Romantyczne wnętrze - jak je urządzić?

Aranżacja wnętrza w stylu romantycznym to przede wszystkim jasne kolory mebli oraz delikatne, pastelowe dodatki. Dzięki nim przestrzeń stanie się subtelna i stylowa. Jak odmienić cztery kąty i nadać im subtelnej magii podpowiada Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Stylowe meble, czyli podstawa romantycznej aranżacji

Styl romantyczny ma wiele twarzy – jednym kojarzy się z domem pełnym antyków, drugim z klimatycznymi wnętrzami rodem z angielskich prowincji, jeszcze innym z bielą dopełnioną wzorzystymi elementami z dodatkiem jednego koloru, np. błękitu. Aby osiągnąć zamierzony efekt warto postawić na meble, które idealnie wpiszą się w każde z tych wyobrażeń. Do romantycznych wnętrz doskonale pasują kolekcje pikowane, o stylowych kształtach i przygaszonych, ciepłych kolorach. Drewniane elementy dodają im charakteru retro, który jest bardzo ceniony w romantycznych aranżacjach.
Agata SA_Amelie sofa.jpgAgata SA_Amelie fotel.jpg
Agata SA_komplet Amelia.jpg

Aby stworzyć romantyczny klimat warto postawić na mocny akcent, który nada odpowiedni kierunek całej aranżacji. Doskonale sprawdzą się meble z ciekawym wzorem – w delikatne paski, kratkę bądź kwiatki. Ozdobne poduszki dopełnią całości. Znaczącą rolę w romantycznych aranżacjach odgrywa też dywan. Można postawić na klasyczny, prostokątny, bądź bardziej odważny, okrągły.

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Agata SA_Sofa Benito.jpgAgata SA_Fotel Benito.jpgAgata SA_Sofa Alis.jpg
Agata SA_Sofa Juliett.jpgAgata SA_Fotel wypoczynkowy Juliett.jpgAgata SA_Pufa Juliett.jpg

Twórz klimat dzięki dodatkom

Romantyczne wnętrze kreują dodatki.  Jasne, pastelowe elementy tworzą kobiecy, nastrojowy klimat. Pięknie wygląda biel przyprószona szarością w połączeniu z kolorowymi akcentami. Obraz, zegar, a może lustro? Niezależnie na co się zdecydujesz pamiętaj, że właśnie te z pozoru drobne wybory decydują o całości.

Jeśli wzorzyste meble nie wpisują się w Twój gust – romantyczny nastrój swojemu wnętrzu możesz nadać dzięki dodatkom do aranżacji. Dobrze sprawdzą się ozdobne poduszki, obrazy, kwiaty czy ramki na zdjęcia. Wszystkie tekstylia w subtelnych barwach pomogą Ci odmienić wnętrze, aby pasowało ono do Twojej osobowości

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Agata SA_Zegar ścienny.jpgAgata SA_Ramka na zdjęcia.JPGAgata SA_poszewka dekoracyjna.jpgAgata SA_sztuczny kwiat w doniczce.JPGAgata SA_Obraz white love.png

Nowoczesny romantyzm

Tworząc romantyczny klimat nie zapomnij o oświetleniu. Nowoczesne, nastrojowe wnętrze to poza pastelami i motywami kwiatowymi również szkło i kryształ. Doskonale sprawdzą się więc żyrandole i lampy o ciekawych wzorach, które swoim połyskiem i blaskiem nadadzą uwodzicielskiego klimatu czterem kątom.
Agata SA_Lampa stołowa Marvel.jpgAgata SA_Lampa Carmen.jpgAgata SA_Lampa Artemida.pngAgata SA_Lampa wisząca Leta.jpg

https://www.agatameble.pl/Sofa Juliett
https://www.agatameble.pl/meble/Fotel Juliett
https://www.agatameble.pl/meble/Pufa Juliett
https://www.agatameble.pl/Sofa Alis
https://www.agatameble.pl/Lampa stołowa Marvel
https://www.agatameble.pl/Lampa wisząca Leta
https://www.agatameble.pl/Lampa stołowa Carmen
https://www.agatameble.pl/Lampa Artemida

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni
i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów
i ekspertów.

Agata SA_Lampa wisząca Leta.jpg

Agata SA_Lampa Artemida.png

Czas na wiosenne porządki! 3 sposoby na bałagan w szafie

Masz mnóstwo zimowych ubrań w szafie? Chciałabyś wymienić garderobę na wiosenno-letnią, ale nie masz na nią miejsca? To odpowiedni moment na porządki! Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz salonów Agata zdradza 3 sposoby na bałagan w szafie.
Wiosenne śniadanie na balkonie. Sprawdź, jak stworzyć niepowtarzalny klimat!

Wiosenna aura sprzyja długim spacerom, rowerowym przejażdżkom i przebywaniu na świeżym powietrzu. Doskonałym pomysłem na rozpoczęcie ciepłego, majowego weekendu może okazać się pyszne śniadanie i aromatyczna kawa na balkonie. Sprawdź, czego potrzebujesz, aby stworzyć niepowtarzalny klimat na kilku metrach kwadratowych!
Sprawdź, jak urządzić kuchnię zgodnie z Twoim stylem

Lubisz gotować i spędzasz dużo czasu w kuchni? Chciałabyś, aby była ona urządzona zgodnie z Twoim stylem? Daj się zaskoczyć propozycjom od salonów Agata i sprawdź, jak łatwo dopasować przestrzeń do siebie.
Odmień swoje mieszkanie na wiosnę przy pomocy dodatków w Twoim stylu

Wiosną, gdy wszystko budzi się do życia, obudzić może się również Twoja kreatywność! Dzięki dodatkom dostępnym w salonach Agata sprawisz, że Twoje wnętrze odzwierciedli nie tylko wiosenną aurę, ale również Twój unikalny styl. Jak to zrobić? Sprawdź kilka wskazówek!