Drewno i szary - stylowe połączenie do Twojego wnętrza

Skandynawska szarość i rustykalne drewno to połączenie nadzwyczajne, ale przede wszystkim bardzo nowoczesne. Szary kolor wprowadza do wnętrz spokój i harmonię, wydobywa piękno innych barw, a drewno zachwyca przytulnością i spokojem. Jak połączyć te dwa elementy w spójną całość radzi Rafał Rogozik, architekt wnętrz Agata S.A.

Uniwersalność szarego

Szarość kojarzy Ci się z nudą i brakiem wyrazu? Nic bardziej mylnego. Chociaż szczególnie jesienią barwa ta może przywodzić na myśl skandynawski chłód i minimalizm, co jeszcze bardziej odstrasza od wprowadzenia jej do aranżacji wnętrza, to niewiele jest tak uniwersalnych kolorów jak ten. Szarość to klasyka będąca doskonałą bazą do personalizacji czterech kątów zgodnie z naszym stylem. Wielość odcieni daje całe spektrum rozwiązań, które mogą być zarówno nowoczesne, jak również loftowe. Jeśli marzy nam się ciepły i przytulny klimat, to nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak szarość połączona z drewnem.
Agata SA_Kolekcja Runa 3.pngAgata SA_Kolekcja Runa 2.jpg

Drewniana klasyka

Marzy Ci się nowoczesny salon urządzony w duchu minimalizmu i harmonii? Pomyśl o szarych ścianach i meblach, ale pamiętaj, aby wprowadzić drewniany element. Szafka pod telewizor, stół czy stolik kawowy będą idealnym detalem, który przełamie monotonię i nada wyjątkowego charakteru Twojemu salonowi. Boisz się szarych ścian? Wybierz sofę lub fotel o tej barwie, która idealnie zgra się z drewnianymi meblami. To połączenie da nie tylko wrażenie nowoczesności, ale zapewni też poczucie azylu i harmonii w pomieszczeniu, do której lubi się wracać.
Havana Sofa.jpg

Jeśli masz wyrazisty styl i chcesz go wprowadzić do wnętrza swojej sypialni zdecyduj się na meble wykonane z połączenia drewna i szarych elementów. Duża, przesuwna szafa, podwójne, wręcz królewskie łóżko, a do tego szare i drewniane dodatki do aranżacji wnętrz spełnią Twoje oczekiwania. Drewno w nowoczesnej sypialni sprawia, że stonowany i chłodny odcień szarości schodzi na drugi plan, a wnętrze staje się przytulne i ciepłe, w sam raz na jesienne wieczory.

Rafał Rogozik, architekt wnętrz Agata S.A.

Agata SA_Komplet trzech stolików Lucca.jpgAgata SA_Ramki na zdjęcia.jpgAgata SA_poduszka Cleo Lashes.PNGAgata SA_Szafka RTV Anzio.jpgAgata SA_Narzuta Floro.jpgAgata SA_Świecznik dekoracyjny.jpg
Agata SA_Kolekcja Recover.jpg

https://www.agatameble.pl/Komplet 3 stolików Lucca
https://www.agatameble.pl/Szafka RTV Anzio
https://www.agatameble.pl/Narzuta Floro
https://www.agatameble.pl/Poduszka Cleo Lashes
https://www.agatameble.pl/Kolekcja Recover

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 23 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów. Więcej o Agata S.A: www.agatameble.pl

Rafał Rogozik, Architekt wnętrz Agata S.A..jpg

Agata SA_Drewno i szary, czyli stylowe połączenie do Twojego wnętrza_materiał prasowy_19.10.17.docx

docx | 1,96 MB

Havana Sofa.jpg

Agata SA_Kolekcja Runa 3.png

Agata SA_Kolekcja Recover.jpg

Agata SA_poduszka Cleo Lashes.PNG

Agata SA_Kolekcja Runa.jpg

Agata SA_Ramki na zdjęcia.jpg

Agata SA_Świecznik dekoracyjny.jpg

Agata SA_Narzuta Floro.jpg

Agata SA_Komplet trzech stolików Lucca.jpg

Agata SA_Kolekcja Runa 2.jpg

Agata SA_Szafka RTV Anzio.jpg

Sprawdź, jak urządzić kuchnię zgodnie z Twoim stylem

Lubisz gotować i spędzasz dużo czasu w kuchni? Chciałabyś, aby była ona urządzona zgodnie z Twoim stylem? Daj się zaskoczyć propozycjom od salonów Agata i sprawdź, jak łatwo dopasować przestrzeń do siebie.
Odmień swoje mieszkanie na wiosnę przy pomocy dodatków w Twoim stylu

Wiosną, gdy wszystko budzi się do życia, obudzić może się również Twoja kreatywność! Dzięki dodatkom dostępnym w salonach Agata sprawisz, że Twoje wnętrze odzwierciedli nie tylko wiosenną aurę, ale również Twój unikalny styl. Jak to zrobić? Sprawdź kilka wskazówek!
Szukasz inspiracji na urodzinowy prezent dla przyjaciółki? Mamy dla Ciebie kilka propozycji!

Zbliżają się urodziny Twojej najlepszej przyjaciółki, a Ty wciąż nie masz pomysłu na to, co możesz jej sprezentować? Bardzo praktycznym rozwiązaniem mogą okazać się dodatki do aranżacji wnętrz! Pamiętaj tylko o jednym – powinny one odzwierciedlać styl obdarowywanej osoby. Jak trafić w 10? Sprawdź porady od eksperta salonów Agata.
Zasady, których nie możesz złamać przy aranżacji mieszkania! Komentarz ekspercki

Aranżacja przestrzeni jest sztuką i chociaż kreatywność jest w niej mile widziana, to obowiązują nas też pewne prawa oraz zasady, których nie należy łamać. Często bawimy się konwencją i eksperymentujemy, aby wyrazić swój własny, niepowtarzalny styl, jednak dla zachowania

Mocny kolor w mieszkaniu – jak go wprowadzić?

Jesteś zadowolona z aranżacji swojego mieszkania, ale czujesz, że wciąż czegoś Ci w nim brakuje? Chciałabyś wprowadzić kolorowy akcent, który jeszcze bardziej podkreśli Twój styl? Umiejętne użycie mocnych barw we wnętrzu może zapewnić oryginalny, stylowy efekt i odmienić Twoje mieszkanie. Jak to zrobić radzi Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.