Agata S.A. laureatem Retailers’ Awards 2017!

Podczas tegorocznego SCF 2017 Retailers’ Awards, Agata S.A. – sieć wielkopowierzchniowych salonów wyposażenia wnętrz – została wyróżniona w kategorii Retail Store Design.

Agata S.A. została doceniona przez jury, w skład którego wchodzili reprezentanci i eksperci międzynarodowego środowiska firm doradczych tj. CBRE, Colliers, Savills, Cushman & Wakefield, JLL i Mallson. Ocenie podlegały przede wszystkim aranżacje wprowadzone przez sieci handlowe, ale również dostosowanie punktów sprzedaży detalicznej oraz oferty do trendów rynkowych i potrzeb konsumenckich.

Ta nagroda to nie tylko ogromne wyróżnienie, ale również docenienie naszych starań, które wkładamy w to, aby każdy salon był przyjaznym i komfortowym miejscem dla naszych Klientów. Miejscem, które nie tylko sprzyja zakupom, ale również inspiruje do zmian oraz podsuwa funkcjonalne  i wygodne rozwiązania. Agata S.A., mając już ponad 60 lat doświadczenia w branży, z łatwością dostosowuje się do zmieniających się potrzeb Klientów i podąża za rynkowymi trendami budując komfortowe przestrzenie kolejnych salonów.

Marek Gonsior, Dyrektor ds. Marketingu Agata S.A.

Agata S.A. konsekwentnie dba o ekspozycję i przestrzeń punktów detalicznych zapewniając Klientom dostęp do różnorodnego asortymentu. W tym roku firma została również laureatem Złotej Villi 2017 przyznawanej przez Magazyn Villa w kategorii Showroom. Tym samym wyróżniona została Strefa Premium w salonie Agata na warszawskim Targówku, która eksponuje unikatowe, eleganckie kolekcje zarówno zagranicznych, jak i polskich projektantów z segmentu mebli luksusowych.

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Agata SA laureatem Retailers Awards 2017_ zdjęcie (2).jpg

Agata SA_ Agata SA laureatem Retailers Awards 2017!_materiał prasowy_25.04.docx

Agata SA laureatem Retailers Awards 2017_ zdjęcie (1).jpg

Nie idziemy za modą? Polacy stawiają na wygodę i funkcjonalne wnętrza!

Wiele osób decyduje się na aranżację czterech kątów w bardzo modnym stylu klasycznym lub zupełnie innym, lecz równie popularnym – stylu nowoczesnym. Okazuje się jednak, że to nie moda jest kluczowym kryterium, którym kierujemy się kupując meble i dodatki. Co jest dla nas zatem najważniejsze?
Czy Twoje wnętrze pasuje do Twojego stylu ubierania się? Sprawdź!

Lubisz delikatne koronki oraz jasne, pastelowe barwy? A może nie wyobrażasz sobie życia bez poprzecieranych jeansów i białego topu? Jak wynika z badania „Jaka szafa, taki dom”, Twoje preferencje w zakresie stroju mogą zdradzić wiele o tym, jak mieszkasz!
Już nie skandynawski! Polacy stawiają na inne style wnętrz

Przez lata byliśmy zakochani w stylu skandynawskim, który charakteryzuje się jasną gamą kolorystyczną i prostymi, funkcjonalnymi rozwiązaniami. Wyniki najnowszego badania przeprowadzonego przez salony Agata wskazują, że trendy i gust Polaków znacząco się zmieniły. Jaki styl wnętrzarski jest teraz najpopularniejszy?
Wielkanocne aranżacje stołu na każdą kieszeń

Rodzinne śniadanie wielkanocne to chwila, na którą każdego roku czeka wielu z nas. Podpowiadamy, jak niewielkim kosztem sprawić, aby nasze świąteczne stoły zachwycały kolorami i dodatkami dobranymi specjalnie na tę okazję. Zajączki, pisanki i żonkile? Jak najbardziej! Jak przekonuje Natalia Nowak, ekspert salonów Agata – klasyczne rozwiązania są zawsze mile widziane.

Salony Agata z Małgorzatą Sochą – po raz trzeci. Właśnie startuje nowa kampania promocyjna.

Sieć salonów Agata w kolejnej odsłonie kampanii telewizyjnej z udziałem aktorki Małgorzaty Sochy. Seria spotów wspiera działania wizerunkowe Agata S. A. oraz majową ofertę promocyjną dostępną w punktach sprzedaży detalicznej i e-commerce.