Funkcjonalność i minimalizm, czyli jak urządzają swoje wnętrza Millenialsi

Millenialsi to młodzi ludzie, którzy żyją szybko, nieustannie korzystają z najnowszych technologii, a przede wszystkim cenią sobie możliwość wyboru i dostosowania rzeczywistości do własnych potrzeb. To osoby urodzone po 1980 roku, które od pewnego czasu wyznaczają nową drogę w projektowaniu wnętrz. O tym, jakie trendy panują wśród młodych ludzi przy urządzaniu swoich czterech kątów – Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.Po pierwsze – prostota i minimalizm

Po pierwsze – prostota i minimalizm

Filozofia „Less is more”, czyli „mniej znaczy więcej” jest pewnego rodzaju wyznacznikiem w aranżacji przestrzeni Millenialsów. Wśród tego pokolenia najbardziej popularne są proste formy mebli oraz minimalizm również w przypadku ich ilości. Na próżno szukać wnętrz pełnych różnorodnych form, czy tekstur. Najczęściej decydują się na najprostsze kształty i bryły geometryczne, gładkie, jednolite kolorystycznie powierzchnie, które staja się pewnego rodzaju bazą do dalszego urządzania przestrzeni.
sofa Pure.jpgKomoda 4 You.jpg

Po drugie – indywidualizm

Millenialsi cenią sobie indywidualizm, możliwość dostosowania otoczenia do własnych potrzeb
i takie też są ich wnętrza. Wybierając proste w formie meble najczęściej decydują się na zakup dodatków, które nadadzą oryginalnego wyglądu czterem kątom. To pokolenie woli łączyć zupełnie różne elementy wystroju wnętrz, aby w końcu stworzyć i odnaleźć swój indywidualny styl, niż decydować się na jeden, konkretny, narzucony format. Wychodząc naprzeciw potrzebom salony Agata oferują między innymi awangardowe lampy, niestandardowe stoliki  czy w końcu dywany w geometryczne kształty które sprawią, że wnętrze odzwierciedli ich charakter, styl życia i temperament, a przede wszystkim odpowie potrzebom młodego pokolenia.
Lampa wisząca Diamond.jpgDywan Smoothie.jpg

Po trzecie – funkcjonalność

Wszystkie meble, które znajdują się we wnętrzach Millenialsów muszą być funkcjonalne. Nierzadko mieszkania, na których zakup czy wynajem decydują się młodzi ludzie nie są duże, dlatego każdy mebel musi spełniać kilka funkcji. Decydując się na zakup szafy – musi ona pomieścić nie tylko ubrania, ale też mieć dodatkowe miejsce na przechowywanie np. ręczników, czy pościeli, tak jak np. Szafa Glossy dostępna w salonach Agata. Przy wyborze łóżka, często zwracają uwagę na to, czy posiada dodatkowe, wysuwane szuflady lub schowek, aby również pod łóżkiem zagospodarować przestrzeń. Wszystko to sprawia, że nawet małe mieszkania Millenialsów są bardzo funkcjonalne, a cztery kąty urządzone w każdym calu.
Szafa Glossy.jpgŁóżko Siena.png

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni
i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów
i ekspertów.

Natalia Nowak, Kierownik ds. Aranżacji w sieci salonów Agata S.A..jpg

Agata SA_Wnętrze.jpg

Agata SA_Dywan Smoothie.jpg

Funkcjonalność i minimalizm, czyli jaki urządzają swoje wnętrza Millenialsi_materiał prasowy_22.05.docx

Agata SA_Łóżko Siena.png

Agata SA_Sofa Pure.jpg

Agata SA_Komoda 4 You.jpg

Agata SA_Szafa Glossy.jpg

Agata SA_Lampa wisząca Diamond.jpg

Czas na wiosenne porządki! 3 sposoby na bałagan w szafie

Masz mnóstwo zimowych ubrań w szafie? Chciałabyś wymienić garderobę na wiosenno-letnią, ale nie masz na nią miejsca? To odpowiedni moment na porządki! Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz salonów Agata zdradza 3 sposoby na bałagan w szafie.
Wiosenne śniadanie na balkonie. Sprawdź, jak stworzyć niepowtarzalny klimat!

Wiosenna aura sprzyja długim spacerom, rowerowym przejażdżkom i przebywaniu na świeżym powietrzu. Doskonałym pomysłem na rozpoczęcie ciepłego, majowego weekendu może okazać się pyszne śniadanie i aromatyczna kawa na balkonie. Sprawdź, czego potrzebujesz, aby stworzyć niepowtarzalny klimat na kilku metrach kwadratowych!
Sprawdź, jak urządzić kuchnię zgodnie z Twoim stylem

Lubisz gotować i spędzasz dużo czasu w kuchni? Chciałabyś, aby była ona urządzona zgodnie z Twoim stylem? Daj się zaskoczyć propozycjom od salonów Agata i sprawdź, jak łatwo dopasować przestrzeń do siebie.
Odmień swoje mieszkanie na wiosnę przy pomocy dodatków w Twoim stylu

Wiosną, gdy wszystko budzi się do życia, obudzić może się również Twoja kreatywność! Dzięki dodatkom dostępnym w salonach Agata sprawisz, że Twoje wnętrze odzwierciedli nie tylko wiosenną aurę, ale również Twój unikalny styl. Jak to zrobić? Sprawdź kilka wskazówek!

Kącik Mamy, czyli jak stworzyć swoje małe, idealne miejsce do odpoczynku

Mnóstwo obowiązków, zmartwień i nierzadko brak czasu na choćby krótki odpoczynek – to niewątpliwie dzień powszedni większości mam. Każda z nich potrzebuje miejsca tylko dla siebie, w którym odpocznie, odetchnie od spraw codziennych, takiego które odda jej charakter i będzie tylko jej. Jak zagospodarować swoją własną, nawet niewielką przestrzeń radzi Natalia Nowak, ekspert aranżacji wnętrz Agata S.A.