Idealny narożnik do małego salonu

Wybór odpowiedniego narożnika do niewielkiej przestrzeni jest nie lada wyzwaniem. Mebel powinien wyróżniać się funkcjonalnością, odpowiednim rozmiarem, a ponadto odpowiadać naszemu stylowi urządzania wnętrz. Na co zwrócić uwagę poszukując odpowiedniego narożnika i jak dobrać go do niewielkiego salonu radzi Agata Gołąbska, ekspert mebli tapicerowanych Agata S.A.

Idealna wielkość

Narożniki były szczególnie popularne w latach 60-tych, kiedy to traktowano je wręcz jako wymóg czasów. Obecnie cieszą się ogromnym uznaniem ze względu na swoją funkcjonalność i możliwość dopasowania do nawet niewielkiego wnętrza. W małym salonie każdy metr kwadratowy jest na wagę złota, dlatego wielkość narożnika powinna być dobrze przemyślana.

Pamiętaj, aby przede wszystkim wziąć pod uwagę to, ile osób będzie z niego korzystało. Jeśli Twoja rodzina jest kilkuosobowa – narożniki modułowe, których poszczególne elementy możesz sama konfigurować i układać, powinny spełnić swoją rolę. Te nowoczesne meble można z łatwością dopasować do każdej salonowej aranżacji. Jesteś singlem lub mieszkasz tylko z partnerem? Wybierz narożnik niewielkich gabarytów o szerokości maksymalnie 250 cm.

Agata Gołąbska, ekspert mebli tapicerowanych Agata S.A.

Agata SA_Narożnik Sarah rozkladany.jpgAgata SA_Narożnik Milano rozkładany.jpgAgata SA_Narożik Monaco rozkładany.jpg

Funkcjonalność przede wszystkim

Bez względu na wielkość narożnika warto wybrać ten, który wyróżnia się funkcjonalnością: posiada funkcję spania, pojemnik na pościel, wygodne, regulowane zagłówki i wykonany jest z praktycznego, łatwoczyszczącego materiału. W małej przestrzeni, która nierzadko spełnia rolę salonu i sypialni, rozkładany narożnik będzie idealny na czas codziennego relaksu i po rozłożeniu – sprawdzi się jako wygodne łóżko.

Zwróć uwagę również na materiał, z jakiego jest wykonany narożnik. Jeśli chcesz, aby zakup służył ci przez lata – postaw na łatwoczyszczące tkaniny. Wielość kolorów i faktur gwarantuje, że na pewno znajdziesz taki, który odpowiada twojemu stylowi i odda charakter wnętrza. Jeśli chcesz dodać pomieszczeniu elegancji – ekoskóra powinna spełnić swoją rolę. Pamiętaj tylko o odpowiedniej konserwacji, aby uniknąć zbyt szybkiej eksploatacji mebla.

Agata Gołąbska, ekspert mebli tapicerowanych Agata S.A.

Agata Sa_Narożnik Latte rozkładany.jpgAgata SA_Narożnik Latte rozkładany 2.jpgAgata SA_Narożnik Ella rozkładany.jpgAgata SA_Narożnik Ella rozkładany 2.jpg

https://www.agatameble.pl/Narożnik Milano
https://www.agatameble.pl/Narożnik Monaco
https://www.agatameble.pl/Narożnik Sarah
https://www.agatameble.pl/Narożnik Latte
https://www.agatameble.pl/Narożnik Ella

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 22 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Agata Gołąbska, ekspet mebli tapicerowanych Agata S.A..jpg

Agata SA_Idealny narożnik do małego solonu_materiał prasowy_18.10.17.docx

Agata SA_Narożnik Milano rozkładany.jpg

Agata SA_Narożnik Sarah rozkładany 2.jpg

Agata SA_Narożnik Monaco rozkładany 2.jpg

Agata SA_Narożnik Sarah rozkladany.jpg

Agata SA_Narożik Monaco rozkładany.jpg

Agata SA_Narożnik Ella rozkładany.jpg

Agata SA_Narożnik Ella rozkładany 2.jpg

Agata Sa_Narożnik Latte rozkładany.jpg

Agata SA_Narożnik Latte rozkładany 2.jpg

Odmień swoje mieszkanie na wiosnę przy pomocy dodatków w Twoim stylu

Wiosną, gdy wszystko budzi się do życia, obudzić może się również Twoja kreatywność! Dzięki dodatkom dostępnym w salonach Agata sprawisz, że Twoje wnętrze odzwierciedli nie tylko wiosenną aurę, ale również Twój unikalny styl. Jak to zrobić? Sprawdź kilka wskazówek!
Szukasz inspiracji na urodzinowy prezent dla przyjaciółki? Mamy dla Ciebie kilka propozycji!

Zbliżają się urodziny Twojej najlepszej przyjaciółki, a Ty wciąż nie masz pomysłu na to, co możesz jej sprezentować? Bardzo praktycznym rozwiązaniem mogą okazać się dodatki do aranżacji wnętrz! Pamiętaj tylko o jednym – powinny one odzwierciedlać styl obdarowywanej osoby. Jak trafić w 10? Sprawdź porady od eksperta salonów Agata.
Zasady, których nie możesz złamać przy aranżacji mieszkania! Komentarz ekspercki

Aranżacja przestrzeni jest sztuką i chociaż kreatywność jest w niej mile widziana, to obowiązują nas też pewne prawa oraz zasady, których nie należy łamać. Często bawimy się konwencją i eksperymentujemy, aby wyrazić swój własny, niepowtarzalny styl, jednak dla zachowania
Nie możesz się wyspać? Sprawdź, jak wybrać odpowiedni materac!

Odpowiednio dobrany materac gwarantuje najwyższy komfort w trakcie snu oraz odpoczynek i regenerację całego ciała. Na co zwrócić uwagę przy zakupie, abyśmy każdego dnia wstawali wypoczęci i zrelaksowani radzi Gabriel Gdula, ekspert ds. materacy salonów Agata.

Drewno i szary - stylowe połączenie do Twojego wnętrza

Skandynawska szarość i rustykalne drewno to połączenie nadzwyczajne, ale przede wszystkim bardzo nowoczesne. Szary kolor wprowadza do wnętrz spokój i harmonię, wydobywa piękno innych barw, a drewno zachwyca przytulnością i spokojem. Jak połączyć te dwa elementy w spójną całość radzi Rafał Rogozik, architekt wnętrz Agata S.A.