Wnętrze w stylu hygge - krok po kroku!

Hygge, czyli duński sposób na szczęście to filozofia, która w ostatnim czasie zawładnęła światem. Oznacza sztukę tworzenia ciepłej, przyjaznej atmosfery wokół siebie, celebrowanie drobnych przyjemności, które wpływają na nasze dobre samopoczucie. Najlepszym do tego miejscem są nasze cztery kąty, a jak urządzić mieszkanie w stylu hygge radzi Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Po pierwsze: musi być przytulnie!

Aranżacja wnętrza w stylu hygge to przede wszystkim nacisk na przytulność. Twoje mieszkanie musi być azylem, do którego lubisz wracać i czujesz się z w nim bezpiecznie. Prywatną strefę komfortu możesz osiągnąć poprzez stylowe dodatki. Świetnie sprawdzą się ozdobne, miękkie poduszki np. Shaggy dostępne w Salonach Agata w różnych kolorach czy narzuta Jungle. Zadbaj również o miły w dotyku dywan, który dodatkowo ociepli przestrzeń.

Po drugie: nastrojowe oświetlenie!

Agata SA_Poduszka Shaggy.jpgAgata SA_Narzuta Jungle.jpgAgata SA_Poszewka dekoracyjna.jpgAgata SA_Dywan Lurex.jpg
Niezwykle ważne we wnętrzach Duńczyków jest oświetlenie. Styl skandynawski nie tylko wykorzystuje naturalne światło dzienne poprzez aranżacje w jasnych kolorach, ale też nie rezygnuje z dodatkowych lamp i świec. We wnętrzu w stylu hygge warto zastosować kilka rozrzuconych punktów świetlnych. Idealnie sprawdzą się świecie, które możesz postawić praktycznie w każdym pomieszczeniu, a których przytłumiony blask idealnie pasuje do duńskiej filozofii. W Salonach Agata znajdziesz nie tylko ogromny wybór świec, ale również świeczników, dzięki którym nadasz swojemu wnętrzu nastrojowego klimatu.

Po trzecie: w zgodzie z naturą!

Agata SA_Cotton Balls.jpgAgata SA_Latarenka.jpgAgata SA_Yankee Candle.jpgAgata SA_Latarenka z zawieszką.jpgAgata SA_Świeca walec.JPG
Dom w stylu hygge pełen jest naturalnych materiałów takich jak drewno czy wiklina, które dodatkowo ocieplają cztery kąty. Planując więc wymianę mebli zdecyduj się na te z drewnianymi elementami, np. z kolekcji Country z oferty Salonów Agata. Biel dodatkowo wydobędzie przestrzeń i światło ze skandynawskiego wnętrza. Jeśli jednak nie planujesz zakupu nowych mebli – możesz wprowadzić trochę natury do mieszkania poprzez stylowe dodatki, np. wiklinowe kosze na drobiazgi, drewniane latarenki i ramki.
Agata SA_Tablica memo.jpgAgata SA_Komplet koszy.jpgAgata SA_Świecznik dekoracyjny.jpgAgata SA_Latarenka drewniana.jpg

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni
i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów
i ekspertów.

Wnętrze w stylu hygge - krok po kroku_materiał prasowy_02.06.docx

Agata SA_Country.jpg

Agata SA_Dywan Lurex.jpg

Agata SA_Komplet koszy.jpg

Agata SA_Cotton Balls.jpg

Agata SA_Poduszka Shaggy.jpg

Agata SA_Latarenka.jpg

Agata SA_Tablica memo.jpg

Agata SA_Narzuta Jungle.jpg

Agata SA_Yankee Candle.jpg

Agata SA_Świecznik dekoracyjny.jpg

Agata SA_Latarenka drewniana.jpg

Agata SA_Świeca walec.JPG

Agata SA_Poszewka dekoracyjna.jpg

Agata SA_Latarenka z zawieszką.jpg

Świąteczne upominki do 20 złotych

Chcesz obdarować kogoś świątecznym upominkiem, ale nie dysponujesz dużym budżetem? Nic straconego! Sprawdź nasze pomysły na niedrogie prezenty dostępne w sieci Salonów Agata!
3 świąteczne aranżacje od Salonów Agata

Przygotowania do nadchodzących Świąt wielu z nas rozpoczyna od zmian aranżacyjnych w domu. Magiczny klimat, którym chcemy cieszyć się jak najdłużej, wprowadzamy już teraz, przed Mikołajkami. Kolorowe stroiki, figurki czy nawet choinki nieśmiało pojawiają się w naszych czterech kątach. Co zrobić, aby wnętrze zachwycało świąteczną finezją radzi Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.
Wabi-Sabi – nowy trend 2018 roku!

Wabi-Sabi jest określeniem japońskiej filozofii i epoki designu. Samo słowo Wabi oznacza prostotę, natomiast Sabi to piękno wynikające z upływu czasu. Jeszcze niedawno fascynacja krajem Kwitnącej Wiśni przejawiała się zamiłowaniem do sushi. Czy w 2018 roku przyjdzie czas na aranżację wnętrz?
Urządzanie jadalni: podstawowe wskazówki

Kuchnia to dla wielu osób serce każdego domu. Niemniej ważną funkcję pełni również jadalnia, w której spotykają się wszyscy domownicy, aby wspólnie spędzać czas podczas posiłków. Sprawdź, na co zdaniem ekspertów Salonów Agata warto zwracać uwagę  planując tę część mieszkania czy domu.

Mały balkon, duże możliwości – czyli jak zaaranżować niewielką przestrzeń na letnie spotkania!

Przyjemne, ciepłe, wakacyjne wieczory są idealną okazją do spotkań ze znajomymi. Jeśli w swoim mieszkaniu masz do dyspozycji jedynie niewielki balkon – spraw, aby to było wyjątkowe miejsce. W salonach Agata od 5 do 18 czerwca znajdziesz produkty, które nie tylko będą przydatne do organizacji małego przyjęcia, ale również nadadzą niepowtarzalnego klimatu tym kilku metrom.