Trendy w aranżacji wnętrz: lato 2017!

Nadchodzący sezon letni niesie ze sobą nowe pomysły i inspiracje aranżacyjne. Co dominuje w tym sezonie? Jak dopasować trendy do siebie? Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A. o tym, jak zieleń i pudrowy róż oraz motywy kwiatowe i drewniane zawładnęły wystrojem wnętrz.

Kwiaty wszędzie!

Motywy kwiatowe są ponadczasowe i trudno się z tym nie zgodzić. Jednak latem warto z nimi eksperymentować i szukać takich rozwiązań, które zaskoczą nawet nas samych. Odważ się łączyć różne wzory i kolory. To dobry moment, aby ożywić wnętrze i nadać mu świeżości, a motywy florystyczne sprawdzą się w prawie każdej aranżacji. Jeśli jesteś typem odważnej romantyczki – nie bój się zakupu mebla z kwiatowym motywem. Może to być fotel, sofa lub niewielka pufa. Wzorzysta tapicerka doda Twojemu wnętrzu kobiecości i romantyzmu. Jeśli wolisz bardziej stonowane rozwiązania – postaw na dodatki tj. obraz z kwiatowym motywem, wzorzysta poduszka, pościel lub po prostu kwiaty w ozdobnych donicach.

Ponadczasowe drewno

Wśród letnich trendów dominuje także motyw drewna w aranżacji wnętrz wpisując się w aktualne trendy eko. Ponadto elementy naturalne dodają mieszkaniu ciepła i przytulności. Jeśli planujesz wymianę mebli – zdecyduj się na te drewniane lub przypominające drewno. Warto także postawić na aranżacyjne dodatki z naturalnego, drewnianego materiału tj. świeczniki, ramki, chlebak, czy skrzynkę na herbatę.
Agata SA_Kashmir New.jpgAgata SA_Nebraska.jpgAgata SA_Savoy.jpgAgata SA_Angel.jpgAgata SA_Ramka na zdjęcia.jpgAgata SA_Chlebak drewniany.jpgAgata SA_Pudełko na herbatę.jpgAgata SA_Artistico.jpg

Pastelowy róż i zieleń rządzą w tym sezonie!

Jednym z najmodniejszych kolorów tego lata jest soczysta zieleń, którą możesz wprowadzić do swojego wnętrza na kilka różnych sposobów. Doskonale sprawdzi się jako główny element wystroju lub dodatek aranżacyjny w salonie. Jeśli nie boisz się eksperymentów, a Twoje wnętrze jest w stonowanych kolorach – postaw na zieloną sofę, np. Bridget z oferty sieci salonów Agata. Nie tylko ożywi Twoje wnętrze, ale również je odświeży i nada nowego, letniego wymiaru. Jeśli jednak jesteś bardziej ostrożna – zaszalej z dodatkami! Poduszki, donice, dywan, nawet półkę na książki – wymień na zieloną. Odrobina natury w każdym z pomieszczeń wprowadzi Cię w dobry nastrój i pozwoli jeszcze bardziej cieszyć się latem!
Agata SA_Sofa Bridget.jpgAgata SA_Osłonka cristal.jpgAgata SA_Poduszka Shaggy.jpgAgata SA_Dywan Sierra.jpg
Z kolei paleta różu: od delikatnych, pastelowych odcieni, po brudny róż – wszystko zależy od Twojego charakteru i stylu. Idealnie sprawdzi się zarówno w wystroju w stylu skandynawskim, jak i glamour czy klasycznym. Jeśli chcesz nadać swojej sypialni odrobinę letniego ciepła wybierz dodatki w kolorach pastelowego różu: poduszki czy narzutę. Możesz również zdecydować się na pudełka do przechowywania drobiazgów lub kubek w tej barwie.  Dodatkowo jeśli masz odrobinę odwagi i chcesz w ekstrawagancki sposób odświeżyć przestrzeń – połącz pudrowy róż z zielenią. Takie połączenie nada charakteru, a na pewno sprawi, że wnętrze będzie niepowtarzalne, takie jak Ty.
Agat SA_Poduszka Orient.jpgAgata SA_Pudło paski.jpgAgata SA_Narzuta Jungle.jpgAgata SA_Kubek Juliet.jpgAgata SA_Poduszka Candy.jpgAgata SA_Poszewka dekoracyjna.jpgAgata SA_Narożnik Bono.jpg

