Kuchnia w 4 stylach – wybierz swój ulubiony!

Kuchnia to jedno z najważniejszych miejsc w domu. To tutaj spotykamy się z rodziną na poranną kawę, wieczorne pogawędki i wspólne posiłki. Jej aranżacja powinna odzwierciedlać nasz styl i tworzyć spójną całość z wystrojem całego mieszkania. O czym należy pamiętać urządzając kuchnię w konkretnym stylu radzi Rafał Rogozik, architekt wnętrz Agata S.A.

Kuchnia glamour

Styl glamour kojarzy się z przepychem i błyskiem, jednak w aranżacji kuchni wystarczy tylko kilka akcentów, aby go osiągnąć. Najważniejszym z nich są połyskujące powierzchnie. Idealnie sprawdzą się wszystkie meble na wysoki połysk oraz srebrne elementy, zarówno w wykończeniu mebli, jak i dodatkach aranżacyjnych. Decydując się na urządzenie kuchni w stylu glamour nie możesz zapomnieć o złotych i kryształowych detalach: lampach, zastawie, czy ramkach na zdjęcia, które skutecznie dodadzą niewymuszonej elegancji i blichtru.
Agata SA_Kuchnia.jpg

Skandynawska prostota

Kuchnia w stylu skandynawskim to prostota, minimalizm i maksymalne wydobycie światła. Jeśli lubisz nieskomplikowane formy i kształty, to ten styl spełni Twoje oczekiwania. Postaw na meble w jasnych odcieniach bieli i szarości, które optycznie powiększą przestrzeń i będą doskonałą bazą do dalszej aranżacji. Dobrym rozwiązaniem na urozmaicenie wystroju są dodatki w pastelowych lub drewnianych barwach, które doskonale ocieplą surowość bieli, dodadzą charakteru i indywidualizmu wnętrzu. Pamiętaj, że kuchnia w stylu skandynawskim musi być rozświetlona naturalnym światłem, dlatego unikaj ciężkich zasłon i firan w oknach.
Agata SA_Kuchnia 3.jpg
Agata SA_Kuchnia szara.jpg

Kuchenna klasyka

Dla miłośników tradycyjnych wnętrz – przytulna, ciepła i jasna kuchnia będzie odpowiednia. Domowy charakter, funkcjonalność i harmonia to główne cechy stylu klasycznego. Urządzając kuchnię postaw na meble w odcieniach ciepłego brązu i beżu, które oczarują swoją subtelnością i prostotą, a przy tym będą ciekawą bazą do aranżacyjnych dodatków. Takie kolory są świetnym rozwiązaniem dla wszystkich, którzy nie przepadają za eksperymentami w kuchni. Dodatkowo ponadczasowe, drewniane elementy idealnie skomponują się z kwiatami w ozdobnych doniczkach, ziołami w skrzynkach czy różnokolorowymi dodatkami.
Agata SA_Kuchnia Qubik.jpg

Minimalizm w kuchni

Urządzając kuchnię w stylu minimalistycznym kieruj się zasadą „mniej znaczy więcej”. Styl ten wręcz zadziwia prostotą, a im mniej elementów – tym większy efekt. Wybierając szafki zdecyduj się na kwadratowe lub prostokątne z gładkimi frontami i ukrytymi bądź delikatnie widocznymi uchwytami. Najlepiej sprawdzą się meble w bieli, szarości, graficie. Kuchnia w tym stylu nie powinna być urozmaicana kolorowymi dodatkami, wręcz przeciwnie. Ich brak zapewni Ci oczekiwany, minimalistyczny efekt.
Agata SA_Kuchnia 2.jpg

https://www.agatameble.pl/Maszynka do makaronu
https://www.agatameble.pl/Hoker Jowisz
https://www.agatameble.pl/Czajnik srebrny
https://www.agatameble.pl/Kubek koronka
https://www.agatameble.pl/meble/Krzesło Igor
https://www.agatameble.pl/Ramka na zdjęcie
https://www.agatameble.pl/Serwis obiadowy
https://www.agatameble.pl/Lampa Dove
https://www.agatameble.pl/Serwis obiadowy Floral
https://www.agatameble.pl/Lampa wisząca Tango
https://www.agatameble.pl/Krzesło Evi
https://www.agatameble.pl/Stół Cleo

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni
i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów
i ekspertów.

