Idealny narożnik do małego salonu

Wybór odpowiedniego narożnika do niewielkiej przestrzeni jest nie lada wyzwaniem. Mebel powinien wyróżniać się funkcjonalnością, odpowiednim rozmiarem, a ponadto odpowiadać naszemu stylowi urządzania wnętrz. Na co zwrócić uwagę poszukując odpowiedniego narożnika i jak dobrać go do niewielkiego salonu radzi Agata Gołąbska, ekspert mebli tapicerowanych Agata S.A.

Idealna wielkość

Narożniki były szczególnie popularne w latach 60-tych, kiedy to traktowano je wręcz jako wymóg czasów. Obecnie cieszą się ogromnym uznaniem ze względu na swoją funkcjonalność i możliwość dopasowania do nawet niewielkiego wnętrza. W małym salonie każdy metr kwadratowy jest na wagę złota, dlatego wielkość narożnika powinna być dobrze przemyślana.

Pamiętaj, aby przede wszystkim wziąć pod uwagę to, ile osób będzie z niego korzystało. Jeśli Twoja rodzina jest kilkuosobowa – narożniki modułowe, których poszczególne elementy możesz sama konfigurować i układać, powinny spełnić swoją rolę. Te nowoczesne meble można z łatwością dopasować do każdej salonowej aranżacji. Jesteś singlem lub mieszkasz tylko z partnerem? Wybierz narożnik niewielkich gabarytów o szerokości maksymalnie 250 cm.

Agata Gołąbska, ekspert mebli tapicerowanych Agata S.A.

Agata SA_Narożnik Sarah rozkladany.jpgAgata SA_Narożnik Milano rozkładany.jpgAgata SA_Narożik Monaco rozkładany.jpg

Funkcjonalność przede wszystkim

Bez względu na wielkość narożnika warto wybrać ten, który wyróżnia się funkcjonalnością: posiada funkcję spania, pojemnik na pościel, wygodne, regulowane zagłówki i wykonany jest z praktycznego, łatwoczyszczącego materiału. W małej przestrzeni, która nierzadko spełnia rolę salonu i sypialni, rozkładany narożnik będzie idealny na czas codziennego relaksu i po rozłożeniu – sprawdzi się jako wygodne łóżko.

Zwróć uwagę również na materiał, z jakiego jest wykonany narożnik. Jeśli chcesz, aby zakup służył ci przez lata – postaw na łatwoczyszczące tkaniny. Wielość kolorów i faktur gwarantuje, że na pewno znajdziesz taki, który odpowiada twojemu stylowi i odda charakter wnętrza. Jeśli chcesz dodać pomieszczeniu elegancji – ekoskóra powinna spełnić swoją rolę. Pamiętaj tylko o odpowiedniej konserwacji, aby uniknąć zbyt szybkiej eksploatacji mebla.

Agata Gołąbska, ekspert mebli tapicerowanych Agata S.A.

Agata Sa_Narożnik Latte rozkładany.jpgAgata SA_Narożnik Latte rozkładany 2.jpgAgata SA_Narożnik Ella rozkładany.jpgAgata SA_Narożnik Ella rozkładany 2.jpg

https://www.agatameble.pl/Narożnik Milano
https://www.agatameble.pl/Narożnik Monaco
https://www.agatameble.pl/Narożnik Sarah
https://www.agatameble.pl/Narożnik Latte
https://www.agatameble.pl/Narożnik Ella

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 22 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Agata Gołąbska, ekspet mebli tapicerowanych Agata S.A..jpg

Agata SA_Idealny narożnik do małego solonu_materiał prasowy_18.10.17.docx

Agata SA_Narożnik Milano rozkładany.jpg

Agata SA_Narożnik Sarah rozkładany 2.jpg

Agata SA_Narożnik Monaco rozkładany 2.jpg

Agata SA_Narożnik Sarah rozkladany.jpg

Agata SA_Narożik Monaco rozkładany.jpg

Agata SA_Narożnik Ella rozkładany.jpg

Agata SA_Narożnik Ella rozkładany 2.jpg

Agata Sa_Narożnik Latte rozkładany.jpg

Agata SA_Narożnik Latte rozkładany 2.jpg

Urządzanie jadalni: podstawowe wskazówki

Kuchnia to dla wielu osób serce każdego domu. Niemniej ważną funkcję pełni również jadalnia, w której spotykają się wszyscy domownicy, aby wspólnie spędzać czas podczas posiłków. Sprawdź, na co zdaniem ekspertów Salonów Agata warto zwracać uwagę  planując tę część mieszkania czy domu.
Ten kolor zdominuje aranżacje wnętrz w 2018 roku!

Choć kolor roku 2018 nie został jeszcze oficjalnie wybrany, wiele wskazuje na to, że kolejny sezon upłynie pod znakiem odcienia morskiego. Jak wprowadzić tę barwę do wnętrz? Sprawdź inspiracje od eksperta Salonów Agata!
Loftowe, skandynawskie, glamour - jakie oświetlenie pasuje do Twojego wnętrza?

Odpowiednio dobrane oświetlenie nie tylko rozjaśnia przestrzeń, ale też nadaje jej wyjątkowego klimatu. Przy wyborze lamp do mieszkania pamiętaj, aby odzwierciedlały one charakter aranżacji. Jak dobrać oświetlenie pasujące do konkretnego stylu radzi Karol Jaworek, ekspert Agata S.A. ds. oświetlenia.
Jak urządzić idealny kącik do czytania jesienią?

Jesienne wieczory sprzyjają spędzaniu czasu w towarzystwie dobrej książki. Aby przyjemność z czytania była jeszcze większa, warto zatroszczyć się o odpowiednią przestrzeń w domu, która jest dostosowana do naszych potrzeb. Jak zorganizować idealny kącik czytelniczy radzi Natalia Nowak, ekspert ds. aranżacji wnętrz Salonów Agata.

Drewno i szary - stylowe połączenie do Twojego wnętrza

Skandynawska szarość i rustykalne drewno to połączenie nadzwyczajne, ale przede wszystkim bardzo nowoczesne. Szary kolor wprowadza do wnętrz spokój i harmonię, wydobywa piękno innych barw, a drewno zachwyca przytulnością i spokojem. Jak połączyć te dwa elementy w spójną całość radzi Rafał Rogozik, architekt wnętrz Agata S.A.