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Trendy w aranżacji wnętrz lato 2017!_materiał prasowy_28.06.docx

Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A..jpg

Agata SA_Artistico.jpg

grafika | 18 MB

Agata SA_Savoy.jpg

Agata SA_Poduszka Shaggy.jpg

Agata SA_Nebraska.jpg

Agata SA_Kashmir New.jpg

Agata SA_Poduszka Chic.jpg

Agata SA_Obraz na szkle.jpg

Agata SA_Dywan Sierra.jpg

Agata SA_Ramka na zdjęcia.jpg

Agata SA_Sofa Bridget.jpg

Agata SA_Narzuta Jungle.jpg

Agata SA_Angel.jpg

Agata SA_Kwiat sztuczny w doniczce 2.jpg

Agata SA_Chlebak drewniany.jpg

Agat SA_Poduszka Orient.jpg

Agata SA_Poszewka dekoracyjna.jpg

Agata SA_Kwiat sztuczny w doniczce drewnianej.JPG

Agata SA_Kwiat sztuczny w doniczce.JPG

Agata SA_Poduszka Candy.jpg

Agata SA_Osłonka cristal.jpg

Agata SA_Pufa Juliett.jpg

Agata SA_Juliett.jpg

Agata SA_Pudełko na herbatę.jpg

Agata SA_Narożnik Bono.jpg

Agata SA_Pudło kropki.jpg

Agata SA_Pudło paski.jpg

Agata SA_Kubek Juliet.jpg

Agata SA_Kwiat sztuczny w doniczce 3.jpg

Kuchnia w 4 stylach – wybierz swój ulubiony!

Kuchnia to jedno z najważniejszych miejsc w domu. To tutaj spotykamy się z rodziną na poranną kawę, wieczorne pogawędki i wspólne posiłki. Jej aranżacja powinna odzwierciedlać nasz styl i tworzyć spójną całość z wystrojem całego mieszkania. O czym należy pamiętać urządzając kuchnię w konkretnym stylu radzi Rafał Rogozik, architekt wnętrz Agata S.A.
Nowoczesna biel i ponadczasowe drewno w Twoim salonie

Biały kolor w salonie idealnie sprawdza się praktycznie w każdym stylu: skandynawskim, prowansalskim czy klasycznym. Jest też idealną bazą do wprowadzenia innych kolorów i motywów, które dopasują wnętrze do Twojej osobowości. Jednym z takich ponadczasowych elementów jest drewno. Arkadiusz Jasiński, ekspert mebli skrzyniowych Agata S.A., podpowiada jak stworzyć idealny duet bieli i drewna.
Wyjątkowe garden party – kilka trików udanej wakacyjnej imprezy przy grillu

Lato w pełni oznacza idealny czas na organizację przyjęcia w ogrodzie dla znajomych lub najbliższej rodziny. Aby Twoja impreza była wyjątkowa i na długo utkwiła w pamięci gości, zadbaj o szczegóły, które wyróżnią przyjęcie i nadadzą niepowtarzalnego charakteru. Kilka prostych trików na aranżację ogrodu, która zachwyci wyjątkowym, wakacyjnym klimatem zdradza Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.
Domowe gotowanie w prowansalskim stylu – niezbędnik

Kto z nas nie kocha domowych, ręcznie przygotowanych makaronów z pysznymi dodatkami? Czasem wysiłek przygotowania, wynagradza wspólna, pyszna kolacja w gronie najbliższych i długie rozmowy przy winie. Sieć salonów Agata przygotowała kolejną ofertę w której można znaleźć kilka przydatnych akcesoriów – nie tylko pomogą sprawnie przygotować pyszny domowy obiad, ale wniosą również delikatny, prowansalski akcent do Twojej kuchni.

Domowe gotowanie w prowansalskim stylu – niezbędnik