Rafał Rogozik.jpg

Kuchnia w 4 stylach – wybierz swój ulubiony! _materiał prasowy_19.07.2017.docx

docx | 3,44 MB

Agata SA_Kuchnia 2.jpg

Agata SA_Kuchnia.jpg

Agata SA_Kuchnia Qubik.jpg

Agata SA_Kuchnia 3.jpg

Agata SA_Raka na zdjęcie srebrna.jpg

Agata SA_Kuchnia szara.jpg

Agata SA_Podkładka.jpg

Agata SA_Serwis obiadowy Floral.jpg

Agata SA_Sztuczny kwiat w białej doniczce.JPG

Agata SA_Ramki na zdjęcia.jpg

Agata SA_Chlebak.jpg

Agata SA_Miska Enjoy.png

Agata SA_Szklanka.jpg

Agata SA_Czajnik 3l.jpg

Agata SA_Szklany lampion z uchwytem.jpg

Agata SA_Kubek żółty.JPG

Agata SA_Sztuczny kwiat w doniczce.jpg

Agata SA_Kubek koronka.JPG

Agata SA_Świecznik dekoracyjny.jpg

Agata SA_Czajnik Thomas.jpg

Agata SA_Sztuczny kwiat.JPG

Agata SA_Maszynka do makaronu.jpg

Agata SA_Sztućce ze stali nierdzewnej zielone.jpg

Agata SA_Kubek serce.JPG

Agata SA_Zestaw do dipów.jpg

Agata SA_Lampa stołowa Dove.jpg

Agata SA_Kosz na owoce.JPG

Agata SA_Lampa wisząca Tango.png

Agata SA_Komplet obiadowo-kawowy OPTY.jpg

Agata SA_Filiżanka Coffee ze spodkiem.jpg

Agata SA_Młynek elektryczny.jpg

Agata SA_Komplet sztućców Apollo.jpg

Agata SA_Stół rozkąłdany Cleo.jpg

Agata SA_Lampa Crystal.jpg

Agata SA_Komplet kawowy Quadro Bianco.jpg

Agata SA_Krzesło barowe Jowisz.jpg

Agata SA_Krzesło Igor.jpg

Agata SA_Krzesło Evi.jpg

Czas na wiosenne porządki! 3 sposoby na bałagan w szafie

Masz mnóstwo zimowych ubrań w szafie? Chciałabyś wymienić garderobę na wiosenno-letnią, ale nie masz na nią miejsca? To odpowiedni moment na porządki! Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz salonów Agata zdradza 3 sposoby na bałagan w szafie.
Wiosenne śniadanie na balkonie. Sprawdź, jak stworzyć niepowtarzalny klimat!

Wiosenna aura sprzyja długim spacerom, rowerowym przejażdżkom i przebywaniu na świeżym powietrzu. Doskonałym pomysłem na rozpoczęcie ciepłego, majowego weekendu może okazać się pyszne śniadanie i aromatyczna kawa na balkonie. Sprawdź, czego potrzebujesz, aby stworzyć niepowtarzalny klimat na kilku metrach kwadratowych!
Sprawdź, jak urządzić kuchnię zgodnie z Twoim stylem

Lubisz gotować i spędzasz dużo czasu w kuchni? Chciałabyś, aby była ona urządzona zgodnie z Twoim stylem? Daj się zaskoczyć propozycjom od salonów Agata i sprawdź, jak łatwo dopasować przestrzeń do siebie.
Odmień swoje mieszkanie na wiosnę przy pomocy dodatków w Twoim stylu

Wiosną, gdy wszystko budzi się do życia, obudzić może się również Twoja kreatywność! Dzięki dodatkom dostępnym w salonach Agata sprawisz, że Twoje wnętrze odzwierciedli nie tylko wiosenną aurę, ale również Twój unikalny styl. Jak to zrobić? Sprawdź kilka wskazówek!

5 najczęstszych błędów w aranżacji wnętrz – czego się wystrzegać i na co zwrócić uwagę

Urządzanie wnętrz jest nie lada wyzwaniem szczególnie dla osób, które robią to po raz pierwszy. Wielość pomysłów na aranżacje czterech kątów często powoduje, że efekt końcowy jest daleki od wymarzonego, idealnego wystroju. Niezależnie od tego, czy planujesz całkowity remont mieszkania czy niewielkie zmiany Rafał Rogozik, architekt wnętrz Agata S.A. podpowiada jakich błędów uniknąć.