brązów i stonowanych kolorów? Odmień ją za pomocą tekstyliów w Twoim ulubionym odcieniu: poduszek, koców czy zasłonek. Baw się kolorami i łącz je tak, aby jak najbardziej oddawały Twój styl i charakter. Pamiętaj jedynie, aby bazą do tego typu dodatków do aranżacji były stonowane, proste meble.

Zarówno sypialnia, jak i kuchnia czy salon są pomieszczeniami, w których kolor można wprowadzić za pomocą niewielkich nakładów finansowych. Wystarczy kilka kolorowych poduszek, dywan, czy tekstylia kuchenne w ulubionym odcieniu, a pomieszczenie nabiera zupełnie innego wyrazu. Jeśli Twoje mieszkanie urządzone jest w palecie szarości, bieli czy beżu – nie musisz się ograniczać z wyborem barwnych dodatków do aranżacji wnętrza. Możesz zdecydować się na jeden, dwa czy trzy kolory. Ważne, by oddawały Twój styl i finalnie sprawiły, że Twój dom będzie wizytówką Twojego charakteru

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Agata SA_Koc Vivio.jpgAgata SA_Poduszka Cleo Lashes.pngAgata SA_Świecące kule Cotton różowe.jpgAgata SA_Narzuta IGA.jpgAgata SA_Poduszka Malaga.jpgAgata SA_Świecące kule Cotton iebieskie.jpg

https://www.agatameble.pl/Sofa Pure
https://www.agatameble.pl/Sofa Inka
https://www.agatameble.pl/Sofa Amelie
https://www.agatameble.pl/Fotel wypoczynkowy Amelie
https://www.agatameble.pl/Narzuta Iga
https://www.agatameble.pl/Koc Vivio
https://www.agatameble.pl/Cotton Balls
https://www.agatameble.pl/Poduszka Malaga

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 23 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.
Więcej o Agata S.A: www.agatameble.pl

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A..jpg

Agata SA_Mocny kolor w mieszkaniu - jak go wprowadzić_materiał prasowy_23.10.17.docx

Agata SA_Kolekcja Candy.jpg

Agata SA_Poduszka Cleo Lashes.png

Agata_Amelie_2 (1).jpg

Agata SA_Sofa Amelie niebieska.jpg

Agata_Pure (2).jpg

Agata SA_Amelie aranżacja.jpg

Agata SA_Koc Vivio.jpg

Agata SA_Świecące kule Cotton iebieskie.jpg

Agata SA_Narzuta IGA.jpg

Agata SA_Sofa Pure żółta.jpg

Agata SA_Świecące kule Cotton różowe.jpg

Agata SA_Poduszka Malaga.jpg

Agata SA_Fotel Amelie.jpg

Agata SA_Sofa Inka.jpg

Agata SA_Sofa Pure.jpg

Karnawałowe metamorfozy w Twoim domu

Trwający karnawał to idealna okazja, aby zorganizować przyjęcie dla znajomych i przyjaciół. Zadbaj o wyjątkową oprawę spotkania i odmień swoje mieszkanie dzięki aranżacyjnym dodatkom, które wykreują znakomitą atmosferę!
Kilka pomysłów na drobne upominki na Dzień Babci i Dziadka

Przypadający na 21 stycznia Dzień Babci oraz na 22 stycznia Dzień Dziadka to idealny moment, aby obdarować te bliskie każdemu z nas osoby. Poniżej przedstawiamy kilka propozycji niedrogich upominków od salonów Agata, które ucieszą naszych drogich seniorów!
To już pewne – ten kolor zdominuje 2018 rok!

Przypuszczeń było wiele. Teraz już wiemy – według Instytutu Pantone kolorem roku 2018 będzie Ultra Violet. Jak wprowadzić go do wnętrz? Odważnym polecamy zmianę koloru ścian. Tym, którzy nie chcą aż tak dużych rewolucji w domu, wraz z salonami Agata podpowiadamy, jak stworzyć modne wnętrze niewielkim kosztem.
Nie masz jeszcze świątecznych prezentów? Sprawdź kilka ciekawych pomysłów!

Święta tuż tuż, a Ty wciąż nie masz pomysłu na prezenty dla najbliższych? Nie martw się! Poniżej znajdziesz przewodnik last minute, czyli kilka zestawów dodatków do aranżacji wnętrz w różnych stylach, dla różnych osobowości. Sprawdź, czy znajdziesz coś dla bliskiej Ci osoby!

Jak urządzić idealny kącik do czytania jesienią?

Jesienne wieczory sprzyjają spędzaniu czasu w towarzystwie dobrej książki. Aby przyjemność z czytania była jeszcze większa, warto zatroszczyć się o odpowiednią przestrzeń w domu, która jest dostosowana do naszych potrzeb. Jak zorganizować idealny kącik czytelniczy radzi Natalia Nowak, ekspert ds. aranżacji wnętrz Salonów Agata.