Kuchnia w 4 stylach – wybierz swój ulubiony!

Kuchnia to jedno z najważniejszych miejsc w domu. To tutaj spotykamy się z rodziną na poranną kawę, wieczorne pogawędki i wspólne posiłki. Jej aranżacja powinna odzwierciedlać nasz styl i tworzyć spójną całość z wystrojem całego mieszkania. O czym należy pamiętać urządzając kuchnię w konkretnym stylu radzi Rafał Rogozik, architekt wnętrz Agata S.A.

Kuchnia glamour

Styl glamour kojarzy się z przepychem i błyskiem, jednak w aranżacji kuchni wystarczy tylko kilka akcentów, aby go osiągnąć. Najważniejszym z nich są połyskujące powierzchnie. Idealnie sprawdzą się wszystkie meble na wysoki połysk oraz srebrne elementy, zarówno w wykończeniu mebli, jak i dodatkach aranżacyjnych. Decydując się na urządzenie kuchni w stylu glamour nie możesz zapomnieć o złotych i kryształowych detalach: lampach, zastawie, czy ramkach na zdjęcia, które skutecznie dodadzą niewymuszonej elegancji i blichtru.
Agata SA_Kuchnia.jpg

Skandynawska prostota

Kuchnia w stylu skandynawskim to prostota, minimalizm i maksymalne wydobycie światła. Jeśli lubisz nieskomplikowane formy i kształty, to ten styl spełni Twoje oczekiwania. Postaw na meble w jasnych odcieniach bieli i szarości, które optycznie powiększą przestrzeń i będą doskonałą bazą do dalszej aranżacji. Dobrym rozwiązaniem na urozmaicenie wystroju są dodatki w pastelowych lub drewnianych barwach, które doskonale ocieplą surowość bieli, dodadzą charakteru i indywidualizmu wnętrzu. Pamiętaj, że kuchnia w stylu skandynawskim musi być rozświetlona naturalnym światłem, dlatego unikaj ciężkich zasłon i firan w oknach.
Agata SA_Kuchnia 3.jpg
Agata SA_Kuchnia szara.jpg

Kuchenna klasyka

Dla miłośników tradycyjnych wnętrz – przytulna, ciepła i jasna kuchnia będzie odpowiednia. Domowy charakter, funkcjonalność i harmonia to główne cechy stylu klasycznego. Urządzając kuchnię postaw na meble w odcieniach ciepłego brązu i beżu, które oczarują swoją subtelnością i prostotą, a przy tym będą ciekawą bazą do aranżacyjnych dodatków. Takie kolory są świetnym rozwiązaniem dla wszystkich, którzy nie przepadają za eksperymentami w kuchni. Dodatkowo ponadczasowe, drewniane elementy idealnie skomponują się z kwiatami w ozdobnych doniczkach, ziołami w skrzynkach czy różnokolorowymi dodatkami.
Agata SA_Kuchnia Qubik.jpg

Minimalizm w kuchni

Urządzając kuchnię w stylu minimalistycznym kieruj się zasadą „mniej znaczy więcej”. Styl ten wręcz zadziwia prostotą, a im mniej elementów – tym większy efekt. Wybierając szafki zdecyduj się na kwadratowe lub prostokątne z gładkimi frontami i ukrytymi bądź delikatnie widocznymi uchwytami. Najlepiej sprawdzą się meble w bieli, szarości, graficie. Kuchnia w tym stylu nie powinna być urozmaicana kolorowymi dodatkami, wręcz przeciwnie. Ich brak zapewni Ci oczekiwany, minimalistyczny efekt.
Agata SA_Kuchnia 2.jpg

https://www.agatameble.pl/Maszynka do makaronu
https://www.agatameble.pl/Hoker Jowisz
https://www.agatameble.pl/Czajnik srebrny
https://www.agatameble.pl/Kubek koronka
https://www.agatameble.pl/meble/Krzesło Igor
https://www.agatameble.pl/Ramka na zdjęcie
https://www.agatameble.pl/Serwis obiadowy
https://www.agatameble.pl/Lampa Dove
https://www.agatameble.pl/Serwis obiadowy Floral
https://www.agatameble.pl/Lampa wisząca Tango
https://www.agatameble.pl/Krzesło Evi
https://www.agatameble.pl/Stół Cleo

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni
i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów
i ekspertów.

