Idealny narożnik do małego salonu

Wybór odpowiedniego narożnika do niewielkiej przestrzeni jest nie lada wyzwaniem. Mebel powinien wyróżniać się funkcjonalnością, odpowiednim rozmiarem, a ponadto odpowiadać naszemu stylowi urządzania wnętrz. Na co zwrócić uwagę poszukując odpowiedniego narożnika i jak dobrać go do niewielkiego salonu radzi Agata Gołąbska, ekspert mebli tapicerowanych Agata S.A.

Idealna wielkość

Narożniki były szczególnie popularne w latach 60-tych, kiedy to traktowano je wręcz jako wymóg czasów. Obecnie cieszą się ogromnym uznaniem ze względu na swoją funkcjonalność i możliwość dopasowania do nawet niewielkiego wnętrza. W małym salonie każdy metr kwadratowy jest na wagę złota, dlatego wielkość narożnika powinna być dobrze przemyślana.

Pamiętaj, aby przede wszystkim wziąć pod uwagę to, ile osób będzie z niego korzystało. Jeśli Twoja rodzina jest kilkuosobowa – narożniki modułowe, których poszczególne elementy możesz sama konfigurować i układać, powinny spełnić swoją rolę. Te nowoczesne meble można z łatwością dopasować do każdej salonowej aranżacji. Jesteś singlem lub mieszkasz tylko z partnerem? Wybierz narożnik niewielkich gabarytów o szerokości maksymalnie 250 cm.

Agata Gołąbska, ekspert mebli tapicerowanych Agata S.A.

Agata SA_Narożnik Sarah rozkladany.jpgAgata SA_Narożnik Milano rozkładany.jpgAgata SA_Narożik Monaco rozkładany.jpg

Funkcjonalność przede wszystkim

Bez względu na wielkość narożnika warto wybrać ten, który wyróżnia się funkcjonalnością: posiada funkcję spania, pojemnik na pościel, wygodne, regulowane zagłówki i wykonany jest z praktycznego, łatwoczyszczącego materiału. W małej przestrzeni, która nierzadko spełnia rolę salonu i sypialni, rozkładany narożnik będzie idealny na czas codziennego relaksu i po rozłożeniu – sprawdzi się jako wygodne łóżko.

Zwróć uwagę również na materiał, z jakiego jest wykonany narożnik. Jeśli chcesz, aby zakup służył ci przez lata – postaw na łatwoczyszczące tkaniny. Wielość kolorów i faktur gwarantuje, że na pewno znajdziesz taki, który odpowiada twojemu stylowi i odda charakter wnętrza. Jeśli chcesz dodać pomieszczeniu elegancji – ekoskóra powinna spełnić swoją rolę. Pamiętaj tylko o odpowiedniej konserwacji, aby uniknąć zbyt szybkiej eksploatacji mebla.

Agata Gołąbska, ekspert mebli tapicerowanych Agata S.A.

Agata Sa_Narożnik Latte rozkładany.jpgAgata SA_Narożnik Latte rozkładany 2.jpgAgata SA_Narożnik Ella rozkładany.jpgAgata SA_Narożnik Ella rozkładany 2.jpg

https://www.agatameble.pl/Narożnik Milano
https://www.agatameble.pl/Narożnik Monaco
https://www.agatameble.pl/Narożnik Sarah
https://www.agatameble.pl/Narożnik Latte
https://www.agatameble.pl/Narożnik Ella

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 22 wielkopowierzchniowe salony zlokalizowane zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Agata Gołąbska, ekspet mebli tapicerowanych Agata S.A..jpg

Agata SA_Idealny narożnik do małego solonu_materiał prasowy_18.10.17.docx

Agata SA_Narożnik Milano rozkładany.jpg

Agata SA_Narożnik Sarah rozkładany 2.jpg

Agata SA_Narożnik Monaco rozkładany 2.jpg

Agata SA_Narożnik Sarah rozkladany.jpg

Agata SA_Narożik Monaco rozkładany.jpg

Agata SA_Narożnik Ella rozkładany.jpg

Agata SA_Narożnik Ella rozkładany 2.jpg

Agata Sa_Narożnik Latte rozkładany.jpg

Agata SA_Narożnik Latte rozkładany 2.jpg

Prostota i nowoczesność – nadchodzi era wnętrz loftowych

Styl loftowy  to przede wszystkim surowe materiały i przestronne pomieszczenia. Wśród architektów wnętrz jest dobrze znany już od kilku lat, jednak w nadchodzącym sezonie będzie wiodącym trendem także w naszych domach. Polacy polubili cegłę, beton oraz metalowe dodatki i nie ulega wątpliwości, że era wnętrz loftowych zawita na stałe w naszych domach. Sprawdź, czy taka przestrzeń pasuje również do Ciebie.
4 wnętrzarskie sposoby na jesienną chandrę

Mimo, że jesień skutecznie zniechęca do wychodzenia na zewnątrz, w Twoim domu wcale nie musi panować ponura i przygnębiająca atmosfera. Idealnym sposobem na poprawę samopoczucia są zmiany w aranżacji wnętrza. Sprawdź, co zrobić, aby twoje cztery kąty były przytulne, przyjazne i barwne, a przede wszystkim skutecznie odstraszały jesienną chandrę.
Oświetlenie w domu. Jakie lampy wybrać, aby ocieplić wnętrze na jesień?

Piękne wnętrze to nie tylko starannie dobrane meble, oryginalne dodatki czy ściany w najmodniejszym kolorze. Aby te wszystkie elementy były ze sobą spójne i efektownie się prezentowały, ważny jest wybór odpowiedniego oświetlenia, które je wyeksponuje. Ekspert salonów Agata radzi, jakie oświetlenie sprawi, że Twoje wnętrze będzie przytulne i ciepłe tej jesieni.
Modne wnętrze na jesień, czyli dodatki, których nie może zabraknąć w Twoim domu!

Zmiana garderoby to nie wszystko, o czym powinnaś pamiętać, przygotowując się na nadchodzącą porę roku. Przearanżowanie wnętrza według obowiązujących trendów powinno znaleźć się na Twojej liście jesiennych zadań. Wyraziste, ciepłe i kolorowe barwy oraz zaskakujące wzory będą dominowały w nadchodzącym sezonie jesień/zima 2018.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.