5 trików, które odmienią Twoją sypialnię!

Aby odmienić swoją sypialnię wystarczy zastosować kilka prostych trików. Sprawdź, na co zwrócić uwagę przy aranżacji wnętrza i jak osiągnąć zamierzony efekt.

Trik #1: baw się oświetleniem

Agata SA_Siena.jpg
Jeśli Twoja sypialnia jest niewielka lub urządzona w ciemnych barwach – warto ją odpowiednio oświetlić, aby optycznie powiększyć przestrzeń. Ciekawym rozwiązaniem, które wprowadzi do Twojej sypialni nastrój sprzyjający relaksowi i odpoczynkowi są podświetlane szafy lub niewielkie kinkiety przy zagłówku łóżka. Możesz również zdecydować się na ozdobne lampy sufitowe bądź oryginalne lampy stołowe, które nie tylko rozświetlą sypialnię, ale również odzwierciedlą Twój styl wyrażający się poprzez aranżację wnętrza. Chociaż aspekty wizualne odgrywają bardzo ważną rolę w planowaniu przestrzeni, to niemniej istotna jest sama specyfika światła i liczba jego źródeł.

Jedną z cech światła, która pozwala na wiele kombinacji i rozwiązań, jest jego natężenie. W sypialni kluczową rolę odgrywa jednak jego barwa. Aby wytworzyć  przyjemny nastrój warto postawić na ciepłe, delikatne światło o barwie poniżej 6000 K

Karol Jaworek, ekspert Agata S.A. ds. oświetlenia.

Trik #2: Postaw na kolorowe dodatki

Agata SA_Futura.jpg
Prostym sposobem na odmianę sypialni jest wybór nowych, kolorowych dodatków. Rozwiązaniem godnym polecenia jest wprowadzenie elementu, który wcześniej nie gościł
w danym pomieszczeniu, np. pufy lub oryginalnego fotela.

Wiele osób stawia na sypialnie, w których dominuje biel. Jest to modny kierunek, dający szerokie spektrum możliwości przy cyklicznych zmianach aranżacji. Warto wybrać jeden kolor przewodni i pod tym kątem dobrać kilka dodatków. Dzięki temu, niewielkim nakładem finansowym, można co jakiś czas znacząco odmieniać charakter sypialni, stosując to mocne, to pastelowe barwy

Natalia Nowak, ekspert ds. aranżacji wnętrz Agata S.A.

Agata SA_Pościl Estiva.jpgAgata SA_Koc Vivio.jpgAgata SA_Poduszka Shaggy.jpgAgata SA_Poszewka dekoracyjna.jpg

Trik #3: Lustro zdziała cuda

Agata SA_Linate.jpg
Twoja sypialnia jest niewielka i nieustannie marzysz o większej? Jeśli nie masz możliwości urządzenia jej w innym pomieszczeniu, warto ją optycznie powiększyć. Idealnym rozwiązaniem będzie wstawienie lustra. Możesz powiesić je nad łóżkiem, przy toaletce lub naprzeciwko okna – dzięki temu przestrzeń wyda się optycznie większa.

Jeśli nie masz miejsca ani na ścianie, ani na podłodze – zdecyduj się na szafę z lustrem zewnętrznym. Taki trik sprawi, że nawet niewielka przestrzeń stanie się jaśniejsza i bardziej przestronna

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Agata SA_Lustro.jpgAgata SA_Lustro White.jpgAgata SA_Lustro biała rama przecierana.jpg

Trik #4: Niski koszt – wielka zmiana

Lubisz swoje meble w sypialni jednak wciąż czujesz, że całość aranżacji nie oddaje Twojego stylu i chciałabyś coś zmienić niewielkim kosztem? Twoje potrzeby może zaspokoić wymiana tekstyliów: poduszek, narzuty czy koca. Jeśli jesteś typem romantyczki – pastelowe, delikatne wzory i kolorystyka utrzymana w różu będą dla Ciebie odpowiednie. Bardziej odważnym przypadną do gustu poduszki w kolorowe, wyraziste paski oraz koce czy kolorowe zasłony. Pamiętaj jedynie, aby zachować kolorystyczną spójność.

Trik #5: Trochę natury

Agata SA_Recover.jpg
Dobrym sposobem na odświeżenie wyglądu sypialni jest wprowadzenie do niej elementów natury. Ten trend od kilku sezonów nie wychodzi z mody w aranżacji wnętrz i pasuje praktycznie do większości stylów. Warto postawić na kwiaty – sprawdzą się zarówno żywe, jak i sztuczne. Dzięki nim nadamy wnętrzu przytulnego, ciepłego charakteru. Ciekawym rozwiązaniem są też drewniane dodatki aranżacyjne, nadające uniwersalnej i niewymuszonej elegancji.
Agata SA_Sztuczy kwiat w osłonce.jpgAgata SA_Świecznik dekoracyjny.jpgAgata SA_Kwiat sztuczny w doniczce 3.jpgAgata SA_Ramki na zdjęcia.jpg

https://www.agatameble.pl/Kolekcja Futura
https://www.agatameble.pl/Kolekcja Siena
https://www.agatameble.pl/Kolekcja Recover
https://www.agatameble.pl/Lampa Tornado
https://www.agatameble.pl/Lampa Libra
https://www.agatameble.pl/Kinkiet Pioli
https://www.agatameble.pl/Lampa Carmen
https://www.agatameble.pl/Pościel Estiva
https://www.agatameble.pl/Koc polarowy
https://www.agatameble.pl/Lustro White
https://www.agatameble.pl/Lustro biała rama

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A..jpg

Agata SA_Poduszka Orient różowa.jpg

Agata SA_Koc polarowy wzór.jpg

Czas na wiosenne porządki! 3 sposoby na bałagan w szafie

Masz mnóstwo zimowych ubrań w szafie? Chciałabyś wymienić garderobę na wiosenno-letnią, ale nie masz na nią miejsca? To odpowiedni moment na porządki! Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz salonów Agata zdradza 3 sposoby na bałagan w szafie.
Wiosenne śniadanie na balkonie. Sprawdź, jak stworzyć niepowtarzalny klimat!

Wiosenna aura sprzyja długim spacerom, rowerowym przejażdżkom i przebywaniu na świeżym powietrzu. Doskonałym pomysłem na rozpoczęcie ciepłego, majowego weekendu może okazać się pyszne śniadanie i aromatyczna kawa na balkonie. Sprawdź, czego potrzebujesz, aby stworzyć niepowtarzalny klimat na kilku metrach kwadratowych!
Sprawdź, jak urządzić kuchnię zgodnie z Twoim stylem

Lubisz gotować i spędzasz dużo czasu w kuchni? Chciałabyś, aby była ona urządzona zgodnie z Twoim stylem? Daj się zaskoczyć propozycjom od salonów Agata i sprawdź, jak łatwo dopasować przestrzeń do siebie.
Odmień swoje mieszkanie na wiosnę przy pomocy dodatków w Twoim stylu

Wiosną, gdy wszystko budzi się do życia, obudzić może się również Twoja kreatywność! Dzięki dodatkom dostępnym w salonach Agata sprawisz, że Twoje wnętrze odzwierciedli nie tylko wiosenną aurę, ale również Twój unikalny styl. Jak to zrobić? Sprawdź kilka wskazówek!