Kącik Mamy, czyli jak stworzyć swoje małe, idealne miejsce do odpoczynku

Mnóstwo obowiązków, zmartwień i nierzadko brak czasu na choćby krótki odpoczynek – to niewątpliwie dzień powszedni większości mam. Każda z nich potrzebuje miejsca tylko dla siebie, w którym odpocznie, odetchnie od spraw codziennych, takiego które odda jej charakter i będzie tylko jej. Jak zagospodarować swoją własną, nawet niewielką przestrzeń radzi Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Każda mama jest inna, wyjątkowa i niewątpliwie każda potrzebuje chwili tylko dla siebie, kiedy będzie mogła poczytać ulubioną książkę, obejrzeć ciekawy program telewizyjny, czy po prostu uciąć sobie drzemkę. Jeśli twoje mieszkanie jest nieduże i nie masz możliwości zaaranżowania oddzielnego pokoju tylko dla siebie – zrób swój kącik np. w salonie. Wygodny fotel i kobiece dodatki pomogą ci nadać nowy wymiar twoim czterem kątom w stylu, który lubisz najbardziej.

Kobieco i romantycznie

Jeśli jesteś typem romantyczki dobrym rozwiązaniem dla ciebie będzie połączenie nowoczesnego i prostego stylu z dominującym akcentem, np. kwiatowym. W aranżacji w tym stylu nie powinno zabraknąć delikatnych, pastelowych kolorów, kryształowych elementów i stylowych, dekoracyjnych dodatków. Doskonałym wyborem będzie więc fotel Juliett, dostępny w Salonach Agata z kwiecistym, łagodnym obiciem, który wniesie do twojego wnętrza wrażenie lekkości i nieprzesadzonej słodyczy. Swój kącik rozświetl bardzo kobiecą, ozdobioną kryształkami lampą, taką jak np. lampa stołowa BELLO. Zadbaj również o stylowe dodatki: koc w pastelowych kolorach na wciąż chłodne, wiosenne wieczory, ozdobne pudełeczko na drobiazgi, ozdobne ramki na ulubione zdjęcie. To z pewnością podkreśli urok romantycznego wnętrza i sprawi, że kącik będzie twoim azylem.
Agata SA_Fotel Juliett.jpgAgata SA_Koc Coral.jpgAgata SA_Ramka z sercem.JPG

Wytworna elegancja

Jeśli jednak cenisz sobie we wnętrzu elegancję, lubisz aranżacje nowoczesne z odrobiną przepychu, postaw na kącik w stylu glamour. Główną rolę musi grać światło i blask, dlatego bardzo ważne są dodatki, które stworzą unikalny klimat – przeźroczyste wazony, szklane świeczniki, złote lub srebrne ramki na zdjęcia, ale również bogate kolorystycznie poduszki czy miękkie dywany, jak dywan DOLLY dostępny w Salonach Agata, które pomogą osiągnąć efekt ciepłej elegancji. Aby jednak nie popaść w przesadę błysku i dekoracji, przy wyborze fotela zdecyduj się na ten w stonowanych, lekkich kolorach, wykonany ze skóry lub ekoskóry, która nada twojemu miejscu odrobinę luksusu i wytworności.
Agata SA_Fotel Solo.jpgAgata SA_Poszewka dekoracyjna.jpgAgata SA_Ramka na zdjęcie.jpgAgata SA_Lampa stołowa Artemida.png

Skandynawska  prostota dla mam

Jeśli natomiast jesteś fanką prostoty i minimalizmu – stwórz swój kącik w stylu skandynawskim. Wybierz fotel w stonowanych barwach, np. fotel Scandi z oferty Salonów Agata z ciekawym pikowaniem oraz drewnianymi nóżkami. Połączenie jasnych kolorów i drewnianych elementów nadaje wnętrzu niewymuszonej estetyki. Styl skandynawski to styl harmonijny, minimalistyczny, pełen przestrzeni dlatego dobierając dodatki do swojego kącika wybierz poduszki w kolorach szarości, powieś na ścianie stylowe lustro, które optycznie powiększy twój salon, a wieczorami rozświetl go dużą ilością świec i latarenek.
Agata SA_Fotel Scandi.jpgAgata SA_Poduszka Chic.jpgAgata SA_Latarenka z zawieszką.jpgAgata SA_Lampa Constanza.png

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni
i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów
i ekspertów.

