Idealny narożnik do małego salonu

Wybór odpowiedniego narożnika do niewielkiej przestrzeni jest nie lada wyzwaniem. Mebel powinien wyróżniać się funkcjonalnością, odpowiednim rozmiarem, a ponadto odpowiadać naszemu stylowi urządzania wnętrz. Na co zwrócić uwagę poszukując odpowiedniego narożnika i jak dobrać go do niewielkiego salonu radzi Agata Gołąbska, ekspert mebli tapicerowanych Agata S.A.

Idealna wielkość

Narożniki były szczególnie popularne w latach 60-tych, kiedy to traktowano je wręcz jako wymóg czasów. Obecnie cieszą się ogromnym uznaniem ze względu na swoją funkcjonalność i możliwość dopasowania do nawet niewielkiego wnętrza. W małym salonie każdy metr kwadratowy jest na wagę złota, dlatego wielkość narożnika powinna być dobrze przemyślana.

Pamiętaj, aby przede wszystkim wziąć pod uwagę to, ile osób będzie z niego korzystało. Jeśli Twoja rodzina jest kilkuosobowa – narożniki modułowe, których poszczególne elementy możesz sama konfigurować i układać, powinny spełnić swoją rolę. Te nowoczesne meble można z łatwością dopasować do każdej salonowej aranżacji. Jesteś singlem lub mieszkasz tylko z partnerem? Wybierz narożnik niewielkich gabarytów o szerokości maksymalnie 250 cm.

Agata Gołąbska, ekspert mebli tapicerowanych Agata S.A.

Agata SA_Narożnik Sarah rozkladany.jpgAgata SA_Narożnik Milano rozkładany.jpgAgata SA_Narożik Monaco rozkładany.jpg

Funkcjonalność przede wszystkim

Bez względu na wielkość narożnika warto wybrać ten, który wyróżnia się funkcjonalnością: posiada funkcję spania, pojemnik na pościel, wygodne, regulowane zagłówki i wykonany jest z praktycznego, łatwoczyszczącego materiału. W małej przestrzeni, która nierzadko spełnia rolę salonu i sypialni, rozkładany narożnik będzie idealny na czas codziennego relaksu i po rozłożeniu – sprawdzi się jako wygodne łóżko.

Zwróć uwagę również na materiał, z jakiego jest wykonany narożnik. Jeśli chcesz, aby zakup służył ci przez lata – postaw na łatwoczyszczące tkaniny. Wielość kolorów i faktur gwarantuje, że na pewno znajdziesz taki, który odpowiada twojemu stylowi i odda charakter wnętrza. Jeśli chcesz dodać pomieszczeniu elegancji – ekoskóra powinna spełnić swoją rolę. Pamiętaj tylko o odpowiedniej konserwacji, aby uniknąć zbyt szybkiej eksploatacji mebla.

Agata Gołąbska, ekspert mebli tapicerowanych Agata S.A.

Agata Sa_Narożnik Latte rozkładany.jpgAgata SA_Narożnik Latte rozkładany 2.jpgAgata SA_Narożnik Ella rozkładany.jpgAgata SA_Narożnik Ella rozkładany 2.jpg

https://www.agatameble.pl/Narożnik Milano
https://www.agatameble.pl/Narożnik Monaco
https://www.agatameble.pl/Narożnik Sarah
https://www.agatameble.pl/Narożnik Latte
https://www.agatameble.pl/Narożnik Ella

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 22 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Agata Gołąbska, ekspet mebli tapicerowanych Agata S.A..jpg

Agata SA_Idealny narożnik do małego solonu_materiał prasowy_18.10.17.docx

Agata SA_Narożnik Milano rozkładany.jpg

Agata SA_Narożnik Sarah rozkładany 2.jpg

Agata SA_Narożnik Monaco rozkładany 2.jpg

Agata SA_Narożnik Sarah rozkladany.jpg

Agata SA_Narożik Monaco rozkładany.jpg

Agata SA_Narożnik Ella rozkładany.jpg

Agata SA_Narożnik Ella rozkładany 2.jpg

Agata Sa_Narożnik Latte rozkładany.jpg

Agata SA_Narożnik Latte rozkładany 2.jpg

Karnawałowe metamorfozy w Twoim domu

Trwający karnawał to idealna okazja, aby zorganizować przyjęcie dla znajomych i przyjaciół. Zadbaj o wyjątkową oprawę spotkania i odmień swoje mieszkanie dzięki aranżacyjnym dodatkom, które wykreują znakomitą atmosferę!
Kilka pomysłów na drobne upominki na Dzień Babci i Dziadka

Przypadający na 21 stycznia Dzień Babci oraz na 22 stycznia Dzień Dziadka to idealny moment, aby obdarować te bliskie każdemu z nas osoby. Poniżej przedstawiamy kilka propozycji niedrogich upominków od salonów Agata, które ucieszą naszych drogich seniorów!
To już pewne – ten kolor zdominuje 2018 rok!

Przypuszczeń było wiele. Teraz już wiemy – według Instytutu Pantone kolorem roku 2018 będzie Ultra Violet. Jak wprowadzić go do wnętrz? Odważnym polecamy zmianę koloru ścian. Tym, którzy nie chcą aż tak dużych rewolucji w domu, wraz z salonami Agata podpowiadamy, jak stworzyć modne wnętrze niewielkim kosztem.
Nie masz jeszcze świątecznych prezentów? Sprawdź kilka ciekawych pomysłów!

Święta tuż tuż, a Ty wciąż nie masz pomysłu na prezenty dla najbliższych? Nie martw się! Poniżej znajdziesz przewodnik last minute, czyli kilka zestawów dodatków do aranżacji wnętrz w różnych stylach, dla różnych osobowości. Sprawdź, czy znajdziesz coś dla bliskiej Ci osoby!

Drewno i szary - stylowe połączenie do Twojego wnętrza

Skandynawska szarość i rustykalne drewno to połączenie nadzwyczajne, ale przede wszystkim bardzo nowoczesne. Szary kolor wprowadza do wnętrz spokój i harmonię, wydobywa piękno innych barw, a drewno zachwyca przytulnością i spokojem. Jak połączyć te dwa elementy w spójną całość radzi Rafał Rogozik, architekt wnętrz Agata S.A.