Pokaż mi szafę, a powiem Ci jaka jesteś – czyli kilka kroków do wakacyjnego porządku

Szafa często oddaje naszą osobowość nie tylko pod względem tego, co nosimy i jak dobieramy ulubione stroje, ale też jak je porządkujemy. Nadchodzące lato to idealny moment na reorganizację wnętrza szafy. Wymiana garderoby z wiosennej na letnią, segregacja rzeczy od tych niezbędnych po mniej potrzebne czy pozbycie się dawno nienoszonych ubrań – to nie lada wyzwanie. Nie ważne czy jesteś minimalistką czy szafiarką; mamą czy singielką – zawsze jest sposób na Twoją szafę! O czym należy pamiętać przy letnich porządkach i jak zaaranżować wnętrze szafy, by odpowiadało Twoim potrzebom podpowie Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Agata SA_Kulumbach 2.jpgAgata SA_Celle.jpg

Po pierwsze: wymiana garderoby!

Pierwszym krokiem do wymarzonego porządku w szafie jest pozbycie się cieplejszych ubrań na rzecz letnich kreacji. Przy okazji wymiany garderoby zadbaj o to, aby pozostawić w szafie tylko te, w których na pewno będziesz chodziła. Jeśli masz niewielką szafę lub cenisz sobie minimalizm – nie ma w niej już miejsca na rzeczy, których nie nosisz. To niełatwe, ale zrób rzetelną selekcję, wtedy na pewno zyskasz dodatkową przestrzeń na inne przedmioty, które jeszcze musisz w niej pomieścić. Jeśli natomiast jesteś typem szafiarki i trudno Ci się rozstać z niektórymi rzeczami – umiejętnie je posegreguj. Pochowaj w odpowiednio oznaczone pudełka ubrania, których na razie nie nosisz lub zakładasz rzadko. A jeśli wciąż jest ich za dużo, może czas pomyśleć o wymianie szafy na większa? W salonach Agata znajdziesz nie tylko ogromny wybór modeli, ale również  wachlarz rozwiązań wnętrz szaf, które bez problemu dostosujesz do swoich potrzeb.
Agata SA_Provence.jpgAgata SA_Mali.jpgAgata SA_Renato.jpg

Po drugie: segregacja!

Jeśli już wyselekcjonowałaś ubrania i wymieniłaś garderobę na letnią – pamiętaj o odpowiedniej segregacji rzeczy. Aby zaoszczędzić swój czas ułóż je tematycznie: bluzki obok bluzek, spodnie razem, spódniczki obok siebie. Wtedy możesz mieć pewność, że nawet w największym pośpiechu – szybko znajdziesz to, czego szukasz. Pamiętaj również o poukładaniu dodatków. To pomaga szybko  skompletować strój na dany dzień – do pracy lub na wieczorne wyjście. Jeśli w Twojej szafie nie masz osobnej szuflady na akcesoria, np. biżuterię czy paski – powkładaj ją w pudełka z szufladkami lub zwykłe, tekturowe albo materiałowe. Wybierz takie, które odpowiadają twojemu stylowi. Jeśli jesteś minimalistką – zdecyduj się na jednokolorowe lub przeźroczyste. Jeśli natomiast Wasza szafa jest bardziej rodzinna, a Ty preferujesz wzory i różnorodne kolory we wnętrzu – w salonach Agata na pewno znajdziesz takie, które odpowiadają Twoim potrzebom oraz wielkości szafy.
Agata SA_Galaxy.jpegAgata SA_Glossy.jpgAgata SA_Star.jpgAgata SA_Hawana.jpg

Po trzecie: na górę!

Każdy ma w szafie, poza ubraniami, przedmioty, które znalazły się w niej dlatego, że czasem nie ma na nie miejsca nigdzie indziej, np. dodatkowa pościel, ręczniki, czy żelazko. Niewątpliwie są to rzeczy, których nie używamy codziennie, dlatego najlepiej położyć je na górnych półkach szafy. Nie zapominaj o odpowiednim przechowywaniu, dlatego pościel zapakuj w specjalny pokrowiec, który uchroni ją przed kurzem i zniszczeniem. Jeśli cenisz sobie prostotę i nie chcesz, aby pojemniki, które stoją na szafie były bardzo widoczne – wybierz te w stonowanych kolorach. Jeśli natomiast potraktujesz je jako dodatek aranżacyjny – dopasuj kolorystykę do reszty akcesoriów w pokoju.
Agata SA_Pudło paski.jpgAgata SA_Pudełko czarne.JPGAgata SA_Kufer pasy.jpg

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Agata SA_Kulmbach 2.jpg

Kilka kroków do wakacyjnego porzadku w szafie!_materiał prasowy_19.06.docx

docx | 1,77 MB

Agata SA_Hawana.jpg

Agata SA_Star.jpg

Agata SA_Glossy.jpg

Agata SA_Kulmbach.jpg

Agata SA_Celle.jpg

Agata SA_Kufer pasy.jpg

Agata SA_Galaxy.jpeg

Agata SA_Mali.jpg

Agata SA_Renato.jpg

Agata SA_Pudełko czarne.JPG

Agata SA_Provence.jpg

Agata SA_Pudło paski.jpg

Karnawałowe metamorfozy w Twoim domu

Trwający karnawał to idealna okazja, aby zorganizować przyjęcie dla znajomych i przyjaciół. Zadbaj o wyjątkową oprawę spotkania i odmień swoje mieszkanie dzięki aranżacyjnym dodatkom, które wykreują znakomitą atmosferę!
Kilka pomysłów na drobne upominki na Dzień Babci i Dziadka

Przypadający na 21 stycznia Dzień Babci oraz na 22 stycznia Dzień Dziadka to idealny moment, aby obdarować te bliskie każdemu z nas osoby. Poniżej przedstawiamy kilka propozycji niedrogich upominków od salonów Agata, które ucieszą naszych drogich seniorów!
To już pewne – ten kolor zdominuje 2018 rok!

Przypuszczeń było wiele. Teraz już wiemy – według Instytutu Pantone kolorem roku 2018 będzie Ultra Violet. Jak wprowadzić go do wnętrz? Odważnym polecamy zmianę koloru ścian. Tym, którzy nie chcą aż tak dużych rewolucji w domu, wraz z salonami Agata podpowiadamy, jak stworzyć modne wnętrze niewielkim kosztem.
Nie masz jeszcze świątecznych prezentów? Sprawdź kilka ciekawych pomysłów!

Święta tuż tuż, a Ty wciąż nie masz pomysłu na prezenty dla najbliższych? Nie martw się! Poniżej znajdziesz przewodnik last minute, czyli kilka zestawów dodatków do aranżacji wnętrz w różnych stylach, dla różnych osobowości. Sprawdź, czy znajdziesz coś dla bliskiej Ci osoby!

Wakacyjne leniuchowanie dzięki nowej ofercie promocyjnej salonów Agata

Po pracowitym, pełnym obowiązków dniu każdemu należy się odrobina lenistwa. Przecież nie ma nic lepszego jak odpoczynek we własnym domu, na wygodnym łóżku czy sofie z pucharkiem lodów w ręku na ochłodę i orzeźwienie w upalne dni. Sieć salonów Agata przygotowała wielkie, wakacyjne, wietrzenie magazynów i rabaty od 10% do 30% na wszystkie produkty, aby każdy mógł znaleźć coś dla siebie w sam raz na letni relaks.