Wyjątkowe garden party – kilka trików udanej wakacyjnej imprezy przy grillu

Lato w pełni oznacza idealny czas na organizację przyjęcia w ogrodzie dla znajomych lub najbliższej rodziny. Aby Twoja impreza była wyjątkowa i na długo utkwiła w pamięci gości, zadbaj o szczegóły, które wyróżnią przyjęcie i nadadzą niepowtarzalnego charakteru. Kilka prostych trików na aranżację ogrodu, która zachwyci wyjątkowym, wakacyjnym klimatem zdradza Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Miejsce z charakterem

Organizując przyjęcie w ogrodzie zadbaj o to, aby nadać wyjątkowy charakter imprezie poprzez dodatki do aranżacji, na przykład kolorowe poduszki, dzięki którym goście będą mogli wygodnie się rozsiąść i cieszyć wspólnymi chwilami. Jeśli Twoje garden party urządzasz w pastelowych kolorach – wybierz poduszki w delikatnych odcieniach różu czy błękitu. Jeśli natomiast letni klimat chcesz wprowadzić poprzez, bardzo modne w tym sezonie, motywy kwiatowe, wybierz poduszki z floral printem – będą idealne, a goście zachwyceni wygodą i stylistyką! Pamiętaj również o kocach na wypadek chłodniejszego wieczoru, które w odpowiednich, pasujących do poduszek barwach mogą być wspaniałym dodatkiem aranżacyjnym.

Stylowo zastawiony stół

Aby Twoje garden party miało Twój, niepowtarzalny styl zadbaj o szczegóły również na stole. Jeśli wybrałaś pastelowe kolory jako motyw przewodni, wykorzystaj zastawę w delikatnych barwach, które dodadzą lekkości całej aranżacji. W tych samych odcieniach dobierz serwetki półmiski czy podkładki. Konsekwencja kolorystyczna na pewno pozytywnie zaskoczy gości. Jeśli jednak wolisz kierować się motywem kwiatowym – na stole nie może zabraknąć zastawy z tym wzorem, ale co najważniejsze zadbaj o świeże bądź sztuczne kwiaty. Pamiętaj również o praktycznych drewnianych dodatkach, które ułatwią serwowanie dań i będą idealnie pasowały na grillowe przyjęcie.

Klimatyczne oświetlenie

Odpowiednio dobrane oświetlenie pomoże wyczarować wyjątkowy, letni nastrój. Ustaw stylowe, drewniane bądź metalowe latarenki na stole lub obok stołu. Ciepły blask świec doda niepowtarzalnego klimatu i przyda się również w przypadku, kiedy spotkanie przedłuży się do późnych godzin. Dodatkowo porozwieszaj lampki dekoracyjne wykonane z papieru w różnych miejscach lub świecące kule Cotton Balls. Ten niewielki dodatek aranżacyjny rozmieszczony w kilku punktach lub rozwieszony na drzewach stworzy niepowtarzalną atmosferę, a goście będą zachwyceni Twoją dbałością o każdy szczegół przyjęcia.
Agata SA_Paper Balls.jpgAgata SA_Latarenka.jpgAgata SA_Cotton Balls.jpgAgata SA_Yankee Pink Sands.jpgAgata SA_Wosk Yankee.jpgAgata SA_Latarenka czarna.jpg

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A..jpg

Wyjątkowe garden party – kilka trików udanej wakacyjnej imprezy przy grillu_mat. prasowy.docx

docx | 1,02 MB

Agata SA_Zdjęcie aranżacyjne.jpg

grafika | 14 MB

Agata SA_deska do serów z nożykiem.jpg

Agata SA_Garden party.jpg

Agata SA_Kwiat sztuczny w doniczce 2.jpg

Agata SA_Zestaw do serwowania.jpg

Agata SA_Kwiat sztuczny w doniczce 3.jpg

Odmień swoje mieszkanie na wiosnę przy pomocy dodatków w Twoim stylu

Wiosną, gdy wszystko budzi się do życia, obudzić może się również Twoja kreatywność! Dzięki dodatkom dostępnym w salonach Agata sprawisz, że Twoje wnętrze odzwierciedli nie tylko wiosenną aurę, ale również Twój unikalny styl. Jak to zrobić? Sprawdź kilka wskazówek!
Szukasz inspiracji na urodzinowy prezent dla przyjaciółki? Mamy dla Ciebie kilka propozycji!

Zbliżają się urodziny Twojej najlepszej przyjaciółki, a Ty wciąż nie masz pomysłu na to, co możesz jej sprezentować? Bardzo praktycznym rozwiązaniem mogą okazać się dodatki do aranżacji wnętrz! Pamiętaj tylko o jednym – powinny one odzwierciedlać styl obdarowywanej osoby. Jak trafić w 10? Sprawdź porady od eksperta salonów Agata.
Zasady, których nie możesz złamać przy aranżacji mieszkania! Komentarz ekspercki

Aranżacja przestrzeni jest sztuką i chociaż kreatywność jest w niej mile widziana, to obowiązują nas też pewne prawa oraz zasady, których nie należy łamać. Często bawimy się konwencją i eksperymentujemy, aby wyrazić swój własny, niepowtarzalny styl, jednak dla zachowania
Nie możesz się wyspać? Sprawdź, jak wybrać odpowiedni materac!

Odpowiednio dobrany materac gwarantuje najwyższy komfort w trakcie snu oraz odpoczynek i regenerację całego ciała. Na co zwrócić uwagę przy zakupie, abyśmy każdego dnia wstawali wypoczęci i zrelaksowani radzi Gabriel Gdula, ekspert ds. materacy salonów Agata.

Nowoczesna biel i ponadczasowe drewno w Twoim salonie

Biały kolor w salonie idealnie sprawdza się praktycznie w każdym stylu: skandynawskim, prowansalskim czy klasycznym. Jest też idealną bazą do wprowadzenia innych kolorów i motywów, które dopasują wnętrze do Twojej osobowości. Jednym z takich ponadczasowych elementów jest drewno. Arkadiusz Jasiński, ekspert mebli skrzyniowych Agata S.A., podpowiada jak stworzyć idealny duet bieli i drewna.