Drewno i szary - stylowe połączenie do Twojego wnętrza

Skandynawska szarość i rustykalne drewno to połączenie nadzwyczajne, ale przede wszystkim bardzo nowoczesne. Szary kolor wprowadza do wnętrz spokój i harmonię, wydobywa piękno innych barw, a drewno zachwyca przytulnością i spokojem. Jak połączyć te dwa elementy w spójną całość radzi Rafał Rogozik, architekt wnętrz Agata S.A.

Uniwersalność szarego

Szarość kojarzy Ci się z nudą i brakiem wyrazu? Nic bardziej mylnego. Chociaż szczególnie jesienią barwa ta może przywodzić na myśl skandynawski chłód i minimalizm, co jeszcze bardziej odstrasza od wprowadzenia jej do aranżacji wnętrza, to niewiele jest tak uniwersalnych kolorów jak ten. Szarość to klasyka będąca doskonałą bazą do personalizacji czterech kątów zgodnie z naszym stylem. Wielość odcieni daje całe spektrum rozwiązań, które mogą być zarówno nowoczesne, jak również loftowe. Jeśli marzy nam się ciepły i przytulny klimat, to nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak szarość połączona z drewnem.
Agata SA_Kolekcja Runa 3.pngAgata SA_Kolekcja Runa 2.jpg

Drewniana klasyka

Marzy Ci się nowoczesny salon urządzony w duchu minimalizmu i harmonii? Pomyśl o szarych ścianach i meblach, ale pamiętaj, aby wprowadzić drewniany element. Szafka pod telewizor, stół czy stolik kawowy będą idealnym detalem, który przełamie monotonię i nada wyjątkowego charakteru Twojemu salonowi. Boisz się szarych ścian? Wybierz sofę lub fotel o tej barwie, która idealnie zgra się z drewnianymi meblami. To połączenie da nie tylko wrażenie nowoczesności, ale zapewni też poczucie azylu i harmonii w pomieszczeniu, do której lubi się wracać.
Havana Sofa.jpg

Jeśli masz wyrazisty styl i chcesz go wprowadzić do wnętrza swojej sypialni zdecyduj się na meble wykonane z połączenia drewna i szarych elementów. Duża, przesuwna szafa, podwójne, wręcz królewskie łóżko, a do tego szare i drewniane dodatki do aranżacji wnętrz spełnią Twoje oczekiwania. Drewno w nowoczesnej sypialni sprawia, że stonowany i chłodny odcień szarości schodzi na drugi plan, a wnętrze staje się przytulne i ciepłe, w sam raz na jesienne wieczory.

Rafał Rogozik, architekt wnętrz Agata S.A.

Agata SA_Komplet trzech stolików Lucca.jpgAgata SA_Ramki na zdjęcia.jpgAgata SA_poduszka Cleo Lashes.PNGAgata SA_Szafka RTV Anzio.jpgAgata SA_Narzuta Floro.jpgAgata SA_Świecznik dekoracyjny.jpg
Agata SA_Kolekcja Recover.jpg

https://www.agatameble.pl/Komplet 3 stolików Lucca
https://www.agatameble.pl/Szafka RTV Anzio
https://www.agatameble.pl/Narzuta Floro
https://www.agatameble.pl/Poduszka Cleo Lashes
https://www.agatameble.pl/Kolekcja Recover

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 23 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów. Więcej o Agata S.A: www.agatameble.pl

Rafał Rogozik, Architekt wnętrz Agata S.A..jpg

Agata SA_Drewno i szary, czyli stylowe połączenie do Twojego wnętrza_materiał prasowy_19.10.17.docx

docx | 1,96 MB

Havana Sofa.jpg

Agata SA_Kolekcja Runa 3.png

Agata SA_Kolekcja Recover.jpg

Agata SA_poduszka Cleo Lashes.PNG

Agata SA_Kolekcja Runa.jpg

Agata SA_Ramki na zdjęcia.jpg

Agata SA_Świecznik dekoracyjny.jpg

Agata SA_Narzuta Floro.jpg

Agata SA_Komplet trzech stolików Lucca.jpg

Agata SA_Kolekcja Runa 2.jpg

Agata SA_Szafka RTV Anzio.jpg

Czas na wiosenne porządki! 3 sposoby na bałagan w szafie

Masz mnóstwo zimowych ubrań w szafie? Chciałabyś wymienić garderobę na wiosenno-letnią, ale nie masz na nią miejsca? To odpowiedni moment na porządki! Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz salonów Agata zdradza 3 sposoby na bałagan w szafie.
Wiosenne śniadanie na balkonie. Sprawdź, jak stworzyć niepowtarzalny klimat!

Wiosenna aura sprzyja długim spacerom, rowerowym przejażdżkom i przebywaniu na świeżym powietrzu. Doskonałym pomysłem na rozpoczęcie ciepłego, majowego weekendu może okazać się pyszne śniadanie i aromatyczna kawa na balkonie. Sprawdź, czego potrzebujesz, aby stworzyć niepowtarzalny klimat na kilku metrach kwadratowych!
Sprawdź, jak urządzić kuchnię zgodnie z Twoim stylem

Lubisz gotować i spędzasz dużo czasu w kuchni? Chciałabyś, aby była ona urządzona zgodnie z Twoim stylem? Daj się zaskoczyć propozycjom od salonów Agata i sprawdź, jak łatwo dopasować przestrzeń do siebie.
Odmień swoje mieszkanie na wiosnę przy pomocy dodatków w Twoim stylu

Wiosną, gdy wszystko budzi się do życia, obudzić może się również Twoja kreatywność! Dzięki dodatkom dostępnym w salonach Agata sprawisz, że Twoje wnętrze odzwierciedli nie tylko wiosenną aurę, ale również Twój unikalny styl. Jak to zrobić? Sprawdź kilka wskazówek!

Mocny kolor w mieszkaniu – jak go wprowadzić?

Jesteś zadowolona z aranżacji swojego mieszkania, ale czujesz, że wciąż czegoś Ci w nim brakuje? Chciałabyś wprowadzić kolorowy akcent, który jeszcze bardziej podkreśli Twój styl? Umiejętne użycie mocnych barw we wnętrzu może zapewnić oryginalny, stylowy efekt i odmienić Twoje mieszkanie. Jak to zrobić radzi Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.