Kącik Mamy, czyli jak stworzyć swoje małe, idealne miejsce do odpoczynku

Mnóstwo obowiązków, zmartwień i nierzadko brak czasu na choćby krótki odpoczynek – to niewątpliwie dzień powszedni większości mam. Każda z nich potrzebuje miejsca tylko dla siebie, w którym odpocznie, odetchnie od spraw codziennych, takiego które odda jej charakter i będzie tylko jej. Jak zagospodarować swoją własną, nawet niewielką przestrzeń radzi Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.

Każda mama jest inna, wyjątkowa i niewątpliwie każda potrzebuje chwili tylko dla siebie, kiedy będzie mogła poczytać ulubioną książkę, obejrzeć ciekawy program telewizyjny, czy po prostu uciąć sobie drzemkę. Jeśli twoje mieszkanie jest nieduże i nie masz możliwości zaaranżowania oddzielnego pokoju tylko dla siebie – zrób swój kącik np. w salonie. Wygodny fotel i kobiece dodatki pomogą ci nadać nowy wymiar twoim czterem kątom w stylu, który lubisz najbardziej.

Kobieco i romantycznie

Jeśli jesteś typem romantyczki dobrym rozwiązaniem dla ciebie będzie połączenie nowoczesnego i prostego stylu z dominującym akcentem, np. kwiatowym. W aranżacji w tym stylu nie powinno zabraknąć delikatnych, pastelowych kolorów, kryształowych elementów i stylowych, dekoracyjnych dodatków. Doskonałym wyborem będzie więc fotel Juliett, dostępny w Salonach Agata z kwiecistym, łagodnym obiciem, który wniesie do twojego wnętrza wrażenie lekkości i nieprzesadzonej słodyczy. Swój kącik rozświetl bardzo kobiecą, ozdobioną kryształkami lampą, taką jak np. lampa stołowa BELLO. Zadbaj również o stylowe dodatki: koc w pastelowych kolorach na wciąż chłodne, wiosenne wieczory, ozdobne pudełeczko na drobiazgi, ozdobne ramki na ulubione zdjęcie. To z pewnością podkreśli urok romantycznego wnętrza i sprawi, że kącik będzie twoim azylem.
Agata SA_Fotel Juliett.jpgAgata SA_Koc Coral.jpgAgata SA_Ramka z sercem.JPG

Wytworna elegancja

Jeśli jednak cenisz sobie we wnętrzu elegancję, lubisz aranżacje nowoczesne z odrobiną przepychu, postaw na kącik w stylu glamour. Główną rolę musi grać światło i blask, dlatego bardzo ważne są dodatki, które stworzą unikalny klimat – przeźroczyste wazony, szklane świeczniki, złote lub srebrne ramki na zdjęcia, ale również bogate kolorystycznie poduszki czy miękkie dywany, jak dywan DOLLY dostępny w Salonach Agata, które pomogą osiągnąć efekt ciepłej elegancji. Aby jednak nie popaść w przesadę błysku i dekoracji, przy wyborze fotela zdecyduj się na ten w stonowanych, lekkich kolorach, wykonany ze skóry lub ekoskóry, która nada twojemu miejscu odrobinę luksusu i wytworności.
Agata SA_Fotel Solo.jpgAgata SA_Poszewka dekoracyjna.jpgAgata SA_Ramka na zdjęcie.jpgAgata SA_Lampa stołowa Artemida.png

Skandynawska  prostota dla mam

Jeśli natomiast jesteś fanką prostoty i minimalizmu – stwórz swój kącik w stylu skandynawskim. Wybierz fotel w stonowanych barwach, np. fotel Scandi z oferty Salonów Agata z ciekawym pikowaniem oraz drewnianymi nóżkami. Połączenie jasnych kolorów i drewnianych elementów nadaje wnętrzu niewymuszonej estetyki. Styl skandynawski to styl harmonijny, minimalistyczny, pełen przestrzeni dlatego dobierając dodatki do swojego kącika wybierz poduszki w kolorach szarości, powieś na ścianie stylowe lustro, które optycznie powiększy twój salon, a wieczorami rozświetl go dużą ilością świec i latarenek.
Agata SA_Fotel Scandi.jpgAgata SA_Poduszka Chic.jpgAgata SA_Latarenka z zawieszką.jpgAgata SA_Lampa Constanza.png

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni
i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów
i ekspertów.

Agata SA_Fotel Solo.jpg

grafika | 2 MB

Agata SA_Poszewka dekoracyjna.jpg

Kącik Mamy, czyli jak stworzyć swoje małe, idealne miejsce do odpoczynku_25.05.docx

Agata SA_Fotel Juliett.jpg

Agata SA_Ramka na zdjęcie.jpg

Agata SA_Poduszka Chic.jpg

Agata SA_Koc Coral.jpg

Agata SA_Ramka z sercem.JPG

Agata SA_Lampa stołowa Artemida.png

Agata SA_Fotel Scandi.jpg

Agata SA_Latarenka z zawieszką.jpg

Agata SA_Lampa Constanza.png

Agata SA_Dywan Dolly.jpg

Urządzanie jadalni: podstawowe wskazówki

Kuchnia to dla wielu osób serce każdego domu. Niemniej ważną funkcję pełni również jadalnia, w której spotykają się wszyscy domownicy, aby wspólnie spędzać czas podczas posiłków. Sprawdź, na co zdaniem ekspertów Salonów Agata warto zwracać uwagę  planując tę część mieszkania czy domu.
Ten kolor zdominuje aranżacje wnętrz w 2018 roku!

Choć kolor roku 2018 nie został jeszcze oficjalnie wybrany, wiele wskazuje na to, że kolejny sezon upłynie pod znakiem odcienia morskiego. Jak wprowadzić tę barwę do wnętrz? Sprawdź inspiracje od eksperta Salonów Agata!
Loftowe, skandynawskie, glamour - jakie oświetlenie pasuje do Twojego wnętrza?

Odpowiednio dobrane oświetlenie nie tylko rozjaśnia przestrzeń, ale też nadaje jej wyjątkowego klimatu. Przy wyborze lamp do mieszkania pamiętaj, aby odzwierciedlały one charakter aranżacji. Jak dobrać oświetlenie pasujące do konkretnego stylu radzi Karol Jaworek, ekspert Agata S.A. ds. oświetlenia.
Jak urządzić idealny kącik do czytania jesienią?

Jesienne wieczory sprzyjają spędzaniu czasu w towarzystwie dobrej książki. Aby przyjemność z czytania była jeszcze większa, warto zatroszczyć się o odpowiednią przestrzeń w domu, która jest dostosowana do naszych potrzeb. Jak zorganizować idealny kącik czytelniczy radzi Natalia Nowak, ekspert ds. aranżacji wnętrz Salonów Agata.

Odmień swój salon na wiosnę, a nowe meble spłać po wakacjach - promocja w salonach Agata!

Dzisiejszy styl życia sprawia, że salon w domu często pełni wiele funkcji. To miejsce rodzinnych spotkań, pokój gościnny dla przyjaciół, nierzadko jadalnia i miejsce, w którym najczęściej wypoczywamy. Jeśli cenisz sobie klasyczny i funkcjonalny wystrój, sieć salonów Agata przygotowała specjalną wakacyjną ofertę promocyjną na wybrane produkty, w wyjątkowo korzystnym systemie ratalnym 40 rat 0%, a spłatę możesz rozpocząć dopiero po wakacjach.