Trendy w aranżacji wnętrz: lato 2017!

Nadchodzący sezon letni niesie ze sobą nowe pomysły i inspiracje aranżacyjne. Co dominuje w tym sezonie? Jak dopasować trendy do siebie? Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A. o tym, jak zieleń i pudrowy róż oraz motywy kwiatowe i drewniane zawładnęły wystrojem wnętrz.

Kwiaty wszędzie!

Motywy kwiatowe są ponadczasowe i trudno się z tym nie zgodzić. Jednak latem warto z nimi eksperymentować i szukać takich rozwiązań, które zaskoczą nawet nas samych. Odważ się łączyć różne wzory i kolory. To dobry moment, aby ożywić wnętrze i nadać mu świeżości, a motywy florystyczne sprawdzą się w prawie każdej aranżacji. Jeśli jesteś typem odważnej romantyczki – nie bój się zakupu mebla z kwiatowym motywem. Może to być fotel, sofa lub niewielka pufa. Wzorzysta tapicerka doda Twojemu wnętrzu kobiecości i romantyzmu. Jeśli wolisz bardziej stonowane rozwiązania – postaw na dodatki tj. obraz z kwiatowym motywem, wzorzysta poduszka, pościel lub po prostu kwiaty w ozdobnych donicach.

Ponadczasowe drewno

Wśród letnich trendów dominuje także motyw drewna w aranżacji wnętrz wpisując się w aktualne trendy eko. Ponadto elementy naturalne dodają mieszkaniu ciepła i przytulności. Jeśli planujesz wymianę mebli – zdecyduj się na te drewniane lub przypominające drewno. Warto także postawić na aranżacyjne dodatki z naturalnego, drewnianego materiału tj. świeczniki, ramki, chlebak, czy skrzynkę na herbatę.
Agata SA_Kashmir New.jpgAgata SA_Nebraska.jpgAgata SA_Savoy.jpgAgata SA_Angel.jpgAgata SA_Ramka na zdjęcia.jpgAgata SA_Chlebak drewniany.jpgAgata SA_Pudełko na herbatę.jpgAgata SA_Artistico.jpg

Pastelowy róż i zieleń rządzą w tym sezonie!

Jednym z najmodniejszych kolorów tego lata jest soczysta zieleń, którą możesz wprowadzić do swojego wnętrza na kilka różnych sposobów. Doskonale sprawdzi się jako główny element wystroju lub dodatek aranżacyjny w salonie. Jeśli nie boisz się eksperymentów, a Twoje wnętrze jest w stonowanych kolorach – postaw na zieloną sofę, np. Bridget z oferty sieci salonów Agata. Nie tylko ożywi Twoje wnętrze, ale również je odświeży i nada nowego, letniego wymiaru. Jeśli jednak jesteś bardziej ostrożna – zaszalej z dodatkami! Poduszki, donice, dywan, nawet półkę na książki – wymień na zieloną. Odrobina natury w każdym z pomieszczeń wprowadzi Cię w dobry nastrój i pozwoli jeszcze bardziej cieszyć się latem!
Agata SA_Sofa Bridget.jpgAgata SA_Osłonka cristal.jpgAgata SA_Poduszka Shaggy.jpgAgata SA_Dywan Sierra.jpg
Z kolei paleta różu: od delikatnych, pastelowych odcieni, po brudny róż – wszystko zależy od Twojego charakteru i stylu. Idealnie sprawdzi się zarówno w wystroju w stylu skandynawskim, jak i glamour czy klasycznym. Jeśli chcesz nadać swojej sypialni odrobinę letniego ciepła wybierz dodatki w kolorach pastelowego różu: poduszki czy narzutę. Możesz również zdecydować się na pudełka do przechowywania drobiazgów lub kubek w tej barwie.  Dodatkowo jeśli masz odrobinę odwagi i chcesz w ekstrawagancki sposób odświeżyć przestrzeń – połącz pudrowy róż z zielenią. Takie połączenie nada charakteru, a na pewno sprawi, że wnętrze będzie niepowtarzalne, takie jak Ty.
Agat SA_Poduszka Orient.jpgAgata SA_Pudło paski.jpgAgata SA_Narzuta Jungle.jpgAgata SA_Kubek Juliet.jpgAgata SA_Poduszka Candy.jpgAgata SA_Poszewka dekoracyjna.jpgAgata SA_Narożnik Bono.jpg

