Wyjątkowe garden party – kilka trików udanej wakacyjnej imprezy przy grillu

Lato w pełni oznacza idealny czas na organizację przyjęcia w ogrodzie dla znajomych lub najbliższej rodziny. Aby Twoja impreza była wyjątkowa i na długo utkwiła w pamięci gości, zadbaj o szczegóły, które wyróżnią przyjęcie i nadadzą niepowtarzalnego charakteru. Kilka prostych trików na aranżację ogrodu, która zachwyci wyjątkowym, wakacyjnym klimatem zdradza Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Miejsce z charakterem

Organizując przyjęcie w ogrodzie zadbaj o to, aby nadać wyjątkowy charakter imprezie poprzez dodatki do aranżacji, na przykład kolorowe poduszki, dzięki którym goście będą mogli wygodnie się rozsiąść i cieszyć wspólnymi chwilami. Jeśli Twoje garden party urządzasz w pastelowych kolorach – wybierz poduszki w delikatnych odcieniach różu czy błękitu. Jeśli natomiast letni klimat chcesz wprowadzić poprzez, bardzo modne w tym sezonie, motywy kwiatowe, wybierz poduszki z floral printem – będą idealne, a goście zachwyceni wygodą i stylistyką! Pamiętaj również o kocach na wypadek chłodniejszego wieczoru, które w odpowiednich, pasujących do poduszek barwach mogą być wspaniałym dodatkiem aranżacyjnym.

Stylowo zastawiony stół

Aby Twoje garden party miało Twój, niepowtarzalny styl zadbaj o szczegóły również na stole. Jeśli wybrałaś pastelowe kolory jako motyw przewodni, wykorzystaj zastawę w delikatnych barwach, które dodadzą lekkości całej aranżacji. W tych samych odcieniach dobierz serwetki półmiski czy podkładki. Konsekwencja kolorystyczna na pewno pozytywnie zaskoczy gości. Jeśli jednak wolisz kierować się motywem kwiatowym – na stole nie może zabraknąć zastawy z tym wzorem, ale co najważniejsze zadbaj o świeże bądź sztuczne kwiaty. Pamiętaj również o praktycznych drewnianych dodatkach, które ułatwią serwowanie dań i będą idealnie pasowały na grillowe przyjęcie.

Klimatyczne oświetlenie

Odpowiednio dobrane oświetlenie pomoże wyczarować wyjątkowy, letni nastrój. Ustaw stylowe, drewniane bądź metalowe latarenki na stole lub obok stołu. Ciepły blask świec doda niepowtarzalnego klimatu i przyda się również w przypadku, kiedy spotkanie przedłuży się do późnych godzin. Dodatkowo porozwieszaj lampki dekoracyjne wykonane z papieru w różnych miejscach lub świecące kule Cotton Balls. Ten niewielki dodatek aranżacyjny rozmieszczony w kilku punktach lub rozwieszony na drzewach stworzy niepowtarzalną atmosferę, a goście będą zachwyceni Twoją dbałością o każdy szczegół przyjęcia.
Agata SA_Paper Balls.jpgAgata SA_Latarenka.jpgAgata SA_Cotton Balls.jpgAgata SA_Yankee Pink Sands.jpgAgata SA_Wosk Yankee.jpgAgata SA_Latarenka czarna.jpg

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A..jpg

Wyjątkowe garden party – kilka trików udanej wakacyjnej imprezy przy grillu_mat. prasowy.docx

docx | 1,02 MB

Agata SA_Zdjęcie aranżacyjne.jpg

grafika | 14 MB

Agata SA_deska do serów z nożykiem.jpg

Agata SA_Garden party.jpg

Agata SA_Zestaw do serwowania.jpg

Agata SA_Kwiat sztuczny w doniczce 3.jpg

Urządzanie jadalni: podstawowe wskazówki

Kuchnia to dla wielu osób serce każdego domu. Niemniej ważną funkcję pełni również jadalnia, w której spotykają się wszyscy domownicy, aby wspólnie spędzać czas podczas posiłków. Sprawdź, na co zdaniem ekspertów Salonów Agata warto zwracać uwagę  planując tę część mieszkania czy domu.
Ten kolor zdominuje aranżacje wnętrz w 2018 roku!

Choć kolor roku 2018 nie został jeszcze oficjalnie wybrany, wiele wskazuje na to, że kolejny sezon upłynie pod znakiem odcienia morskiego. Jak wprowadzić tę barwę do wnętrz? Sprawdź inspiracje od eksperta Salonów Agata!
Loftowe, skandynawskie, glamour - jakie oświetlenie pasuje do Twojego wnętrza?

Odpowiednio dobrane oświetlenie nie tylko rozjaśnia przestrzeń, ale też nadaje jej wyjątkowego klimatu. Przy wyborze lamp do mieszkania pamiętaj, aby odzwierciedlały one charakter aranżacji. Jak dobrać oświetlenie pasujące do konkretnego stylu radzi Karol Jaworek, ekspert Agata S.A. ds. oświetlenia.
Jak urządzić idealny kącik do czytania jesienią?

Jesienne wieczory sprzyjają spędzaniu czasu w towarzystwie dobrej książki. Aby przyjemność z czytania była jeszcze większa, warto zatroszczyć się o odpowiednią przestrzeń w domu, która jest dostosowana do naszych potrzeb. Jak zorganizować idealny kącik czytelniczy radzi Natalia Nowak, ekspert ds. aranżacji wnętrz Salonów Agata.

Nowoczesna biel i ponadczasowe drewno w Twoim salonie

Biały kolor w salonie idealnie sprawdza się praktycznie w każdym stylu: skandynawskim, prowansalskim czy klasycznym. Jest też idealną bazą do wprowadzenia innych kolorów i motywów, które dopasują wnętrze do Twojej osobowości. Jednym z takich ponadczasowych elementów jest drewno. Arkadiusz Jasiński, ekspert mebli skrzyniowych Agata S.A., podpowiada jak stworzyć idealny duet bieli i drewna.