Agata S.A. laureatem Retailers’ Awards 2017!

Podczas tegorocznego SCF 2017 Retailers’ Awards, Agata S.A. – sieć wielkopowierzchniowych salonów wyposażenia wnętrz – została wyróżniona w kategorii Retail Store Design.

Agata S.A. została doceniona przez jury, w skład którego wchodzili reprezentanci i eksperci międzynarodowego środowiska firm doradczych tj. CBRE, Colliers, Savills, Cushman & Wakefield, JLL i Mallson. Ocenie podlegały przede wszystkim aranżacje wprowadzone przez sieci handlowe, ale również dostosowanie punktów sprzedaży detalicznej oraz oferty do trendów rynkowych i potrzeb konsumenckich.

Ta nagroda to nie tylko ogromne wyróżnienie, ale również docenienie naszych starań, które wkładamy w to, aby każdy salon był przyjaznym i komfortowym miejscem dla naszych Klientów. Miejscem, które nie tylko sprzyja zakupom, ale również inspiruje do zmian oraz podsuwa funkcjonalne  i wygodne rozwiązania. Agata S.A., mając już ponad 60 lat doświadczenia w branży, z łatwością dostosowuje się do zmieniających się potrzeb Klientów i podąża za rynkowymi trendami budując komfortowe przestrzenie kolejnych salonów.

Marek Gonsior, Dyrektor ds. Marketingu Agata S.A.

Agata S.A. konsekwentnie dba o ekspozycję i przestrzeń punktów detalicznych zapewniając Klientom dostęp do różnorodnego asortymentu. W tym roku firma została również laureatem Złotej Villi 2017 przyznawanej przez Magazyn Villa w kategorii Showroom. Tym samym wyróżniona została Strefa Premium w salonie Agata na warszawskim Targówku, która eksponuje unikatowe, eleganckie kolekcje zarówno zagranicznych, jak i polskich projektantów z segmentu mebli luksusowych.

Agata S.A. to sieć wielkopowierzchniowych salonów mebli oraz artykułów wyposażenia wnętrz w Polsce; obejmująca 21 wielkopowierzchniowych salonów zlokalizowanych zarówno w dużych, jak i średnich miastach w całym kraju. Agata S.A. poprzez punkty sprzedaży detalicznej i e-commerce oferuje kolekcje do pokoju dziennego, dziecięcego, sypialni, jadalni i kuchni, a także szeroką gamę produktów i akcesoriów do aranżacji wnętrz. Marka zapewnia dostęp do artykułów ponad 250 krajowych i zagranicznych producentów kilkudziesięciu marek własnych oraz szerokiego grona doradców, projektantów i ekspertów.

Agata SA laureatem Retailers Awards 2017_ zdjęcie (2).jpg

Agata SA_ Agata SA laureatem Retailers Awards 2017!_materiał prasowy_25.04.docx

Agata SA laureatem Retailers Awards 2017_ zdjęcie (1).jpg

Urządzamy pokój dla ucznia- 5 praktycznych wskazówek

Funkcjonalność i estetyka to cechy, które powinny dominować w pokoju każdego dziecka. Organizacja przestrzeni do komfortowej nauki, odpoczynku i zabawy, jest nie lada wyzwaniem dla rodziców. Jak pogodzić preferencje dziecka z oczekiwaniami opiekunów? Poniżej znajdziecie kilka wskazówek od eksperta salonów Agata, dzięki którym urządzicie idealny pokój dla swoich pociech.
Idealna kuchnia – o czym warto pamiętać?

Jak wygląda idealna kuchnia? Zależy, kogo o to zapytamy. Każdy ma swoje wyobrażenie tego, jak powinna być  urządzona idealna przestrzeń do gotowania i spędzania czasu z najbliższymi. Jest jednak parę wskazówek, o których warto pamiętać. Ekspert salonów Agata podpowiada: idealna kuchnia powinna być…
Jakiego koloru nie może zabraknąć w naszych wnętrzach w 2019 r.? Prognozy ekspertów salonów Agata

W połowie roku eksperci aranżacji wnętrz coraz częściej spekulują odnośnie koloru, który w przyszłym sezonie będzie wiódł prym w naszych domach. Obecnie najmodniejszy jest Ultra Violet zarówno w przypadku mebli, jak i dodatków. Eksperci salonów Agata typują, jaka paleta kolorystyczna będzie dominować już za kilka miesięcy.
Nie idziemy za modą? Polacy stawiają na wygodę i funkcjonalne wnętrza!

Wiele osób decyduje się na aranżację czterech kątów w bardzo modnym stylu klasycznym lub zupełnie innym, lecz równie popularnym – stylu nowoczesnym. Okazuje się jednak, że to nie moda jest kluczowym kryterium, którym kierujemy się kupując meble i dodatki. Co jest dla nas zatem najważniejsze?