Drewno i szary - stylowe połączenie do Twojego wnętrza

Skandynawska szarość i rustykalne drewno to połączenie nadzwyczajne, ale przede wszystkim bardzo nowoczesne. Szary kolor wprowadza do wnętrz spokój i harmonię, wydobywa piękno innych barw, a drewno zachwyca przytulnością i spokojem. Jak połączyć te dwa elementy w spójną całość radzi Rafał Rogozik, architekt wnętrz Agata S.A.

Uniwersalność szarego

Szarość kojarzy Ci się z nudą i brakiem wyrazu? Nic bardziej mylnego. Chociaż szczególnie jesienią barwa ta może przywodzić na myśl skandynawski chłód i minimalizm, co jeszcze bardziej odstrasza od wprowadzenia jej do aranżacji wnętrza, to niewiele jest tak uniwersalnych kolorów jak ten. Szarość to klasyka będąca doskonałą bazą do personalizacji czterech kątów zgodnie z naszym stylem. Wielość odcieni daje całe spektrum rozwiązań, które mogą być zarówno nowoczesne, jak również loftowe. Jeśli marzy nam się ciepły i przytulny klimat, to nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak szarość połączona z drewnem.
Agata SA_Kolekcja Runa 3.pngAgata SA_Kolekcja Runa 2.jpg

Drewniana klasyka

Marzy Ci się nowoczesny salon urządzony w duchu minimalizmu i harmonii? Pomyśl o szarych ścianach i meblach, ale pamiętaj, aby wprowadzić drewniany element. Szafka pod telewizor, stół czy stolik kawowy będą idealnym detalem, który przełamie monotonię i nada wyjątkowego charakteru Twojemu salonowi. Boisz się szarych ścian? Wybierz sofę lub fotel o tej barwie, która idealnie zgra się z drewnianymi meblami. To połączenie da nie tylko wrażenie nowoczesności, ale zapewni też poczucie azylu i harmonii w pomieszczeniu, do której lubi się wracać.
Havana Sofa.jpg

Jeśli masz wyrazisty styl i chcesz go wprowadzić do wnętrza swojej sypialni zdecyduj się na meble wykonane z połączenia drewna i szarych elementów. Duża, przesuwna szafa, podwójne, wręcz królewskie łóżko, a do tego szare i drewniane dodatki do aranżacji wnętrz spełnią Twoje oczekiwania. Drewno w nowoczesnej sypialni sprawia, że stonowany i chłodny odcień szarości schodzi na drugi plan, a wnętrze staje się przytulne i ciepłe, w sam raz na jesienne wieczory.

Rafał Rogozik, architekt wnętrz Agata S.A.

Agata SA_Komplet trzech stolików Lucca.jpgAgata SA_Ramki na zdjęcia.jpgAgata SA_poduszka Cleo Lashes.PNGAgata SA_Szafka RTV Anzio.jpgAgata SA_Narzuta Floro.jpgAgata SA_Świecznik dekoracyjny.jpg
Agata SA_Kolekcja Recover.jpg

https://www.agatameble.pl/Komplet 3 stolików Lucca
https://www.agatameble.pl/Szafka RTV Anzio
https://www.agatameble.pl/Narzuta Floro
https://www.agatameble.pl/Poduszka Cleo Lashes
https://www.agatameble.pl/Kolekcja Recover

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 23 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów. Więcej o Agata S.A: www.agatameble.pl

Rafał Rogozik, Architekt wnętrz Agata S.A..jpg

Agata SA_Drewno i szary, czyli stylowe połączenie do Twojego wnętrza_materiał prasowy_19.10.17.docx

docx | 1,96 MB

Havana Sofa.jpg

Agata SA_Kolekcja Runa 3.png

Agata SA_Kolekcja Recover.jpg

Agata SA_poduszka Cleo Lashes.PNG

Agata SA_Kolekcja Runa.jpg

Agata SA_Ramki na zdjęcia.jpg

Agata SA_Świecznik dekoracyjny.jpg

Agata SA_Narzuta Floro.jpg

Agata SA_Komplet trzech stolików Lucca.jpg

Agata SA_Kolekcja Runa 2.jpg

Agata SA_Szafka RTV Anzio.jpg

Modne wnętrze na jesień, czyli dodatki, których nie może zabraknąć w Twoim domu!

Zmiana garderoby to nie wszystko, o czym powinnaś pamiętać, przygotowując się na nadchodzącą porę roku. Przearanżowanie wnętrza według obowiązujących trendów powinno znaleźć się na Twojej liście jesiennych zadań. Wyraziste, ciepłe i kolorowe barwy oraz zaskakujące wzory będą dominowały w nadchodzącym sezonie jesień/zima 2018.
Zieleń angielska wchodzi na salony. Sprawdź, co przewidują eksperci

Chcesz wprowadzić elegancję i szyk do swojego mieszkania? Nic prostszego! W tym sezonie masz szansę podkreślić swoje wnętrze modnymi meblami i dodatkami w kolorze butelkowej zieleni. Dawniej kojarzony z ciężkim, angielskim wystrojem, obecnie stał się najbardziej pożądanym kolorem w aranżacji wnętrz. Ekspert salonów Agata podpowiada, jak wprowadzić tę szlachetną barwę do swoich czterech kątów.
Czas na wiosenne porządki! 3 sposoby na bałagan w szafie

Masz mnóstwo zimowych ubrań w szafie? Chciałabyś wymienić garderobę na wiosenno-letnią, ale nie masz na nią miejsca? To odpowiedni moment na porządki! Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz salonów Agata zdradza 3 sposoby na bałagan w szafie.
Wiosenne śniadanie na balkonie. Sprawdź, jak stworzyć niepowtarzalny klimat!

Wiosenna aura sprzyja długim spacerom, rowerowym przejażdżkom i przebywaniu na świeżym powietrzu. Doskonałym pomysłem na rozpoczęcie ciepłego, majowego weekendu może okazać się pyszne śniadanie i aromatyczna kawa na balkonie. Sprawdź, czego potrzebujesz, aby stworzyć niepowtarzalny klimat na kilku metrach kwadratowych!