Domowe gotowanie w prowansalskim stylu – niezbędnik

Kto z nas nie kocha domowych, ręcznie przygotowanych makaronów z pysznymi dodatkami? Czasem wysiłek przygotowania, wynagradza wspólna, pyszna kolacja w gronie najbliższych i długie rozmowy przy winie. Sieć salonów Agata przygotowała kolejną ofertę w której można znaleźć kilka przydatnych akcesoriów – nie tylko pomogą sprawnie przygotować pyszny domowy obiad, ale wniosą również delikatny, prowansalski akcent do Twojej kuchni.

Domowe pichcenie i domowe makarony – czego potrzebujemy?

Sztuka robienia makaronów nie jest tak trudna, jak mogłoby się wydawać. Wymaga jednak odrobiny czasu, cierpliwości i fantazji. Ręcznie wyrabiane ciasto nie ma sobie równych i z pewnością każdy doceni z sercem przygotowaną kolację czy obiad. Świeże produkty są również zdrowsze – zatem może czas na domową produkcję makaronów? W Salonach Agata w lipcowej ofercie, można znaleźć ręczną  maszynkę do robienia makaronu umożliwiającą regulację grubości i cięcia poszczególnych warstw ciasta. Przekonaj się, że to wcale nie takie trudne!
Agata SA_ręczna maszynka do makaronu.jpg
Pozostałe potrawy tj.: sosy, zupy czy inne dodatki możesz przyrządzić w emaliowanych garnkach z prowansalskich wzorem. Jeśli planujesz zmianę zużytego kompletu, ten dostępny w aktualnej promocyjnej ofercie sieci Agata, będzie wyglądać estetycznie zarówno w kuchni rustykalnej, skandynawskiej, jak i klasycznej. Co więcej, przygotowany obiad bądź kolację możesz skomponować na zastawie z porcelany z podobnym wzorem lawendy przewidzianym aż dla 18 gości; z kolei  wszystkie dodatki spożywcze i suche artykuły możesz przechować w pojemnikach ceramicznych.
Agata SA_zestaw obiadowy z porcelany, komplet sztućców 24 elementy.jpgAgata SA_komplet garnków emaliowanych, pojemniki.jpg
Aby dopełnić idealną aranżację kolacji dla najbliższych, również bieżąca oferta do 16 lipca umożliwia promocyjny zakup dodatków tj.: karafka na wino lub wodę za jedyne 4,99 zł oraz kamienną deskę do serwowania serów czy innych przekąsek (12,99 zł/szt.), na stół warto postawić szklane świece z jutowym, sznurkowym uchwytem (od 5,99 zł do 8,99 zł/szt.). Wtedy oprócz samodzielnie przygotowanych potraw możesz zadbać o miłą atmosferę i każdy detal, tak aby goście czuli się jak w małej prowansalskiej restauracji!
Agata SA_taca do serwowania.jpgAgta SA_lampiony.jpgAgata SA_karafka z przykrywką.jpg
Promocja dostępna od 3 lipca do 16 lipca w Salonach Agata oraz w sklepach on-line.
Regulamin oraz szczegóły promocje dostępne w salonach oraz na stronie www.agatameble.pl.

Więcej o promocji: https://www.agatameble.pl/gazetka-promocyjna

https://www.agatameble.pl/Maszynka do makaronu
https://www.agatameble.pl/Zestaw garnków
https://www.agatameble.pl/Talerze porcelanowe

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Domowe gotowanie w prowansalskim stylu-niezbędnik_materiał prasowy_03.07.2017.docx

Agata SA_zestaw obiadowy z porcelany, komplet sztućców 24 elementy.jpg

Agata SA_komplet garnków emaliowanych, pojemniki.jpg

Agta SA_lampiony.jpg

Agata SA_taca do serwowania.jpg

Agata SA_ręczna maszynka do makaronu.jpg

Agata SA_karafka z przykrywką.jpg

Modne wnętrze na jesień, czyli dodatki, których nie może zabraknąć w Twoim domu!

Zmiana garderoby to nie wszystko, o czym powinnaś pamiętać, przygotowując się na nadchodzącą porę roku. Przearanżowanie wnętrza według obowiązujących trendów powinno znaleźć się na Twojej liście jesiennych zadań. Wyraziste, ciepłe i kolorowe barwy oraz zaskakujące wzory będą dominowały w nadchodzącym sezonie jesień/zima 2018.
Zieleń angielska wchodzi na salony. Sprawdź, co przewidują eksperci

Chcesz wprowadzić elegancję i szyk do swojego mieszkania? Nic prostszego! W tym sezonie masz szansę podkreślić swoje wnętrze modnymi meblami i dodatkami w kolorze butelkowej zieleni. Dawniej kojarzony z ciężkim, angielskim wystrojem, obecnie stał się najbardziej pożądanym kolorem w aranżacji wnętrz. Ekspert salonów Agata podpowiada, jak wprowadzić tę szlachetną barwę do swoich czterech kątów.
Czas na wiosenne porządki! 3 sposoby na bałagan w szafie

Masz mnóstwo zimowych ubrań w szafie? Chciałabyś wymienić garderobę na wiosenno-letnią, ale nie masz na nią miejsca? To odpowiedni moment na porządki! Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz salonów Agata zdradza 3 sposoby na bałagan w szafie.
Wiosenne śniadanie na balkonie. Sprawdź, jak stworzyć niepowtarzalny klimat!

Wiosenna aura sprzyja długim spacerom, rowerowym przejażdżkom i przebywaniu na świeżym powietrzu. Doskonałym pomysłem na rozpoczęcie ciepłego, majowego weekendu może okazać się pyszne śniadanie i aromatyczna kawa na balkonie. Sprawdź, czego potrzebujesz, aby stworzyć niepowtarzalny klimat na kilku metrach kwadratowych!