Nowoczesna biel i ponadczasowe drewno w Twoim salonie

Biały kolor w salonie idealnie sprawdza się praktycznie w każdym stylu: skandynawskim, prowansalskim czy klasycznym. Jest też idealną bazą do wprowadzenia innych kolorów i motywów, które dopasują wnętrze do Twojej osobowości. Jednym z takich ponadczasowych elementów jest drewno. Arkadiusz Jasiński, ekspert mebli skrzyniowych Agata S.A., podpowiada jak stworzyć idealny duet bieli i drewna.

Ponadczasowość bieli

Biały kolor we wnętrzach to trend, który nie przemija. Nie ma co się dziwić – biel jest nie tylko elegancka i rozświetla wnętrze, ale również pasuje do każdego pomieszczenia i umożliwia wielość aranżacji. Można jej używać zarówno w kuchni, łazience, salonie, jak i sypialni. Odnajduje się w większości stylów, więc nieważne czy jesteś fanką stylu glamour, prowansalskiego, czy klasycznego – białe ściany, czy meble doskonale odnajdują się w większości wnętrz. Kolor ten jest na tyle uniwersalny, że najczęściej stanowi bazę do dalszego urządzania mieszkania. Dla osób, które mają wymagający gust, a chcą ocieplić surowy, biały salon idealnym rozwiązaniem są drewniane akcenty.

Biel i drewno – duet doskonały

Białe meble z drewnianymi elementami to rozwiązanie ponadczasowe i bardzo nowoczesne, idealne dla osób ceniących sobie elegancję i ciepło we wnętrzach, podążając jednocześnie na najnowszymi trendami.

Dzięki naturalnym akcentom salon, pomimo surowości bieli – staje się bardziej przytulny, ale nie traci przy tym świeżości i przestronności. Wręcz przeciwnie: drewno nadaje oryginalności i ponadczasowej, tradycyjnej klasyki wnętrzu. Proste, białe szafki, witryny czy stoliki z naturalnymi motywami tworzą niebanalny design, który rozświetli salon i stworzy ciepły, przyjemny klimat

Arkadiusz Jasiński, ekspert mebli skrzyniowych Agata S.A.

Jeżeli więc lubisz nowoczesne rozwiązania, ale chciałabyś nadać wyjątkowego charakteru czterem kątom – białe meble z drewnianymi motywami będą dla Ciebie idealne. Ze względu na swoją kolorystykę dają duże możliwości w tworzeniu własnych aranżacji, więc możesz potraktować je jako bazę do dalszego udoskonalania wnętrza.
Agata SA_Nordi.jpgAgata SA_Drevia.jpgAgata SA_Box in.jpg
Jeśli jednak nie planujesz wymiany wszystkich mebli, a chciałabyś wprowadzić odrobinę klasyki  do swojego salonu i sprawić by był bardziej przytulny – stolik kawowy, półka na książki czy drewniane dodatki do aranżacji wnętrz będą dla Ciebie odpowiednie. Możesz na przykład na białych ścianach powiesić obraz lub ramki na zdjęcia z drewnianymi elementami. A jeżeli w wolnych chwilach najbardziej lubisz sięgać po literaturę i nieustannie nie masz miejsca na swoje książki – półki z naturalnym akcentem drewna będą nie tylko praktyczne, ale również dodadzą stylu Twojemu salonowi.
Agata SA_Galeria Bergen.jpgAgata SA_Ramka na zdjęcie.jpgAgata SA_Skrzynka z tablicą Memo.jpgAgata SA_Drewniane serduszka.jpgAgata SA_Wieszak widelec.jpgAgata SA_Pudełko.jpg

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Arkadiusz Jasiński, ekspert mebli skrzyniowych Agata S.A..jpg

Agata SA_Nordi.jpg

Agata SA_Drevia.jpg

Nowoczesna biel i ponadczasowe drewno w Twoim salonie_materiał prasowy_06.07.docx

Agata SA_Ramka na zdjęcie.jpg

Agata SA_Wieszak widelec.jpg

Agata SA_Pudełko.jpg

Agata SA_Drewniane serduszka.jpg

Agata SA_Skrzynka z tablicą Memo.jpg

Agata SA_Box in.jpg

Agata SA_Galeria Bergen.jpg

Modne wnętrze na jesień, czyli dodatki, których nie może zabraknąć w Twoim domu!

Zmiana garderoby to nie wszystko, o czym powinnaś pamiętać, przygotowując się na nadchodzącą porę roku. Przearanżowanie wnętrza według obowiązujących trendów powinno znaleźć się na Twojej liście jesiennych zadań. Wyraziste, ciepłe i kolorowe barwy oraz zaskakujące wzory będą dominowały w nadchodzącym sezonie jesień/zima 2018.
Zieleń angielska wchodzi na salony. Sprawdź, co przewidują eksperci

Chcesz wprowadzić elegancję i szyk do swojego mieszkania? Nic prostszego! W tym sezonie masz szansę podkreślić swoje wnętrze modnymi meblami i dodatkami w kolorze butelkowej zieleni. Dawniej kojarzony z ciężkim, angielskim wystrojem, obecnie stał się najbardziej pożądanym kolorem w aranżacji wnętrz. Ekspert salonów Agata podpowiada, jak wprowadzić tę szlachetną barwę do swoich czterech kątów.
Czas na wiosenne porządki! 3 sposoby na bałagan w szafie

Masz mnóstwo zimowych ubrań w szafie? Chciałabyś wymienić garderobę na wiosenno-letnią, ale nie masz na nią miejsca? To odpowiedni moment na porządki! Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz salonów Agata zdradza 3 sposoby na bałagan w szafie.
Wiosenne śniadanie na balkonie. Sprawdź, jak stworzyć niepowtarzalny klimat!

Wiosenna aura sprzyja długim spacerom, rowerowym przejażdżkom i przebywaniu na świeżym powietrzu. Doskonałym pomysłem na rozpoczęcie ciepłego, majowego weekendu może okazać się pyszne śniadanie i aromatyczna kawa na balkonie. Sprawdź, czego potrzebujesz, aby stworzyć niepowtarzalny klimat na kilku metrach kwadratowych!