Rafał Rogozik.jpg

Kuchnia w 4 stylach – wybierz swój ulubiony! _materiał prasowy_19.07.2017.docx

docx | 3,44 MB

Agata SA_Kuchnia 2.jpg

Agata SA_Kuchnia.jpg

Agata SA_Kuchnia Qubik.jpg

Agata SA_Kuchnia 3.jpg

Agata SA_Raka na zdjęcie srebrna.jpg

Agata SA_Kuchnia szara.jpg

Agata SA_Podkładka.jpg

Agata SA_Serwis obiadowy Floral.jpg

Agata SA_Sztuczny kwiat w białej doniczce.JPG

Agata SA_Ramki na zdjęcia.jpg

Agata SA_Chlebak.jpg

Agata SA_Miska Enjoy.png

Agata SA_Szklanka.jpg

Agata SA_Czajnik 3l.jpg

Agata SA_Szklany lampion z uchwytem.jpg

Agata SA_Kubek żółty.JPG

Agata SA_Sztuczny kwiat w doniczce.jpg

Agata SA_Kubek koronka.JPG

Agata SA_Świecznik dekoracyjny.jpg

Agata SA_Czajnik Thomas.jpg

Agata SA_Sztuczny kwiat.JPG

Agata SA_Maszynka do makaronu.jpg

Agata SA_Sztućce ze stali nierdzewnej zielone.jpg

Agata SA_Kubek serce.JPG

Agata SA_Zestaw do dipów.jpg

Agata SA_Lampa stołowa Dove.jpg

Agata SA_Kosz na owoce.JPG

Agata SA_Lampa wisząca Tango.png

Agata SA_Komplet obiadowo-kawowy OPTY.jpg

Agata SA_Filiżanka Coffee ze spodkiem.jpg

Agata SA_Młynek elektryczny.jpg

Agata SA_Komplet sztućców Apollo.jpg

Agata SA_Stół rozkąłdany Cleo.jpg

Agata SA_Lampa Crystal.jpg

Agata SA_Komplet kawowy Quadro Bianco.jpg

Agata SA_Krzesło barowe Jowisz.jpg

Agata SA_Krzesło Igor.jpg

Agata SA_Krzesło Evi.jpg

Modne wnętrze na jesień, czyli dodatki, których nie może zabraknąć w Twoim domu!

Zmiana garderoby to nie wszystko, o czym powinnaś pamiętać, przygotowując się na nadchodzącą porę roku. Przearanżowanie wnętrza według obowiązujących trendów powinno znaleźć się na Twojej liście jesiennych zadań. Wyraziste, ciepłe i kolorowe barwy oraz zaskakujące wzory będą dominowały w nadchodzącym sezonie jesień/zima 2018.
Zieleń angielska wchodzi na salony. Sprawdź, co przewidują eksperci

Chcesz wprowadzić elegancję i szyk do swojego mieszkania? Nic prostszego! W tym sezonie masz szansę podkreślić swoje wnętrze modnymi meblami i dodatkami w kolorze butelkowej zieleni. Dawniej kojarzony z ciężkim, angielskim wystrojem, obecnie stał się najbardziej pożądanym kolorem w aranżacji wnętrz. Ekspert salonów Agata podpowiada, jak wprowadzić tę szlachetną barwę do swoich czterech kątów.
Czas na wiosenne porządki! 3 sposoby na bałagan w szafie

Masz mnóstwo zimowych ubrań w szafie? Chciałabyś wymienić garderobę na wiosenno-letnią, ale nie masz na nią miejsca? To odpowiedni moment na porządki! Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz salonów Agata zdradza 3 sposoby na bałagan w szafie.
Wiosenne śniadanie na balkonie. Sprawdź, jak stworzyć niepowtarzalny klimat!

Wiosenna aura sprzyja długim spacerom, rowerowym przejażdżkom i przebywaniu na świeżym powietrzu. Doskonałym pomysłem na rozpoczęcie ciepłego, majowego weekendu może okazać się pyszne śniadanie i aromatyczna kawa na balkonie. Sprawdź, czego potrzebujesz, aby stworzyć niepowtarzalny klimat na kilku metrach kwadratowych!