Domowe gotowanie w prowansalskim stylu – niezbędnik

Kto z nas nie kocha domowych, ręcznie przygotowanych makaronów z pysznymi dodatkami? Czasem wysiłek przygotowania, wynagradza wspólna, pyszna kolacja w gronie najbliższych i długie rozmowy przy winie. Sieć salonów Agata przygotowała kolejną ofertę w której można znaleźć kilka przydatnych akcesoriów – nie tylko pomogą sprawnie przygotować pyszny domowy obiad, ale wniosą również delikatny, prowansalski akcent do Twojej kuchni.

Domowe pichcenie i domowe makarony – czego potrzebujemy?

Sztuka robienia makaronów nie jest tak trudna, jak mogłoby się wydawać. Wymaga jednak odrobiny czasu, cierpliwości i fantazji. Ręcznie wyrabiane ciasto nie ma sobie równych i z pewnością każdy doceni z sercem przygotowaną kolację czy obiad. Świeże produkty są również zdrowsze – zatem może czas na domową produkcję makaronów? W Salonach Agata w lipcowej ofercie, można znaleźć ręczną  maszynkę do robienia makaronu umożliwiającą regulację grubości i cięcia poszczególnych warstw ciasta. Przekonaj się, że to wcale nie takie trudne!
Agata SA_ręczna maszynka do makaronu.jpg
Pozostałe potrawy tj.: sosy, zupy czy inne dodatki możesz przyrządzić w emaliowanych garnkach z prowansalskich wzorem. Jeśli planujesz zmianę zużytego kompletu, ten dostępny w aktualnej promocyjnej ofercie sieci Agata, będzie wyglądać estetycznie zarówno w kuchni rustykalnej, skandynawskiej, jak i klasycznej. Co więcej, przygotowany obiad bądź kolację możesz skomponować na zastawie z porcelany z podobnym wzorem lawendy przewidzianym aż dla 18 gości; z kolei  wszystkie dodatki spożywcze i suche artykuły możesz przechować w pojemnikach ceramicznych.
Agata SA_zestaw obiadowy z porcelany, komplet sztućców 24 elementy.jpgAgata SA_komplet garnków emaliowanych, pojemniki.jpg
Aby dopełnić idealną aranżację kolacji dla najbliższych, również bieżąca oferta do 16 lipca umożliwia promocyjny zakup dodatków tj.: karafka na wino lub wodę za jedyne 4,99 zł oraz kamienną deskę do serwowania serów czy innych przekąsek (12,99 zł/szt.), na stół warto postawić szklane świece z jutowym, sznurkowym uchwytem (od 5,99 zł do 8,99 zł/szt.). Wtedy oprócz samodzielnie przygotowanych potraw możesz zadbać o miłą atmosferę i każdy detal, tak aby goście czuli się jak w małej prowansalskiej restauracji!
Agata SA_taca do serwowania.jpgAgta SA_lampiony.jpgAgata SA_karafka z przykrywką.jpg
Promocja dostępna od 3 lipca do 16 lipca w Salonach Agata oraz w sklepach on-line.
Regulamin oraz szczegóły promocje dostępne w salonach oraz na stronie www.agatameble.pl.

Więcej o promocji: https://www.agatameble.pl/gazetka-promocyjna

https://www.agatameble.pl/Maszynka do makaronu
https://www.agatameble.pl/Zestaw garnków
https://www.agatameble.pl/Talerze porcelanowe

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Domowe gotowanie w prowansalskim stylu-niezbędnik_materiał prasowy_03.07.2017.docx

Agata SA_zestaw obiadowy z porcelany, komplet sztućców 24 elementy.jpg

Agata SA_komplet garnków emaliowanych, pojemniki.jpg

Agta SA_lampiony.jpg

Agata SA_taca do serwowania.jpg

Agata SA_ręczna maszynka do makaronu.jpg

Agata SA_karafka z przykrywką.jpg

Kuchnia w 4 stylach – wybierz swój ulubiony!

Kuchnia to jedno z najważniejszych miejsc w domu. To tutaj spotykamy się z rodziną na poranną kawę, wieczorne pogawędki i wspólne posiłki. Jej aranżacja powinna odzwierciedlać nasz styl i tworzyć spójną całość z wystrojem całego mieszkania. O czym należy pamiętać urządzając kuchnię w konkretnym stylu radzi Rafał Rogozik, architekt wnętrz Agata S.A.
Nowoczesna biel i ponadczasowe drewno w Twoim salonie

Biały kolor w salonie idealnie sprawdza się praktycznie w każdym stylu: skandynawskim, prowansalskim czy klasycznym. Jest też idealną bazą do wprowadzenia innych kolorów i motywów, które dopasują wnętrze do Twojej osobowości. Jednym z takich ponadczasowych elementów jest drewno. Arkadiusz Jasiński, ekspert mebli skrzyniowych Agata S.A., podpowiada jak stworzyć idealny duet bieli i drewna.
Wyjątkowe garden party – kilka trików udanej wakacyjnej imprezy przy grillu

Lato w pełni oznacza idealny czas na organizację przyjęcia w ogrodzie dla znajomych lub najbliższej rodziny. Aby Twoja impreza była wyjątkowa i na długo utkwiła w pamięci gości, zadbaj o szczegóły, które wyróżnią przyjęcie i nadadzą niepowtarzalnego charakteru. Kilka prostych trików na aranżację ogrodu, która zachwyci wyjątkowym, wakacyjnym klimatem zdradza Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.
Trendy w aranżacji wnętrz: lato 2017!

Nadchodzący sezon letni niesie ze sobą nowe pomysły i inspiracje aranżacyjne. Co dominuje w tym sezonie? Jak dopasować trendy do siebie? Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A. o tym, jak zieleń i pudrowy róż oraz motywy kwiatowe i drewniane zawładnęły wystrojem wnętrz.

Wyjątkowe garden party – kilka trików udanej wakacyjnej imprezy przy grillu