Nowoczesna biel i ponadczasowe drewno w Twoim salonie

Biały kolor w salonie idealnie sprawdza się praktycznie w każdym stylu: skandynawskim, prowansalskim czy klasycznym. Jest też idealną bazą do wprowadzenia innych kolorów i motywów, które dopasują wnętrze do Twojej osobowości. Jednym z takich ponadczasowych elementów jest drewno. Arkadiusz Jasiński, ekspert mebli skrzyniowych Agata S.A., podpowiada jak stworzyć idealny duet bieli i drewna.

Ponadczasowość bieli

Biały kolor we wnętrzach to trend, który nie przemija. Nie ma co się dziwić – biel jest nie tylko elegancka i rozświetla wnętrze, ale również pasuje do każdego pomieszczenia i umożliwia wielość aranżacji. Można jej używać zarówno w kuchni, łazience, salonie, jak i sypialni. Odnajduje się w większości stylów, więc nieważne czy jesteś fanką stylu glamour, prowansalskiego, czy klasycznego – białe ściany, czy meble doskonale odnajdują się w większości wnętrz. Kolor ten jest na tyle uniwersalny, że najczęściej stanowi bazę do dalszego urządzania mieszkania. Dla osób, które mają wymagający gust, a chcą ocieplić surowy, biały salon idealnym rozwiązaniem są drewniane akcenty.

Biel i drewno – duet doskonały

Białe meble z drewnianymi elementami to rozwiązanie ponadczasowe i bardzo nowoczesne, idealne dla osób ceniących sobie elegancję i ciepło we wnętrzach, podążając jednocześnie na najnowszymi trendami.

Dzięki naturalnym akcentom salon, pomimo surowości bieli – staje się bardziej przytulny, ale nie traci przy tym świeżości i przestronności. Wręcz przeciwnie: drewno nadaje oryginalności i ponadczasowej, tradycyjnej klasyki wnętrzu. Proste, białe szafki, witryny czy stoliki z naturalnymi motywami tworzą niebanalny design, który rozświetli salon i stworzy ciepły, przyjemny klimat

Arkadiusz Jasiński, ekspert mebli skrzyniowych Agata S.A.

Jeżeli więc lubisz nowoczesne rozwiązania, ale chciałabyś nadać wyjątkowego charakteru czterem kątom – białe meble z drewnianymi motywami będą dla Ciebie idealne. Ze względu na swoją kolorystykę dają duże możliwości w tworzeniu własnych aranżacji, więc możesz potraktować je jako bazę do dalszego udoskonalania wnętrza.
Agata SA_Nordi.jpgAgata SA_Drevia.jpgAgata SA_Box in.jpg
Jeśli jednak nie planujesz wymiany wszystkich mebli, a chciałabyś wprowadzić odrobinę klasyki  do swojego salonu i sprawić by był bardziej przytulny – stolik kawowy, półka na książki czy drewniane dodatki do aranżacji wnętrz będą dla Ciebie odpowiednie. Możesz na przykład na białych ścianach powiesić obraz lub ramki na zdjęcia z drewnianymi elementami. A jeżeli w wolnych chwilach najbardziej lubisz sięgać po literaturę i nieustannie nie masz miejsca na swoje książki – półki z naturalnym akcentem drewna będą nie tylko praktyczne, ale również dodadzą stylu Twojemu salonowi.
Agata SA_Galeria Bergen.jpgAgata SA_Ramka na zdjęcie.jpgAgata SA_Skrzynka z tablicą Memo.jpgAgata SA_Drewniane serduszka.jpgAgata SA_Wieszak widelec.jpgAgata SA_Pudełko.jpg

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Arkadiusz Jasiński, ekspert mebli skrzyniowych Agata S.A..jpg

Agata SA_Nordi.jpg

Agata SA_Drevia.jpg

Nowoczesna biel i ponadczasowe drewno w Twoim salonie_materiał prasowy_06.07.docx

Agata SA_Ramka na zdjęcie.jpg

Agata SA_Wieszak widelec.jpg

Agata SA_Pudełko.jpg

Agata SA_Drewniane serduszka.jpg

Agata SA_Skrzynka z tablicą Memo.jpg

Agata SA_Box in.jpg

Agata SA_Galeria Bergen.jpg

Odmień swoje mieszkanie na wiosnę przy pomocy dodatków w Twoim stylu

Wiosną, gdy wszystko budzi się do życia, obudzić może się również Twoja kreatywność! Dzięki dodatkom dostępnym w salonach Agata sprawisz, że Twoje wnętrze odzwierciedli nie tylko wiosenną aurę, ale również Twój unikalny styl. Jak to zrobić? Sprawdź kilka wskazówek!
Szukasz inspiracji na urodzinowy prezent dla przyjaciółki? Mamy dla Ciebie kilka propozycji!

Zbliżają się urodziny Twojej najlepszej przyjaciółki, a Ty wciąż nie masz pomysłu na to, co możesz jej sprezentować? Bardzo praktycznym rozwiązaniem mogą okazać się dodatki do aranżacji wnętrz! Pamiętaj tylko o jednym – powinny one odzwierciedlać styl obdarowywanej osoby. Jak trafić w 10? Sprawdź porady od eksperta salonów Agata.
Zasady, których nie możesz złamać przy aranżacji mieszkania! Komentarz ekspercki

Aranżacja przestrzeni jest sztuką i chociaż kreatywność jest w niej mile widziana, to obowiązują nas też pewne prawa oraz zasady, których nie należy łamać. Często bawimy się konwencją i eksperymentujemy, aby wyrazić swój własny, niepowtarzalny styl, jednak dla zachowania
Nie możesz się wyspać? Sprawdź, jak wybrać odpowiedni materac!

Odpowiednio dobrany materac gwarantuje najwyższy komfort w trakcie snu oraz odpoczynek i regenerację całego ciała. Na co zwrócić uwagę przy zakupie, abyśmy każdego dnia wstawali wypoczęci i zrelaksowani radzi Gabriel Gdula, ekspert ds. materacy salonów Agata.

Domowe biuro dzięki nowej ofercie promocyjnej Salonów Agata

Na zdalną pracę z domu decyduje się coraz więcej osób. Warto zadbać o odpowiednią przestrzeń, która będzie sprzyjała pracy i potrzebie skupienia. Dzięki nowej ofercie promocyjnej Salonów Agata możesz wyposażyć swoje domowe biuro w atrakcyjnym systemie ratalnym 60 rat 0%, a dwie pierwsze raty otrzymasz gratis.