Agata SA_Fotel Solo.jpg

grafika | 2 MB

Agata SA_Poszewka dekoracyjna.jpg

Kącik Mamy, czyli jak stworzyć swoje małe, idealne miejsce do odpoczynku_25.05.docx

Agata SA_Fotel Juliett.jpg

Agata SA_Ramka na zdjęcie.jpg

Agata SA_Poduszka Chic.jpg

Agata SA_Koc Coral.jpg

Agata SA_Ramka z sercem.JPG

Agata SA_Lampa stołowa Artemida.png

Agata SA_Fotel Scandi.jpg

Agata SA_Latarenka z zawieszką.jpg

Agata SA_Lampa Constanza.png

Agata SA_Dywan Dolly.jpg

Kuchnia w 4 stylach – wybierz swój ulubiony!

Kuchnia to jedno z najważniejszych miejsc w domu. To tutaj spotykamy się z rodziną na poranną kawę, wieczorne pogawędki i wspólne posiłki. Jej aranżacja powinna odzwierciedlać nasz styl i tworzyć spójną całość z wystrojem całego mieszkania. O czym należy pamiętać urządzając kuchnię w konkretnym stylu radzi Rafał Rogozik, architekt wnętrz Agata S.A.
Nowoczesna biel i ponadczasowe drewno w Twoim salonie

Biały kolor w salonie idealnie sprawdza się praktycznie w każdym stylu: skandynawskim, prowansalskim czy klasycznym. Jest też idealną bazą do wprowadzenia innych kolorów i motywów, które dopasują wnętrze do Twojej osobowości. Jednym z takich ponadczasowych elementów jest drewno. Arkadiusz Jasiński, ekspert mebli skrzyniowych Agata S.A., podpowiada jak stworzyć idealny duet bieli i drewna.
Wyjątkowe garden party – kilka trików udanej wakacyjnej imprezy przy grillu

Lato w pełni oznacza idealny czas na organizację przyjęcia w ogrodzie dla znajomych lub najbliższej rodziny. Aby Twoja impreza była wyjątkowa i na długo utkwiła w pamięci gości, zadbaj o szczegóły, które wyróżnią przyjęcie i nadadzą niepowtarzalnego charakteru. Kilka prostych trików na aranżację ogrodu, która zachwyci wyjątkowym, wakacyjnym klimatem zdradza Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.
Domowe gotowanie w prowansalskim stylu – niezbędnik

Kto z nas nie kocha domowych, ręcznie przygotowanych makaronów z pysznymi dodatkami? Czasem wysiłek przygotowania, wynagradza wspólna, pyszna kolacja w gronie najbliższych i długie rozmowy przy winie. Sieć salonów Agata przygotowała kolejną ofertę w której można znaleźć kilka przydatnych akcesoriów – nie tylko pomogą sprawnie przygotować pyszny domowy obiad, ale wniosą również delikatny, prowansalski akcent do Twojej kuchni.

Odmień swój salon na wiosnę, a nowe meble spłać po wakacjach - promocja w salonach Agata!

Dzisiejszy styl życia sprawia, że salon w domu często pełni wiele funkcji. To miejsce rodzinnych spotkań, pokój gościnny dla przyjaciół, nierzadko jadalnia i miejsce, w którym najczęściej wypoczywamy. Jeśli cenisz sobie klasyczny i funkcjonalny wystrój, sieć salonów Agata przygotowała specjalną wakacyjną ofertę promocyjną na wybrane produkty, w wyjątkowo korzystnym systemie ratalnym 40 rat 0%, a spłatę możesz rozpocząć dopiero po wakacjach.