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Trendy w aranżacji wnętrz lato 2017!_materiał prasowy_28.06.docx

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A..jpg

Agata SA_Artistico.jpg

grafika | 18 MB

Agata SA_Savoy.jpg

Agata SA_Poduszka Shaggy.jpg

Agata SA_Nebraska.jpg

Agata SA_Kashmir New.jpg

Agata SA_Poduszka Chic.jpg

Agata SA_Obraz na szkle.jpg

Agata SA_Dywan Sierra.jpg

Agata SA_Ramka na zdjęcia.jpg

Agata SA_Sofa Bridget.jpg

Agata SA_Narzuta Jungle.jpg

Agata SA_Angel.jpg

Agata SA_Kwiat sztuczny w doniczce 2.jpg

Agata SA_Chlebak drewniany.jpg

Agat SA_Poduszka Orient.jpg

Agata SA_Poszewka dekoracyjna.jpg

Agata SA_Kwiat sztuczny w doniczce drewnianej.JPG

Agata SA_Kwiat sztuczny w doniczce.JPG

Agata SA_Poduszka Candy.jpg

Agata SA_Osłonka cristal.jpg

Agata SA_Pufa Juliett.jpg

Agata SA_Juliett.jpg

Agata SA_Pudełko na herbatę.jpg

Agata SA_Narożnik Bono.jpg

Agata SA_Pudło kropki.jpg

Agata SA_Pudło paski.jpg

Agata SA_Kubek Juliet.jpg

Agata SA_Kwiat sztuczny w doniczce 3.jpg

Odmień swoje mieszkanie na wiosnę przy pomocy dodatków w Twoim stylu

Wiosną, gdy wszystko budzi się do życia, obudzić może się również Twoja kreatywność! Dzięki dodatkom dostępnym w salonach Agata sprawisz, że Twoje wnętrze odzwierciedli nie tylko wiosenną aurę, ale również Twój unikalny styl. Jak to zrobić? Sprawdź kilka wskazówek!
Szukasz inspiracji na urodzinowy prezent dla przyjaciółki? Mamy dla Ciebie kilka propozycji!

Zbliżają się urodziny Twojej najlepszej przyjaciółki, a Ty wciąż nie masz pomysłu na to, co możesz jej sprezentować? Bardzo praktycznym rozwiązaniem mogą okazać się dodatki do aranżacji wnętrz! Pamiętaj tylko o jednym – powinny one odzwierciedlać styl obdarowywanej osoby. Jak trafić w 10? Sprawdź porady od eksperta salonów Agata.
Zasady, których nie możesz złamać przy aranżacji mieszkania! Komentarz ekspercki

Aranżacja przestrzeni jest sztuką i chociaż kreatywność jest w niej mile widziana, to obowiązują nas też pewne prawa oraz zasady, których nie należy łamać. Często bawimy się konwencją i eksperymentujemy, aby wyrazić swój własny, niepowtarzalny styl, jednak dla zachowania
Nie możesz się wyspać? Sprawdź, jak wybrać odpowiedni materac!

Odpowiednio dobrany materac gwarantuje najwyższy komfort w trakcie snu oraz odpoczynek i regenerację całego ciała. Na co zwrócić uwagę przy zakupie, abyśmy każdego dnia wstawali wypoczęci i zrelaksowani radzi Gabriel Gdula, ekspert ds. materacy salonów Agata.

Domowe gotowanie w prowansalskim stylu – niezbędnik

Kto z nas nie kocha domowych, ręcznie przygotowanych makaronów z pysznymi dodatkami? Czasem wysiłek przygotowania, wynagradza wspólna, pyszna kolacja w gronie najbliższych i długie rozmowy przy winie. Sieć salonów Agata przygotowała kolejną ofertę w której można znaleźć kilka przydatnych akcesoriów – nie tylko pomogą sprawnie przygotować pyszny domowy obiad, ale wniosą również delikatny, prowansalski akcent do Twojej kuchni.