Mocny kolor w mieszkaniu – jak go wprowadzić?

Jesteś zadowolona z aranżacji swojego mieszkania, ale czujesz, że wciąż czegoś Ci w nim brakuje? Chciałabyś wprowadzić kolorowy akcent, który jeszcze bardziej podkreśli Twój styl? Umiejętne użycie mocnych barw we wnętrzu może zapewnić oryginalny, stylowy efekt i odmienić Twoje mieszkanie. Jak to zrobić radzi Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Kolorowy mebel

Twój salon wydaje Ci się zbyt spokojny, bo przeważają w nim stonowane odcienie szarości, beżu czy bieli? Idealnym rozwiązaniem może okazać się komplet wypoczynkowy w mocnym kolorze. Chcąc ocieplić wnętrze zdecyduj się na żółtą tapicerkę, która spełni swoje zadanie sprawiając, że cztery kąty staną się bardziej jasne i przytulne. Pamiętaj, żeby wybrać taką sofę, która stylem będzie pasowała do pozostałej części Twojego mieszkania, aby nie wprowadzić niepotrzebnego chaosu.
Agata SA_Sofa Pure żółta.jpgAgata_Amelie_2 (1).jpgAgata SA_Sofa Pure.jpg

Jeśli chciałabyś, aby Twój salon odznaczał się oryginalnym designem i niestandardową kolorystyką wybierz sofę lub fotel w odcieniach niebieskiego, fioletu albo różu. Wymienione kolory wymagają szczególnej uwagi przy aranżacji pozostałej części pomieszczenia. Jeśli komplet wypoczynkowy ma drewniane nóżki, to śmiało możesz go połączyć z drewnianym meblami w tym samym stylu. Ponadto pamiętaj, że dużo łatwiej skomponować mocne  kolory z prostymi formami – z takiego połączenia na pewno będziesz bardzo zadowolona!

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Agata SA_Kolekcja Candy.jpg
Agata SA_Sofa Inka.jpgAgata SA_Fotel Amelie.jpgAgata SA_Sofa Amelie niebieska.jpgAgata_Pure (2).jpg

Barwne dodatki

Dla osób, które nie są na tyle odważne, aby wybrać mocny akcent w postaci mebla, idealnym rozwiązaniem będą barwne dodatki ożywiające każde pomieszczenia. Twoja sypialnia to paleta brązów i stonowanych kolorów? Odmień ją za pomocą tekstyliów w Twoim ulubionym odcieniu: poduszek, koców czy zasłonek. Baw się kolorami i łącz je tak, aby jak najbardziej oddawały Twój styl i charakter. Pamiętaj jedynie, aby bazą do tego typu dodatków do aranżacji były stonowane, proste meble.

Zarówno sypialnia, jak i kuchnia czy salon są pomieszczeniami, w których kolor można wprowadzić za pomocą niewielkich nakładów finansowych. Wystarczy kilka kolorowych poduszek, dywan, czy tekstylia kuchenne w ulubionym odcieniu, a pomieszczenie nabiera zupełnie innego wyrazu. Jeśli Twoje mieszkanie urządzone jest w palecie szarości, bieli czy beżu – nie musisz się ograniczać z wyborem barwnych dodatków do aranżacji wnętrza. Możesz zdecydować się na jeden, dwa czy trzy kolory. Ważne, by oddawały Twój styl i finalnie sprawiły, że Twój dom będzie wizytówką Twojego charakteru

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Agata SA_Koc Vivio.jpgAgata SA_Poduszka Cleo Lashes.pngAgata SA_Świecące kule Cotton różowe.jpgAgata SA_Narzuta IGA.jpgAgata SA_Poduszka Malaga.jpgAgata SA_Świecące kule Cotton iebieskie.jpg

https://www.agatameble.pl/Sofa Pure
https://www.agatameble.pl/Sofa Inka
https://www.agatameble.pl/Sofa Amelie
https://www.agatameble.pl/Fotel wypoczynkowy Amelie
https://www.agatameble.pl/Narzuta Iga
https://www.agatameble.pl/Koc Vivio
https://www.agatameble.pl/Cotton Balls
https://www.agatameble.pl/Poduszka Malaga

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 23 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.
Więcej o Agata S.A: www.agatameble.pl

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A..jpg

Agata SA_Mocny kolor w mieszkaniu - jak go wprowadzić_materiał prasowy_23.10.17.docx

Agata SA_Kolekcja Candy.jpg

Agata SA_Poduszka Cleo Lashes.png

Agata_Amelie_2 (1).jpg

Agata SA_Sofa Amelie niebieska.jpg

Agata_Pure (2).jpg

Agata SA_Amelie aranżacja.jpg

Agata SA_Koc Vivio.jpg

Agata SA_Świecące kule Cotton iebieskie.jpg

Agata SA_Narzuta IGA.jpg

Agata SA_Sofa Pure żółta.jpg

Agata SA_Świecące kule Cotton różowe.jpg

Agata SA_Poduszka Malaga.jpg

Agata SA_Fotel Amelie.jpg

Agata SA_Sofa Inka.jpg

Agata SA_Sofa Pure.jpg

Odmień swoje mieszkanie na wiosnę przy pomocy dodatków w Twoim stylu

Wiosną, gdy wszystko budzi się do życia, obudzić może się również Twoja kreatywność! Dzięki dodatkom dostępnym w salonach Agata sprawisz, że Twoje wnętrze odzwierciedli nie tylko wiosenną aurę, ale również Twój unikalny styl. Jak to zrobić? Sprawdź kilka wskazówek!
Szukasz inspiracji na urodzinowy prezent dla przyjaciółki? Mamy dla Ciebie kilka propozycji!

Zbliżają się urodziny Twojej najlepszej przyjaciółki, a Ty wciąż nie masz pomysłu na to, co możesz jej sprezentować? Bardzo praktycznym rozwiązaniem mogą okazać się dodatki do aranżacji wnętrz! Pamiętaj tylko o jednym – powinny one odzwierciedlać styl obdarowywanej osoby. Jak trafić w 10? Sprawdź porady od eksperta salonów Agata.
Zasady, których nie możesz złamać przy aranżacji mieszkania! Komentarz ekspercki

Aranżacja przestrzeni jest sztuką i chociaż kreatywność jest w niej mile widziana, to obowiązują nas też pewne prawa oraz zasady, których nie należy łamać. Często bawimy się konwencją i eksperymentujemy, aby wyrazić swój własny, niepowtarzalny styl, jednak dla zachowania
Nie możesz się wyspać? Sprawdź, jak wybrać odpowiedni materac!

Odpowiednio dobrany materac gwarantuje najwyższy komfort w trakcie snu oraz odpoczynek i regenerację całego ciała. Na co zwrócić uwagę przy zakupie, abyśmy każdego dnia wstawali wypoczęci i zrelaksowani radzi Gabriel Gdula, ekspert ds. materacy salonów Agata.

Jak urządzić idealny kącik do czytania jesienią?

Jesienne wieczory sprzyjają spędzaniu czasu w towarzystwie dobrej książki. Aby przyjemność z czytania była jeszcze większa, warto zatroszczyć się o odpowiednią przestrzeń w domu, która jest dostosowana do naszych potrzeb. Jak zorganizować idealny kącik czytelniczy radzi Natalia Nowak, ekspert ds. aranżacji wnętrz Salonów Agata.