Nowoczesna biel i ponadczasowe drewno w Twoim salonie

Biały kolor w salonie idealnie sprawdza się praktycznie w każdym stylu: skandynawskim, prowansalskim czy klasycznym. Jest też idealną bazą do wprowadzenia innych kolorów i motywów, które dopasują wnętrze do Twojej osobowości. Jednym z takich ponadczasowych elementów jest drewno. Arkadiusz Jasiński, ekspert mebli skrzyniowych Agata S.A., podpowiada jak stworzyć idealny duet bieli i drewna.

Ponadczasowość bieli

Biały kolor we wnętrzach to trend, który nie przemija. Nie ma co się dziwić – biel jest nie tylko elegancka i rozświetla wnętrze, ale również pasuje do każdego pomieszczenia i umożliwia wielość aranżacji. Można jej używać zarówno w kuchni, łazience, salonie, jak i sypialni. Odnajduje się w większości stylów, więc nieważne czy jesteś fanką stylu glamour, prowansalskiego, czy klasycznego – białe ściany, czy meble doskonale odnajdują się w większości wnętrz. Kolor ten jest na tyle uniwersalny, że najczęściej stanowi bazę do dalszego urządzania mieszkania. Dla osób, które mają wymagający gust, a chcą ocieplić surowy, biały salon idealnym rozwiązaniem są drewniane akcenty.

Biel i drewno – duet doskonały

Białe meble z drewnianymi elementami to rozwiązanie ponadczasowe i bardzo nowoczesne, idealne dla osób ceniących sobie elegancję i ciepło we wnętrzach, podążając jednocześnie na najnowszymi trendami.

Dzięki naturalnym akcentom salon, pomimo surowości bieli – staje się bardziej przytulny, ale nie traci przy tym świeżości i przestronności. Wręcz przeciwnie: drewno nadaje oryginalności i ponadczasowej, tradycyjnej klasyki wnętrzu. Proste, białe szafki, witryny czy stoliki z naturalnymi motywami tworzą niebanalny design, który rozświetli salon i stworzy ciepły, przyjemny klimat

Arkadiusz Jasiński, ekspert mebli skrzyniowych Agata S.A.

Jeżeli więc lubisz nowoczesne rozwiązania, ale chciałabyś nadać wyjątkowego charakteru czterem kątom – białe meble z drewnianymi motywami będą dla Ciebie idealne. Ze względu na swoją kolorystykę dają duże możliwości w tworzeniu własnych aranżacji, więc możesz potraktować je jako bazę do dalszego udoskonalania wnętrza.
Agata SA_Nordi.jpgAgata SA_Drevia.jpgAgata SA_Box in.jpg
Jeśli jednak nie planujesz wymiany wszystkich mebli, a chciałabyś wprowadzić odrobinę klasyki  do swojego salonu i sprawić by był bardziej przytulny – stolik kawowy, półka na książki czy drewniane dodatki do aranżacji wnętrz będą dla Ciebie odpowiednie. Możesz na przykład na białych ścianach powiesić obraz lub ramki na zdjęcia z drewnianymi elementami. A jeżeli w wolnych chwilach najbardziej lubisz sięgać po literaturę i nieustannie nie masz miejsca na swoje książki – półki z naturalnym akcentem drewna będą nie tylko praktyczne, ale również dodadzą stylu Twojemu salonowi.
Agata SA_Galeria Bergen.jpgAgata SA_Ramka na zdjęcie.jpgAgata SA_Skrzynka z tablicą Memo.jpgAgata SA_Drewniane serduszka.jpgAgata SA_Wieszak widelec.jpgAgata SA_Pudełko.jpg

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Arkadiusz Jasiński, ekspert mebli skrzyniowych Agata S.A..jpg

Agata SA_Nordi.jpg

Agata SA_Drevia.jpg

Nowoczesna biel i ponadczasowe drewno w Twoim salonie_materiał prasowy_06.07.docx

Agata SA_Ramka na zdjęcie.jpg

Agata SA_Wieszak widelec.jpg

Agata SA_Pudełko.jpg

Agata SA_Drewniane serduszka.jpg

Agata SA_Skrzynka z tablicą Memo.jpg

Agata SA_Box in.jpg

Agata SA_Galeria Bergen.jpg

Urządzanie jadalni: podstawowe wskazówki

Kuchnia to dla wielu osób serce każdego domu. Niemniej ważną funkcję pełni również jadalnia, w której spotykają się wszyscy domownicy, aby wspólnie spędzać czas podczas posiłków. Sprawdź, na co zdaniem ekspertów Salonów Agata warto zwracać uwagę  planując tę część mieszkania czy domu.
Ten kolor zdominuje aranżacje wnętrz w 2018 roku!

Choć kolor roku 2018 nie został jeszcze oficjalnie wybrany, wiele wskazuje na to, że kolejny sezon upłynie pod znakiem odcienia morskiego. Jak wprowadzić tę barwę do wnętrz? Sprawdź inspiracje od eksperta Salonów Agata!
Loftowe, skandynawskie, glamour - jakie oświetlenie pasuje do Twojego wnętrza?

Odpowiednio dobrane oświetlenie nie tylko rozjaśnia przestrzeń, ale też nadaje jej wyjątkowego klimatu. Przy wyborze lamp do mieszkania pamiętaj, aby odzwierciedlały one charakter aranżacji. Jak dobrać oświetlenie pasujące do konkretnego stylu radzi Karol Jaworek, ekspert Agata S.A. ds. oświetlenia.
Jak urządzić idealny kącik do czytania jesienią?

Jesienne wieczory sprzyjają spędzaniu czasu w towarzystwie dobrej książki. Aby przyjemność z czytania była jeszcze większa, warto zatroszczyć się o odpowiednią przestrzeń w domu, która jest dostosowana do naszych potrzeb. Jak zorganizować idealny kącik czytelniczy radzi Natalia Nowak, ekspert ds. aranżacji wnętrz Salonów Agata.

Domowe biuro dzięki nowej ofercie promocyjnej Salonów Agata

Na zdalną pracę z domu decyduje się coraz więcej osób. Warto zadbać o odpowiednią przestrzeń, która będzie sprzyjała pracy i potrzebie skupienia. Dzięki nowej ofercie promocyjnej Salonów Agata możesz wyposażyć swoje domowe biuro w atrakcyjnym systemie ratalnym 60 rat 0%, a dwie pierwsze raty otrzymasz gratis.