Wnętrze w stylu hygge - krok po kroku!

Hygge, czyli duński sposób na szczęście to filozofia, która w ostatnim czasie zawładnęła światem. Oznacza sztukę tworzenia ciepłej, przyjaznej atmosfery wokół siebie, celebrowanie drobnych przyjemności, które wpływają na nasze dobre samopoczucie. Najlepszym do tego miejscem są nasze cztery kąty, a jak urządzić mieszkanie w stylu hygge radzi Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Po pierwsze: musi być przytulnie!

Aranżacja wnętrza w stylu hygge to przede wszystkim nacisk na przytulność. Twoje mieszkanie musi być azylem, do którego lubisz wracać i czujesz się z w nim bezpiecznie. Prywatną strefę komfortu możesz osiągnąć poprzez stylowe dodatki. Świetnie sprawdzą się ozdobne, miękkie poduszki np. Shaggy dostępne w Salonach Agata w różnych kolorach czy narzuta Jungle. Zadbaj również o miły w dotyku dywan, który dodatkowo ociepli przestrzeń.

Po drugie: nastrojowe oświetlenie!

Agata SA_Poduszka Shaggy.jpgAgata SA_Narzuta Jungle.jpgAgata SA_Poszewka dekoracyjna.jpgAgata SA_Dywan Lurex.jpg
Niezwykle ważne we wnętrzach Duńczyków jest oświetlenie. Styl skandynawski nie tylko wykorzystuje naturalne światło dzienne poprzez aranżacje w jasnych kolorach, ale też nie rezygnuje z dodatkowych lamp i świec. We wnętrzu w stylu hygge warto zastosować kilka rozrzuconych punktów świetlnych. Idealnie sprawdzą się świecie, które możesz postawić praktycznie w każdym pomieszczeniu, a których przytłumiony blask idealnie pasuje do duńskiej filozofii. W Salonach Agata znajdziesz nie tylko ogromny wybór świec, ale również świeczników, dzięki którym nadasz swojemu wnętrzu nastrojowego klimatu.

Po trzecie: w zgodzie z naturą!

Agata SA_Cotton Balls.jpgAgata SA_Latarenka.jpgAgata SA_Yankee Candle.jpgAgata SA_Latarenka z zawieszką.jpgAgata SA_Świeca walec.JPG
Dom w stylu hygge pełen jest naturalnych materiałów takich jak drewno czy wiklina, które dodatkowo ocieplają cztery kąty. Planując więc wymianę mebli zdecyduj się na te z drewnianymi elementami, np. z kolekcji Country z oferty Salonów Agata. Biel dodatkowo wydobędzie przestrzeń i światło ze skandynawskiego wnętrza. Jeśli jednak nie planujesz zakupu nowych mebli – możesz wprowadzić trochę natury do mieszkania poprzez stylowe dodatki, np. wiklinowe kosze na drobiazgi, drewniane latarenki i ramki.
Agata SA_Tablica memo.jpgAgata SA_Komplet koszy.jpgAgata SA_Świecznik dekoracyjny.jpgAgata SA_Latarenka drewniana.jpg

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni
i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów
i ekspertów.

Wnętrze w stylu hygge - krok po kroku_materiał prasowy_02.06.docx

Agata SA_Country.jpg

Agata SA_Dywan Lurex.jpg

Agata SA_Komplet koszy.jpg

Agata SA_Cotton Balls.jpg

Agata SA_Poduszka Shaggy.jpg

Agata SA_Latarenka.jpg

Agata SA_Tablica memo.jpg

Agata SA_Narzuta Jungle.jpg

Agata SA_Yankee Candle.jpg

Agata SA_Świecznik dekoracyjny.jpg

Agata SA_Latarenka drewniana.jpg

Agata SA_Świeca walec.JPG

Agata SA_Poszewka dekoracyjna.jpg

Agata SA_Latarenka z zawieszką.jpg

Prostota i nowoczesność – nadchodzi era wnętrz loftowych

Styl loftowy  to przede wszystkim surowe materiały i przestronne pomieszczenia. Wśród architektów wnętrz jest dobrze znany już od kilku lat, jednak w nadchodzącym sezonie będzie wiodącym trendem także w naszych domach. Polacy polubili cegłę, beton oraz metalowe dodatki i nie ulega wątpliwości, że era wnętrz loftowych zawita na stałe w naszych domach. Sprawdź, czy taka przestrzeń pasuje również do Ciebie.
4 wnętrzarskie sposoby na jesienną chandrę

Mimo, że jesień skutecznie zniechęca do wychodzenia na zewnątrz, w Twoim domu wcale nie musi panować ponura i przygnębiająca atmosfera. Idealnym sposobem na poprawę samopoczucia są zmiany w aranżacji wnętrza. Sprawdź, co zrobić, aby twoje cztery kąty były przytulne, przyjazne i barwne, a przede wszystkim skutecznie odstraszały jesienną chandrę.
Oświetlenie w domu. Jakie lampy wybrać, aby ocieplić wnętrze na jesień?

Piękne wnętrze to nie tylko starannie dobrane meble, oryginalne dodatki czy ściany w najmodniejszym kolorze. Aby te wszystkie elementy były ze sobą spójne i efektownie się prezentowały, ważny jest wybór odpowiedniego oświetlenia, które je wyeksponuje. Ekspert salonów Agata radzi, jakie oświetlenie sprawi, że Twoje wnętrze będzie przytulne i ciepłe tej jesieni.
Modne wnętrze na jesień, czyli dodatki, których nie może zabraknąć w Twoim domu!

Zmiana garderoby to nie wszystko, o czym powinnaś pamiętać, przygotowując się na nadchodzącą porę roku. Przearanżowanie wnętrza według obowiązujących trendów powinno znaleźć się na Twojej liście jesiennych zadań. Wyraziste, ciepłe i kolorowe barwy oraz zaskakujące wzory będą dominowały w nadchodzącym sezonie jesień/zima 2018.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.