Domowe gotowanie w prowansalskim stylu – niezbędnik

Kto z nas nie kocha domowych, ręcznie przygotowanych makaronów z pysznymi dodatkami? Czasem wysiłek przygotowania, wynagradza wspólna, pyszna kolacja w gronie najbliższych i długie rozmowy przy winie. Sieć salonów Agata przygotowała kolejną ofertę w której można znaleźć kilka przydatnych akcesoriów – nie tylko pomogą sprawnie przygotować pyszny domowy obiad, ale wniosą również delikatny, prowansalski akcent do Twojej kuchni.

Domowe pichcenie i domowe makarony – czego potrzebujemy?

Sztuka robienia makaronów nie jest tak trudna, jak mogłoby się wydawać. Wymaga jednak odrobiny czasu, cierpliwości i fantazji. Ręcznie wyrabiane ciasto nie ma sobie równych i z pewnością każdy doceni z sercem przygotowaną kolację czy obiad. Świeże produkty są również zdrowsze – zatem może czas na domową produkcję makaronów? W Salonach Agata w lipcowej ofercie, można znaleźć ręczną  maszynkę do robienia makaronu umożliwiającą regulację grubości i cięcia poszczególnych warstw ciasta. Przekonaj się, że to wcale nie takie trudne!
Agata SA_ręczna maszynka do makaronu.jpg
Pozostałe potrawy tj.: sosy, zupy czy inne dodatki możesz przyrządzić w emaliowanych garnkach z prowansalskich wzorem. Jeśli planujesz zmianę zużytego kompletu, ten dostępny w aktualnej promocyjnej ofercie sieci Agata, będzie wyglądać estetycznie zarówno w kuchni rustykalnej, skandynawskiej, jak i klasycznej. Co więcej, przygotowany obiad bądź kolację możesz skomponować na zastawie z porcelany z podobnym wzorem lawendy przewidzianym aż dla 18 gości; z kolei  wszystkie dodatki spożywcze i suche artykuły możesz przechować w pojemnikach ceramicznych.
Agata SA_zestaw obiadowy z porcelany, komplet sztućców 24 elementy.jpgAgata SA_komplet garnków emaliowanych, pojemniki.jpg
Aby dopełnić idealną aranżację kolacji dla najbliższych, również bieżąca oferta do 16 lipca umożliwia promocyjny zakup dodatków tj.: karafka na wino lub wodę za jedyne 4,99 zł oraz kamienną deskę do serwowania serów czy innych przekąsek (12,99 zł/szt.), na stół warto postawić szklane świece z jutowym, sznurkowym uchwytem (od 5,99 zł do 8,99 zł/szt.). Wtedy oprócz samodzielnie przygotowanych potraw możesz zadbać o miłą atmosferę i każdy detal, tak aby goście czuli się jak w małej prowansalskiej restauracji!
Agata SA_taca do serwowania.jpgAgta SA_lampiony.jpgAgata SA_karafka z przykrywką.jpg
Promocja dostępna od 3 lipca do 16 lipca w Salonach Agata oraz w sklepach on-line.
Regulamin oraz szczegóły promocje dostępne w salonach oraz na stronie www.agatameble.pl.

Więcej o promocji: https://www.agatameble.pl/gazetka-promocyjna

https://www.agatameble.pl/Maszynka do makaronu
https://www.agatameble.pl/Zestaw garnków
https://www.agatameble.pl/Talerze porcelanowe

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Domowe gotowanie w prowansalskim stylu-niezbędnik_materiał prasowy_03.07.2017.docx

Agata SA_zestaw obiadowy z porcelany, komplet sztućców 24 elementy.jpg

Agata SA_komplet garnków emaliowanych, pojemniki.jpg

Agta SA_lampiony.jpg

Agata SA_taca do serwowania.jpg

Agata SA_ręczna maszynka do makaronu.jpg

Agata SA_karafka z przykrywką.jpg

Urządzanie jadalni: podstawowe wskazówki

Kuchnia to dla wielu osób serce każdego domu. Niemniej ważną funkcję pełni również jadalnia, w której spotykają się wszyscy domownicy, aby wspólnie spędzać czas podczas posiłków. Sprawdź, na co zdaniem ekspertów Salonów Agata warto zwracać uwagę  planując tę część mieszkania czy domu.
Ten kolor zdominuje aranżacje wnętrz w 2018 roku!

Choć kolor roku 2018 nie został jeszcze oficjalnie wybrany, wiele wskazuje na to, że kolejny sezon upłynie pod znakiem odcienia morskiego. Jak wprowadzić tę barwę do wnętrz? Sprawdź inspiracje od eksperta Salonów Agata!
Loftowe, skandynawskie, glamour - jakie oświetlenie pasuje do Twojego wnętrza?

Odpowiednio dobrane oświetlenie nie tylko rozjaśnia przestrzeń, ale też nadaje jej wyjątkowego klimatu. Przy wyborze lamp do mieszkania pamiętaj, aby odzwierciedlały one charakter aranżacji. Jak dobrać oświetlenie pasujące do konkretnego stylu radzi Karol Jaworek, ekspert Agata S.A. ds. oświetlenia.
Jak urządzić idealny kącik do czytania jesienią?

Jesienne wieczory sprzyjają spędzaniu czasu w towarzystwie dobrej książki. Aby przyjemność z czytania była jeszcze większa, warto zatroszczyć się o odpowiednią przestrzeń w domu, która jest dostosowana do naszych potrzeb. Jak zorganizować idealny kącik czytelniczy radzi Natalia Nowak, ekspert ds. aranżacji wnętrz Salonów Agata.

Wyjątkowe garden party – kilka trików udanej wakacyjnej imprezy przy grillu

Lato w pełni oznacza idealny czas na organizację przyjęcia w ogrodzie dla znajomych lub najbliższej rodziny. Aby Twoja impreza była wyjątkowa i na długo utkwiła w pamięci gości, zadbaj o szczegóły, które wyróżnią przyjęcie i nadadzą niepowtarzalnego charakteru. Kilka prostych trików na aranżację ogrodu, która zachwyci wyjątkowym, wakacyjnym klimatem zdradza Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.