Romantyczne wnętrze - jak je urządzić?

Aranżacja wnętrza w stylu romantycznym to przede wszystkim jasne kolory mebli oraz delikatne, pastelowe dodatki. Dzięki nim przestrzeń stanie się subtelna i stylowa. Jak odmienić cztery kąty i nadać im subtelnej magii podpowiada Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Stylowe meble, czyli podstawa romantycznej aranżacji

Styl romantyczny ma wiele twarzy – jednym kojarzy się z domem pełnym antyków, drugim z klimatycznymi wnętrzami rodem z angielskich prowincji, jeszcze innym z bielą dopełnioną wzorzystymi elementami z dodatkiem jednego koloru, np. błękitu. Aby osiągnąć zamierzony efekt warto postawić na meble, które idealnie wpiszą się w każde z tych wyobrażeń. Do romantycznych wnętrz doskonale pasują kolekcje pikowane, o stylowych kształtach i przygaszonych, ciepłych kolorach. Drewniane elementy dodają im charakteru retro, który jest bardzo ceniony w romantycznych aranżacjach.
Agata SA_Amelie sofa.jpgAgata SA_Amelie fotel.jpg
Agata SA_komplet Amelia.jpg

Aby stworzyć romantyczny klimat warto postawić na mocny akcent, który nada odpowiedni kierunek całej aranżacji. Doskonale sprawdzą się meble z ciekawym wzorem – w delikatne paski, kratkę bądź kwiatki. Ozdobne poduszki dopełnią całości. Znaczącą rolę w romantycznych aranżacjach odgrywa też dywan. Można postawić na klasyczny, prostokątny, bądź bardziej odważny, okrągły.

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Agata SA_Sofa Benito.jpgAgata SA_Fotel Benito.jpgAgata SA_Sofa Alis.jpg
Agata SA_Sofa Juliett.jpgAgata SA_Fotel wypoczynkowy Juliett.jpgAgata SA_Pufa Juliett.jpg

Twórz klimat dzięki dodatkom

Romantyczne wnętrze kreują dodatki.  Jasne, pastelowe elementy tworzą kobiecy, nastrojowy klimat. Pięknie wygląda biel przyprószona szarością w połączeniu z kolorowymi akcentami. Obraz, zegar, a może lustro? Niezależnie na co się zdecydujesz pamiętaj, że właśnie te z pozoru drobne wybory decydują o całości.

Jeśli wzorzyste meble nie wpisują się w Twój gust – romantyczny nastrój swojemu wnętrzu możesz nadać dzięki dodatkom do aranżacji. Dobrze sprawdzą się ozdobne poduszki, obrazy, kwiaty czy ramki na zdjęcia. Wszystkie tekstylia w subtelnych barwach pomogą Ci odmienić wnętrze, aby pasowało ono do Twojej osobowości

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Agata SA_Zegar ścienny.jpgAgata SA_Ramka na zdjęcia.JPGAgata SA_poszewka dekoracyjna.jpgAgata SA_sztuczny kwiat w doniczce.JPGAgata SA_Obraz white love.png

Nowoczesny romantyzm

Tworząc romantyczny klimat nie zapomnij o oświetleniu. Nowoczesne, nastrojowe wnętrze to poza pastelami i motywami kwiatowymi również szkło i kryształ. Doskonale sprawdzą się więc żyrandole i lampy o ciekawych wzorach, które swoim połyskiem i blaskiem nadadzą uwodzicielskiego klimatu czterem kątom.
Agata SA_Lampa stołowa Marvel.jpgAgata SA_Lampa Carmen.jpgAgata SA_Lampa Artemida.pngAgata SA_Lampa wisząca Leta.jpg

https://www.agatameble.pl/Sofa Juliett
https://www.agatameble.pl/meble/Fotel Juliett
https://www.agatameble.pl/meble/Pufa Juliett
https://www.agatameble.pl/Sofa Alis
https://www.agatameble.pl/Lampa stołowa Marvel
https://www.agatameble.pl/Lampa wisząca Leta
https://www.agatameble.pl/Lampa stołowa Carmen
https://www.agatameble.pl/Lampa Artemida

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni
i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów
i ekspertów.

Agata SA_Lampa Carmen.jpg

Agata SA_Lampa wisząca Leta.jpg

Agata SA_Lampa Artemida.png

Odmień swoje mieszkanie na wiosnę przy pomocy dodatków w Twoim stylu

Wiosną, gdy wszystko budzi się do życia, obudzić może się również Twoja kreatywność! Dzięki dodatkom dostępnym w salonach Agata sprawisz, że Twoje wnętrze odzwierciedli nie tylko wiosenną aurę, ale również Twój unikalny styl. Jak to zrobić? Sprawdź kilka wskazówek!
Szukasz inspiracji na urodzinowy prezent dla przyjaciółki? Mamy dla Ciebie kilka propozycji!

Zbliżają się urodziny Twojej najlepszej przyjaciółki, a Ty wciąż nie masz pomysłu na to, co możesz jej sprezentować? Bardzo praktycznym rozwiązaniem mogą okazać się dodatki do aranżacji wnętrz! Pamiętaj tylko o jednym – powinny one odzwierciedlać styl obdarowywanej osoby. Jak trafić w 10? Sprawdź porady od eksperta salonów Agata.
Zasady, których nie możesz złamać przy aranżacji mieszkania! Komentarz ekspercki

Aranżacja przestrzeni jest sztuką i chociaż kreatywność jest w niej mile widziana, to obowiązują nas też pewne prawa oraz zasady, których nie należy łamać. Często bawimy się konwencją i eksperymentujemy, aby wyrazić swój własny, niepowtarzalny styl, jednak dla zachowania
Nie możesz się wyspać? Sprawdź, jak wybrać odpowiedni materac!

Odpowiednio dobrany materac gwarantuje najwyższy komfort w trakcie snu oraz odpoczynek i regenerację całego ciała. Na co zwrócić uwagę przy zakupie, abyśmy każdego dnia wstawali wypoczęci i zrelaksowani radzi Gabriel Gdula, ekspert ds. materacy salonów Agata.

5 trików, które odmienią Twoją sypialnię!

Aby odmienić swoją sypialnię wystarczy zastosować kilka prostych trików. Sprawdź, na co zwrócić uwagę przy aranżacji wnętrza i jak osiągnąć zamierzony efekt.