Wnętrze w stylu hygge - krok po kroku!

Hygge, czyli duński sposób na szczęście to filozofia, która w ostatnim czasie zawładnęła światem. Oznacza sztukę tworzenia ciepłej, przyjaznej atmosfery wokół siebie, celebrowanie drobnych przyjemności, które wpływają na nasze dobre samopoczucie. Najlepszym do tego miejscem są nasze cztery kąty, a jak urządzić mieszkanie w stylu hygge radzi Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Po pierwsze: musi być przytulnie!

Aranżacja wnętrza w stylu hygge to przede wszystkim nacisk na przytulność. Twoje mieszkanie musi być azylem, do którego lubisz wracać i czujesz się z w nim bezpiecznie. Prywatną strefę komfortu możesz osiągnąć poprzez stylowe dodatki. Świetnie sprawdzą się ozdobne, miękkie poduszki np. Shaggy dostępne w Salonach Agata w różnych kolorach czy narzuta Jungle. Zadbaj również o miły w dotyku dywan, który dodatkowo ociepli przestrzeń.

Po drugie: nastrojowe oświetlenie!

Agata SA_Poduszka Shaggy.jpgAgata SA_Narzuta Jungle.jpgAgata SA_Poszewka dekoracyjna.jpgAgata SA_Dywan Lurex.jpg
Niezwykle ważne we wnętrzach Duńczyków jest oświetlenie. Styl skandynawski nie tylko wykorzystuje naturalne światło dzienne poprzez aranżacje w jasnych kolorach, ale też nie rezygnuje z dodatkowych lamp i świec. We wnętrzu w stylu hygge warto zastosować kilka rozrzuconych punktów świetlnych. Idealnie sprawdzą się świecie, które możesz postawić praktycznie w każdym pomieszczeniu, a których przytłumiony blask idealnie pasuje do duńskiej filozofii. W Salonach Agata znajdziesz nie tylko ogromny wybór świec, ale również świeczników, dzięki którym nadasz swojemu wnętrzu nastrojowego klimatu.

Po trzecie: w zgodzie z naturą!

Agata SA_Cotton Balls.jpgAgata SA_Latarenka.jpgAgata SA_Yankee Candle.jpgAgata SA_Latarenka z zawieszką.jpgAgata SA_Świeca walec.JPG
Dom w stylu hygge pełen jest naturalnych materiałów takich jak drewno czy wiklina, które dodatkowo ocieplają cztery kąty. Planując więc wymianę mebli zdecyduj się na te z drewnianymi elementami, np. z kolekcji Country z oferty Salonów Agata. Biel dodatkowo wydobędzie przestrzeń i światło ze skandynawskiego wnętrza. Jeśli jednak nie planujesz zakupu nowych mebli – możesz wprowadzić trochę natury do mieszkania poprzez stylowe dodatki, np. wiklinowe kosze na drobiazgi, drewniane latarenki i ramki.
Agata SA_Tablica memo.jpgAgata SA_Komplet koszy.jpgAgata SA_Świecznik dekoracyjny.jpgAgata SA_Latarenka drewniana.jpg

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni
i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów
i ekspertów.

Wnętrze w stylu hygge - krok po kroku_materiał prasowy_02.06.docx

Agata SA_Country.jpg

Agata SA_Dywan Lurex.jpg

Agata SA_Komplet koszy.jpg

Agata SA_Cotton Balls.jpg

Agata SA_Poduszka Shaggy.jpg

Agata SA_Latarenka.jpg

Agata SA_Tablica memo.jpg

Agata SA_Narzuta Jungle.jpg

Agata SA_Yankee Candle.jpg

Agata SA_Świecznik dekoracyjny.jpg

Agata SA_Latarenka drewniana.jpg

Agata SA_Świeca walec.JPG

Agata SA_Poszewka dekoracyjna.jpg

Agata SA_Latarenka z zawieszką.jpg

Romantyczne wnętrze - jak je urządzić?

Aranżacja wnętrza w stylu romantycznym to przede wszystkim jasne kolory mebli oraz delikatne, pastelowe dodatki. Dzięki nim przestrzeń stanie się subtelna i stylowa. Jak odmienić cztery kąty i nadać im subtelnej magii podpowiada Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.
Jak oświetlić wnętrze, aby nadać mu klimat?

Gra światłem jest sztuką, szczególnie przy aranżacji wnętrz salonów czy sypialni. Jest kilka podstawowych zasad, których należy przestrzegać, aby pomieszczenia sprawiały wrażenie przytulnych oraz optycznie większych. Sprawdź, jak dzięki oświetleniu nadać wnętrzu odpowiedni klimat.
Pastelowy zawrót głowy, czyli jak ożywić wnętrze pastelowymi kolorami

Pastelowe kolory, szczególnie latem, pojawiają się wszędzie. Są zauważalne w stylizacjach modowych, makijażu, a także wystroju letnich kawiarni. Z powodzeniem sprawdzą się też w naszych wnętrzach, jeśli zależy nam na uzyskaniu przytulnego klimatu. Sprawdźcie, jak dobierać kolory i dodatki tak, aby nadać wnętrzu świeżego, letniego powiewu.
Sielanka w domu, czyli styl rustykalny w czterech kątach

Wnętrza w stylu rustykalnym są inspirowane życiem wiejskim, slow life i kojarzą się z prostotą oraz harmonią znaną z natury. Możemy je odnaleźć np. w inspiracjach prowansalskich czy wprost ze słonecznej Toskanii. Motywem przewodnim takich aranżacji jest drewno, które nadaje przytulnego domowego, charakteru i niepowtarzalnego klimatu. Uzyskanie oczekiwanego efektu nie jest jednak łatwe. Na co zwrócić uwagę przy aranżacji wnętrza w stylu rustykalnym radzi Arkadiusz Jasiński, ekspert mebli skrzyniowych Agata S.A.

Mały balkon, duże możliwości – czyli jak zaaranżować niewielką przestrzeń na letnie spotkania!

Przyjemne, ciepłe, wakacyjne wieczory są idealną okazją do spotkań ze znajomymi. Jeśli w swoim mieszkaniu masz do dyspozycji jedynie niewielki balkon – spraw, aby to było wyjątkowe miejsce. W salonach Agata od 5 do 18 czerwca znajdziesz produkty, które nie tylko będą przydatne do organizacji małego przyjęcia, ale również nadadzą niepowtarzalnego klimatu tym kilku metrom.