Wnętrze w stylu hygge - krok po kroku!

Hygge, czyli duński sposób na szczęście to filozofia, która w ostatnim czasie zawładnęła światem. Oznacza sztukę tworzenia ciepłej, przyjaznej atmosfery wokół siebie, celebrowanie drobnych przyjemności, które wpływają na nasze dobre samopoczucie. Najlepszym do tego miejscem są nasze cztery kąty, a jak urządzić mieszkanie w stylu hygge radzi Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Po pierwsze: musi być przytulnie!

Aranżacja wnętrza w stylu hygge to przede wszystkim nacisk na przytulność. Twoje mieszkanie musi być azylem, do którego lubisz wracać i czujesz się z w nim bezpiecznie. Prywatną strefę komfortu możesz osiągnąć poprzez stylowe dodatki. Świetnie sprawdzą się ozdobne, miękkie poduszki np. Shaggy dostępne w Salonach Agata w różnych kolorach czy narzuta Jungle. Zadbaj również o miły w dotyku dywan, który dodatkowo ociepli przestrzeń.

Po drugie: nastrojowe oświetlenie!

Agata SA_Poduszka Shaggy.jpgAgata SA_Narzuta Jungle.jpgAgata SA_Poszewka dekoracyjna.jpgAgata SA_Dywan Lurex.jpg
Niezwykle ważne we wnętrzach Duńczyków jest oświetlenie. Styl skandynawski nie tylko wykorzystuje naturalne światło dzienne poprzez aranżacje w jasnych kolorach, ale też nie rezygnuje z dodatkowych lamp i świec. We wnętrzu w stylu hygge warto zastosować kilka rozrzuconych punktów świetlnych. Idealnie sprawdzą się świecie, które możesz postawić praktycznie w każdym pomieszczeniu, a których przytłumiony blask idealnie pasuje do duńskiej filozofii. W Salonach Agata znajdziesz nie tylko ogromny wybór świec, ale również świeczników, dzięki którym nadasz swojemu wnętrzu nastrojowego klimatu.

Po trzecie: w zgodzie z naturą!

Agata SA_Cotton Balls.jpgAgata SA_Latarenka.jpgAgata SA_Yankee Candle.jpgAgata SA_Latarenka z zawieszką.jpgAgata SA_Świeca walec.JPG
Dom w stylu hygge pełen jest naturalnych materiałów takich jak drewno czy wiklina, które dodatkowo ocieplają cztery kąty. Planując więc wymianę mebli zdecyduj się na te z drewnianymi elementami, np. z kolekcji Country z oferty Salonów Agata. Biel dodatkowo wydobędzie przestrzeń i światło ze skandynawskiego wnętrza. Jeśli jednak nie planujesz zakupu nowych mebli – możesz wprowadzić trochę natury do mieszkania poprzez stylowe dodatki, np. wiklinowe kosze na drobiazgi, drewniane latarenki i ramki.
Agata SA_Tablica memo.jpgAgata SA_Komplet koszy.jpgAgata SA_Świecznik dekoracyjny.jpgAgata SA_Latarenka drewniana.jpg

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni
i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów
i ekspertów.

Wnętrze w stylu hygge - krok po kroku_materiał prasowy_02.06.docx

Agata SA_Country.jpg

Agata SA_Dywan Lurex.jpg

Agata SA_Komplet koszy.jpg

Agata SA_Cotton Balls.jpg

Agata SA_Poduszka Shaggy.jpg

Agata SA_Latarenka.jpg

Agata SA_Tablica memo.jpg

Agata SA_Narzuta Jungle.jpg

Agata SA_Yankee Candle.jpg

Agata SA_Świecznik dekoracyjny.jpg

Agata SA_Latarenka drewniana.jpg

Agata SA_Świeca walec.JPG

Agata SA_Poszewka dekoracyjna.jpg

Agata SA_Latarenka z zawieszką.jpg

Czas na wiosenne porządki! 3 sposoby na bałagan w szafie

Masz mnóstwo zimowych ubrań w szafie? Chciałabyś wymienić garderobę na wiosenno-letnią, ale nie masz na nią miejsca? To odpowiedni moment na porządki! Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz salonów Agata zdradza 3 sposoby na bałagan w szafie.
Wiosenne śniadanie na balkonie. Sprawdź, jak stworzyć niepowtarzalny klimat!

Wiosenna aura sprzyja długim spacerom, rowerowym przejażdżkom i przebywaniu na świeżym powietrzu. Doskonałym pomysłem na rozpoczęcie ciepłego, majowego weekendu może okazać się pyszne śniadanie i aromatyczna kawa na balkonie. Sprawdź, czego potrzebujesz, aby stworzyć niepowtarzalny klimat na kilku metrach kwadratowych!
Sprawdź, jak urządzić kuchnię zgodnie z Twoim stylem

Lubisz gotować i spędzasz dużo czasu w kuchni? Chciałabyś, aby była ona urządzona zgodnie z Twoim stylem? Daj się zaskoczyć propozycjom od salonów Agata i sprawdź, jak łatwo dopasować przestrzeń do siebie.
Odmień swoje mieszkanie na wiosnę przy pomocy dodatków w Twoim stylu

Wiosną, gdy wszystko budzi się do życia, obudzić może się również Twoja kreatywność! Dzięki dodatkom dostępnym w salonach Agata sprawisz, że Twoje wnętrze odzwierciedli nie tylko wiosenną aurę, ale również Twój unikalny styl. Jak to zrobić? Sprawdź kilka wskazówek!

Mały balkon, duże możliwości – czyli jak zaaranżować niewielką przestrzeń na letnie spotkania!

Przyjemne, ciepłe, wakacyjne wieczory są idealną okazją do spotkań ze znajomymi. Jeśli w swoim mieszkaniu masz do dyspozycji jedynie niewielki balkon – spraw, aby to było wyjątkowe miejsce. W salonach Agata od 5 do 18 czerwca znajdziesz produkty, które nie tylko będą przydatne do organizacji małego przyjęcia, ale również nadadzą niepowtarzalnego klimatu tym kilku metrom.